Framsteg efter framsteg

Idag har Elsa varit ute och gått för första gången. Utomhus alltså. Det var mestadels torrt, ingen halka och sådär så jag tyckte det skulle vara kul att se om hon kunde. Först var vi rätt tidigt på dagen, bara hon och jag, utanför huset och hon vågade inte släppa taget om mig men tyckte det var kul att gå och hålla mig i handen. Hon tog två steg utan att hålla i mig när jag slet mig loss från hennes järngrepp :)

Senare på dagen så gick vi ut hela familjen och då gick hon först utanför huset, precis som tidigare, men släppte då mer än gärna taget direkt och kutade runt mellan oss. Sedan bestämde vi oss för att se hur långt hon kunde gå på promenad, fast då blev vi tvungna att hålla henne i handen eftersom det lutade såpass mycket på trottoarerna som vi gick på.

På promenaden gick Elsa över 100 meter i sträck, hållandes antingen mig eller Sebbe i en hand. Hon tyckte det var så otroligt roligt och ville aldrig sluta gå men till slut blev jag orolig att hon skulle köra slut på sig själv så då fick hon, gnällandes, sitta i vagnen resten av promenaden. Under tiden som hon gick så åkte det förbi bilar och gick förbi lite folk. Hon blev väldigt distraherad varje gång, men allra mest spännande var en kvinna med två hundar (typ greyhoundsaktiga) samt en ca 8-10årig kille med en fotboll. Elsa fick total spader på killen med bollen, hon försökte springa efter honom och hon gapade och pekade. En boll! Hennes boll! Ge tillbaks!!!

Det var en väldigt rolig och trevlig promenad och vi fick också chansen att smygkika lite på de två dagis som ligger närmast oss.

Elsa och pojken med bollen


För övrigt har vi startat ett nytt picasa-album så hör av er om ni vill ha den nya länken!!

okej jag vet!

Jag VEEET att jag är väldigt piratebay-fixerad just nu men jag känner att det är nu vår värld lite väljer riktning.

Men detta är ett helt vanlig blogginlägg! inte för att jag har så mycket att blogga om men ändå :)

jonna: jo vi handlar på willys på wieselgren men de har dåligt utbud av ekologiska varor plus att det är inte ROLIGT att handla där, så när jag vill känna att det är kul så har jag lite för dåligt utbud :)

Ulrika: Tja, vår familj storhandlar aldrig, det är typ alltid bara jag som handlar och aldrig speciellt stort :) Och just därför kan det ju bli väldigt lätt att samköra inhandlingar, eftersom jag är så otroligt flexibel :D Så jag röstar ÄNNU en gång för att vi samkör storhandlingar! YES!

Ola: Ja, fyyy. Död åt coop! Hahaha, majsen regerar! Jag önskar man kunde välja bort textningen för jag sitter oftast bara och irriterar mig. Och ska man översätta amerikanska tv-serier så tycker jag det ska ingå någon kurs i populärkultur så att man fattar sammanhanget. Och visst skulle jag bli en bra översättare i rätten, får jag ha dig som referens när jag söker det jobbet då? ;)

Karin min framtida advokat när jag hamnat i knipa och ingen annan vill försvara mig eftersom jag hatar försvarsadvokater och jag övertalar dig att det inte gör något att du inte alls är försvarsadvokat utan håller på med typ hyresrätt: Sätter upp även dig på referenslistan. Nu så gott som har jag ju det här jobbet i påsen, så att säga!

Big brother is watching you!Jag har inte lyssnat på radio eller tittat på tv något alldeles speciellt idag, men dock igår, och jag känner mig väldigt upprörd över hur lite media uppmärksammar att privatpolislagen IPRED1 gick igenom igår. Och jag känner att för varje dag som det går så blir jag mer konspiratorisk och rädd och känner mig mer och mer utanför samhället. Jag som ändå inte är del av någon extrem politisk riktning eller gör stora ansträgningar för att stå utanför samhällets normer, jag tycker att jag faktiskt är en rätt skötsam person som är villig att göra rätt i ett samhällsperspektiv.

Nu, på väldigt kort tid, så har det börjat rulla, och i vissa fall rullat klart, i många skrämmande frågor.

IPRED-lagen ger bolagen, som har ett monetärt intresse, större befogenheter än polisväsendet. Är inte det sjukt? Är det inte sjukt att detta inte kablas ut som en stor skandal? Att skärmdumpar och liknande är sjukt lätt att förfalska och att privatpersoner i stort sett kan bli ditsatta och skadeståndsskyldiga utan någon trovärdig bevisning, och att denna lagen vänder upp och ner på vår rättssäkerhet totalt, gör ju frågan ännu mer skandalös.

FRA-lagen innebär att man kan bli övervakad och avlyssnad i stort sett när som helst. Jag skiter fullständigt i om de säger att det inte KOMMER att avlyssna/övervaka folk hur som helst, för den riktningen som samhället är på väg i så ska ni se att de snart utnyttjar sina fulla rättigheter i enlighet med lagen.

Och ni, mina vänner, som har barn vet ju att era barns blod tog när det var ca tre dagar gammalt och fördes in i PKU-registret, och för mig kändes det jättebra att kunna godkänna att Elsas blod kunde göra det möjligt att hjälpa andra bebisar bättre. Och vi vuxna har ju också vårt blod i den här biobanken. Så långt inget fel. Men nu, smussligt, så undersöks ju möjligheten för polisen att få fullständig tillgång till PKU-biobanken för dna-bevisning osv. Jag är absolut inte emot att hjälpa polisen att lösa brott men en gång i tiden så lärde min bror mig att om man låter en viss instans få tillgång till ens DNA så ska man säkert se att de om fem år till börjar sälja folks DNA i andra avseenden. För övrigt är det inte tillåtet enligt datainspektionen att göra en sån här ändring, utan alla mammor/vuxna människor i hela registret skulle få skriva på att de går med på att dela sitt blod även med polismyndigheten. Så är ju inte fallet, eftersom de försöker göra det så mycket under radarn som det bara går.

Ovanpå den här kakan av storebrorsverksamhet så pågår TPB-rättegången som grädden på moset. Det är skrämmande att se vilken riktning vårt öppna och offentliga samhälle tar...

Och för att visa vårt missnöje så ska vi alla tre, mycket beklagligt, gå ur PKU-registret. Väldigt beklagligt för forskningen, men när registret väl delats ska ni se att man inte alls kan gå ur lika lätt.

Och för er som inte lyssnar på The Piratebay-rättegången slaviskt vill jag gärna peka ut några highlights som ni kan lyssna på om intresse finns för det som varit bäst.

dag 1-3 kan man lyssna på om man inte är så insatt i rättegången, dock inte särdeles intressant skulle jag nog säga.

Dag 4 förhördes Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg vilket var väldigt lustigt men faktiskt inte jättegivande då de mest var spydiga och sådär. Dock tyckte jag nog det var rätt intressant. Förhören av målsägare Danowsky är nog de bästa, han var absolut hårdast.

 Dag 5 är det intressant att lyssna på förhören av Peter Sunde men skippa de av Carl Lundström. Det är ju konstigt att de ens åtalat honom, det är liksom inte intressant.

Dag 6 var inga förhandlingar och dag 7 kan man skippa helt om man inte vill höra massa dravel och faktiskt rätt dålig bevisning från åklagarsidan.

Dag 8 ska man endast lyssna på förhöret med Kennedy om man vill skratta åt tolken. Annars kan man hoppa över det.

Dag 9 har jag inte lyssnat så mycket men jag skulle absolut rekommendera att man lyssnar på förhöret med KTH-professorn Roger Wallis, mycket spännande, intressant och roligt! Detta är nog min främsta rekommendation.

Sen är ju inte dag 9 över än, just nu ska Peter Sunde spela upp någon slags film. Men det är ju bara ljud om man inte är där.

Ni hittar dem här, under inspelningar från rättegången:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=59808&lid=is_search527895&lpos=indexSite0&from=siteSearch&queryArt527895=24+direkt&doneSearch=true

Tyvärr tyvärr tyvärr måste jag säga så är Monique Wadsted mest hysterisk och jobbig. Det är synd att det ska vara just en kvinna som är det. Men domaren är å andra sidan värsta mesen.

" Då kan man fråga sig, har Magnus Uggla blivit mindre populär? Nä!" (va? jo!)

Tror ni inte att Gottfrid and the gang gottar sig varje gång åklagarsidan och dess vittnen kallar TPB världens absolut största tracker/fildelarsida/vad-de-nu-använder-för-ord? Tror ni att den verkligen ÄR det? Jag är lite tveksam. Världen är stor, Internet är ännu större. TPB är stort, men kanske inte störst.... I don't know, men jag är rätt säker på att de njuter av det även om det skadar deras case :)


Gottegrisen

Svenska rättsväsendet: Jag finns tillgänglig för jobb!!

Hej svenska rättsväsendet,
jag är en trevlig och ansvarsfull kvinna som pratar både svenska och engelska flytande. Jag låter inte som en total idiot. Jag inser att ni kanske anser mig som överkvalificerad för arbetet men jag är säker på att jag kommer att höja kvaliteten på översättningarna mellan engelska och svenska, samt vice versa, i rättssalen. Jag finns tillgänglig omgående.
Med vänlig hälsning
Lina
(med tanke på de kraven ni verkar ställa i dagsläget kanske jag även kan tolka svenska/spanska svenska/franska och svenska/tyska och varför inte svenska/isländska också när vi ändå håller på)

 Det är FRUKTANSVÄRT dålig tolkning om man lyssnar på förhören med Kennedy från IFPI. FRUKTANSVÄRT! För det mesta bara direktöversätter tolken ord, som "disconnected" skulle i hans värld bli "diskonnekterad" typ. Spelar ingen roll om ordet finns eller ej, på svenska.

Uppdatering:
nyss översatte han ett stycke som Kennedy sa som det här:
"min fru låter inte mig gå mig till bilen men jag vet den piratebay som konsument"
Tror ni Kennedy sa så? Nja knappast va. Och det stycket översattes endast efter att domaren bad tolken översätta, han hade liksom glömt att han skulle göra det. "around the world" översatte tolken till "globally". Har någon berättat att han ska översätta till svenska och inte bara använda andra ord i samma språk?

Småtting.se

Jag har tänkt att jag ska skriva ett inlägg om webshoppen småtting.se och just därför ska typ mitt hundrade inlägg idag (det har varit en bloggvänlig dag) handla om just det.

För ett tag sedan så beställde jag ett gäng fina kläder till Elsa från småtting.se, jag beställde två heldräkter från hugin och mugin, en heldräkt från urban elk samt en t-shirt från urban-elk. Allt var superfint och jag fick varorna väldigt fort. När Elsa skulle ha på sig heldräkten från urban elk (som egentligen var en storlek för stor) så märkte jag att båda två knapparna längst ner i grenen  var trasiga, och då det är tryckknappar så var det ju inte bara något jag kunde fixa själv enkelt. Jag märkte också att heldräkten som skulle vara en storlek för stor nästan var för liten, den var alltså extreeemt liten i storleken.

Då jag hade handlat på rea och kommit undan riktigt billigt så beredde jag mig nästan på en kamp, jag är van vid företag som helst inte vill gå med på reklamationer om man inte har polisen med sig. Tänk då vad förvånad jag blev när jag fick ett mail tillbaks från småtting.se som var hur vänligt som helst. De förklarade att jag kunde få byta till en annan heldräkt, antingen i samma storlek eller en annan storlek, eller att jag kunde få pengarna tillbaks om jag så önskade. Det brukar man ju aldrig kunna få!

Jag valde att få den väldigt fina heldräkten i en storlek större, och då kom nästa överraskning. Utan någon kostnad så skickade de den nya heldräkten till mig (på en dag, supersnabb leverens) samt bifogade en frankerad postpåse tillbaks till dem, som jag kunde skicka tillbaks den reklamerade dräkten i. Det kostade mig alltså sammanlagt noll kronor att reklamera till en ny heldräkt, i en mer passande storlek.

Så med detta vill jag alltså säga att om ni får chansen så handla på småtting.se, för det kan ju alltid vara fel på varorna men det är extremt sällan man får ett sånt otroligt trevligt bemötande som jag fick av dem!

(kan ju tillägga att jag samma dag som jag skrev första mailet till småtting också skickade in ett klagomål till ellos pga en reklam jag fått som jag tyckte var stötande, och jag har inte ens fått svar än. Nya heldräkten har Elsa använt och tvättats två gånger vid det här laget. Så det blir en intressant jämförelse av hur snabbt man får svar och hjälp av olika företag.)

Antipiratpinsamt

Herre min gud. Som jag sagt innan så är ju jag inget fan av The Piratebay-killarna men jag måste säga att de som åtalar dem inte förtjänar att vinna. Inte på något sätt. Det är ju pinsamt när man lyssnar på rättegången och de som gjort undersökningar av nedladdning osv inte kan NÅGONTING. De kan säkert upphovsrättslagstiftning men de kan ju sjutton inget om teknik. Varför har inte de stora bolagen som ligger bakom det här åtalet gett sina advokater osv en riktig utbildning i tekniken? Eller hyrt sig en duktigt tekniskt kille och utbildat honom i upphovsrätt. De kan ju inte ha inkompetenta vittnet som bara säger att de inte kan svara på frågan för att de inte kan tekniken!!

Och jag vet ju knappt vad jag hoppas på men jag hoppas verkligen inte på att åklagarsidan vinner, för det är bara pengahungriga bolag som vill förbjuda delar av internet, men jag skulle önska att man kunde säga att ingen gick ut som vinnare utan att man ska göra om rättegången till ett ordentligt forum för diskussion och lagstiftning gällande upphovsrätt och internet. Världen måste förändras med tekniken, Internet är som ett nytt, globalt land och vi måste ju ha speciella lagar som invånarna/användarna i det landet varit med och skapat.

Coop Fuckup

Jo jag vet att jag skrivit om det innan men JAG HATAR COOP FORUM BACKAPLAN! Alltså helt ärligt nu tänker jag aldrig någonsin mer handla där om det inte är riktig jäkla panik, för den är den sämsta affären i hela historien. Idag så gick jag dit för att jag trodde att det kaaanske kaaanske fanns en chans att de hade den vegetariska färsen jag ville ha till middag idag (vilket de självklart inte hade, skitaffär) och ja, ibland får jag liksom lust att kanske poppa in på lindex också, eller kolla på termosar eller vadsomhelst samtidigt som jag ska handla, det brukar oftast vara det som driver mig mot coop forum.

Jag känner till och med just nu att jag inte orkar förklara varför men idag blev jag riktigt dåligt behandlad på Coop Forum och även om det löste sig i slutändan så fick jag skämmas och svära och bli riktigt jävla arg först. Och Elsa var ju lika glad som en taggtråd ungefär. Det var fel i deras system men på grund av deras kassör så var jag nära på att bli av med över 1000kronor samt inte fått handla (eftersom de där dryga 1000kronorna var i stort sett allt jag hade). Total inkompetens.

Så nu är det bestämt, det blir hellre coop forum eriksberg om jag nu känner mig tvungen att handla på coop forum.
(åhhh vad jag önskar att jag bodde nära ica maxi och kanske även ica focus. En billig och kul och en dyr och väldigt kul!)

Coop Fuckup är allt jag har att säga!

Jobbigt revisited

Nej, hon valde att inte sova igår. Det GICK inte att få henne att sova. Så för att göra en lång historia kort så fick jag och Elsa gå och lägga oss ihop och då somnade hon med sina små armar hårt om min hals och sin lilla mun andandes alldeles intill halsgropen. Dock är ju varken hon eller jag bra på det här med att samsova så när jag vaknade för sjuhundrade gången och såg att Sebastian inte var i sängen (han la ju sig dock inte med oss) så trodde jag att han gått upp och det var morgon. En snabb koll på klockan berättade istället att klockan var tio i ett och han hade inte ens lagt sig än... Jag fick panik! Så många timmar till med den lilla, varma, ständigt vaknande lilla elvispen i sängen. Vi lyckades dock somna om utan större problem.

Vid tre-tiden så vaknade Elsa till och såg att hennes pappa också låg i sängen. Visste mamma detta? Ja, lillan såg ingen annan utväg än att väcka mamma och sen krypa bort till pappa och peka och klappa på honom och glatt utropa "däää dääää". Tack för den. Då var hon klarvaken och hon ville bara krypa till sin pappa men hon ville INTE sova med honom, så vi fick gå upp hon och jag och jag fick försöka natta henne på vanlig väg igen. En timma och en misslyckad läggning senare så lyckades jag ploppa ner henne i sin egen säng där hon sov knappt tre timmar till. Jag kan ju säga att vi båda känt oss rätt trötta idag!

jobbigt

Just nu är Sebbe inne och försöker natta Elsa i sängen. Det kan jag absolut inte just nu, ser hon mig måste hon vara i famnen. Men jag tycker Sebbe är jätteduktig för ikväll har han verkligen kämpat med henne och hon är så rackarns oschysst mot honom och bara skriker. Hos mig somnar hon bums direkt och är helt tyst, men jag kan ju å andra sidan inte lägga ner henne sen. Hon som hatar att somna vanligtvis är trippeljobbig nu. Ska det någonsin komma en tid igen då hon kan somna utan alvedon?

Idag blev hon förresten elva månader. Stora tjejen.

Pirater överallt


Nu är det piratebay-rättegång och Sebbe lyssnar på det live hela tiden. Jag lyssnar live en stund nu. Det är väldigt intressant och roligt och jag blir nästan lite fnittrig.
Jag slits mellan vad jag tycker, för jag gillar ju inte piratebay-killarna något särskilt men samtidigt är de ju så härligt dundernördiga och väldigt löjliga när de svarar undvikande om och om igen, och det blir ju roligt att lyssna på :)
Jag gillar inte att Gottfrid Svartholm Warg och Fredrik Neij försöker låtsas att TPB är en oskyldig hobby och inte alls något de tjänat en himla massa pengar på. Det är löjligt. Sen är jag ju inte drogliberal vilket tydligen Gottfrid är, men det hör ju inte till den här rättegången.

Det jag däremot hoppas på är att denna rättegången kan starta en diskussion om upphovsrätten och hur det ska skötas i framtiden. Spotify är en bit på vägen men det måste lösas på ett bättre sätt. Upphovsrättslagen måste modifieras. Det är i stort sett bara de stora skivbolagen som förlorar på den illegala nedladdningen, tyvärr så tjänar mesproppar som Warg och Neij på det, vilket jag ogillar. De flesta små artister och även många stora, tjänar på gratis nedladdning, det erkänner till och med flertalet artister. Och jag tycker personligen att musikartister måste börja inse att de får tjäna pengar genom uppträdanden och special-cds och liknande. Och vem har sagt att man har rätt att tjäna miljoner på musik, om folk inte vill betala? Jag kan ju inte bara kräva att det lagstiftas så att jag ska kunna tjäna miljoner som socialarbetare.

Filmbranschen är väl lite krångligare, men det går ju att lösa det med.

Så jag hoppas TPB-rättegången kan sätta igång en vettig debatt som inte styrs av de stora skivbolagen. Jag kan nog nästan lova att jag inte kommer köpa en enda cd-skiva till mig själv förrän kulturen och lagen förändras, om det inte är en skiva av en artist jag personligen vill stödja. Men då skulle jag hellre gå på en konsert, det är ju tyvärr bara svårt att hinna med numera.

Förresten är det löjligt att höra de här gamla gubbarna förhöra TPB-killarna om alla tekniska sakerna. Pinsamt. Det har verkligen varit en teknisk revolution sedan de var unga och de har inte hängt med aaaaalls. Låt nu generationen som förstår ta över debatten och komma fram till svaren, inte de pengahungriga gubbarna.

http://www.youtube.com/watch?v=01fCG45Y8CU

Den länken är för övrigt sjuuukt rolig. Men alla kommer nog inte fatta, men jag skrattar så jag nästan kissar ner mig.

Ido-min-min-min--min-ido-ma-ma-ma-ma-min!

Min flicka har sin första stora kärlek. Den är en halvtom tub med Idomin. Försök inte ta den ifrån henne, hon blir våldsam. Jag är rädd att hennes viktiga övergångsobjekt här i livet ska vara en förpackning med fet salva, men eftersom jag fortfarande sover med mina nallar så känns det inte som om jag får klaga.

Igår så var det helvetesnattning, hon har inte mått bra nämligen, och då fick hon ha idominsalvan under nattningen också. Hon släppte den efter en stund, tack och lov.

På andra plats har vi en tub med apotekets vita vaselin. Den med rött lock.

Elsa-uppdatering

Det är väl dags för en ordentlig Elsa-uppdatering? Det känns som att det var längesen det blev en ordentlig uppdatering.

Jag vet ju inte hur lång och tung hon är just nu, men min chansning utifrån senaste mätning och vägning är att hon är ca 78cm lång och väger ca 10,3 kg. Den elfte mars får vi veta sanningen. (eller nja, det får vi ju inte för då har hon ju växt lite).

Elsa pratar på rätt mycket nu men inte så mycket framför folk, hon är ju fortfarande lite blyg så hon blir liksom mindre bland folk hon inte är så van vid. Ord som hon kan säga är: mamma, dadda (pappa, hon har sagt rätt några gånger också men verkar ha svårt för p), vatten, där, den, titta, Elsa, nä, hej (fast det har hon bara sagt nån pyttegång), hejdå och kanske några fler som jag inte kommer på nu. Hon babblar massa men då och då kommer det riktiga ord :D

Hon går nästan hela tiden nu och nu har jag bestämt mig för att sluta tycka att hon NÄSTAN går och helt enkelt säga att hon går. Hade hon inte haft sin långa tvåmånaders-uppvärming innan gåendet kom igång på allvar så hade vi ju definitivt räknat det här som att gå på riktigt, för hon gör det ju majoriteten av tiden. Och hon är sååå söt när hon gör det.

Hon börjar få lite mer hår och om man vill kan man få till en liten tofs uppe på huvudet. Men det vill vi ju inte för det behövs inte.

Hon håller nu på att få sina första kindtänder, så just nu har hon alltså 8 tänder, en som är halvvägs uppe och en som snart kommer börja resa uppåt. Så förmodligen kommer hon ha 10 tänder när hon fyller ett, det är ju oändligt många! Tyvärr har hon lite ont av tänderna numera och blir dålig i magen och får feber och så, men det går ju över.

I övrigt är hon väldigt glad nuförtiden, hon tycker om att leka och hon gillar verkligen att vara iväg och göra saker och träffa människor. Mest gillar hon att slippa sitta still, till exempel i barnvagnen eller så :)

och alldeles just nu så sover hon faktiskt, så nu ska jag gå och diska!

nehej

nähä.. det verkar inte bli något badande idag. Kollade badets hemsida och det verkar som om barnbassängen fått betydligt mindre öppettider. Kanske har de många simskoleklasser? Oavsett så fanns det ingen bra tid idag och hon är ännu inte stor nog att vara i den lite kallare. Hon gillar ju inte kallt.

Så nu måste vi ha något annat att göra idag... suck! Någon med idéer?

Mormor: jo jag läser min mail men hinner inte läsa den varje dag alltid :) Ska svara dig nu! :D

Massa bra inlägg

Ja, igår hade jag minst fem BRA inlägg i huvudet. Ett var kort och väldigt roligt men det glömde jag bort. De andra hann jag inte skriva. Men nu vet ni att jag egentligen skulle ha skrivit massa igår. Det är väl tanken som räknas ändå?

Idag ska jag och lillräkan åka och bada och det ska bli väldigt roligt om än inte småstressigt. Vi ska åka själva och det är första gången  jag badar helt själv med det lilla livet (i badhus då, i badkaret badar vi alltid själva) och till skillnad från senast när jag var ensam med henne i omklädningsrummet (för då badade Sebbe med oss och han var ju inte välkommen i vårt omklädningsrum) så är hon inte ligga still på en filt och vara nöjd för att en fyraårig flicka klappar henne på huvudet. Så hur jag ska kunna gå därifrån i något annat än min genomblöta baddräkt får vi väl se... men de har barnstolar i duschen så jag ska nog kidnappa en sådan.

Sen hoppas jag att Elsa inte blir sååå trött att hon somnar på vägen hem, för hon ska helst hem och äta innan det är eftermiddagsvilasdags, men man blir ju sååå trött av att bada så vi får se.

Vi gillar ju att bada så vi har faktiskt en fin badring till Elsa som hon kan sitta i och snurra runt sig och sprattla fritt med benen, men den tar vi nog inte med idag. Det blir lite för mycket att packa ihop.

Så, nu är det dags att börja packa ihop! :)

p.s Elsa går nästan hela tiden nu, hon är jätteduktig på det och det är verkligen kul. Vi har ett barn som går! det känns konstigt och spännande :)

Dagar

Måndagen den här veckan gick så fort och smärtfritt att jag inte ens mindes den när tisdagen kom! Elsa bara sov och åt och lekte själv och krävde i stort sett inget av mig alls. Jag bara satt i chock och tittade på min lilla flicka som inte klängde det minsta.

Tisdagen däremot var ungefär 100 timmar lång. Tack och lov så var många av de timmarna jättetrevliga. annars hade vi väl inte orkat någon av oss. Innan det blev trevligt så hann jag och Elsa med mycket. Hon vaknade skrikandes på morgonen, vilket hon i stort sett aaaldrig gör, och jag kom in i hennes rum och fick se att hon blödit näsblod. Tack och lov så var det bara från ett sår precis i näsborrsöppningen så hon hade nog bara rivit sig lite.

Sen fick vi stressa massa, och alldeles blöt i håret sprang jag ut med Elsa i bärsele för att köpa messmör (som Elsa behöver för magen) i affären som ligger ungefär en dryg kvarts gångväg bort. Vi kom dit och nästan ända hem helskinnade, men alldeles utanför vårt hus så klev jag på världens halaste isfläck och flög upp i luften och duns ner i marken, hela jag. Märkte på kvällen sen att jag hade fått en liten bula i bakhuvudet, och jag slog i min högerhand rätt illa. Men Elsa, som var i bärsele(!) märkte inte ens av att något hände utan tyckte mest jag låg och latade mig på asfalten :)

Sen vägrade hon sova, min lilla ligist, och när hon äntligen somnat så började den trevliga delen av dagen. Vi fick nämligen besök! Jonna, Ulrika och deras små underbarisar kom och lekte och fikade med oss. Elsa sov ju bara en liten stund förstås, och var ju också med och hade roligt!
Vi hade så kul faktiskt att jag glömde lägga Elsa för sin eftermiddagslur när våra gäster hade gått, så vid fem-tiden var hon såååå trött. Då fick hon äta middag och sen sova en stund bredvid mig i soffan. Det händer nästan heller aldrig numera och är så underbart mysigt! Tyvärr så blev jag suuupertrött av det för jag vågade ju inte somna eftersom Elsa bara fick sova en kvart eller så, eftersom hon skulle gå och lägga sig för natten vid sju :) (vilket snarare blev åtta)

Så så himla olika kan två dagar vara! Idag har däremot varit en slödag, fastän vi gosat och tvättat och diskat och sådär. Det är ju träningskväll ikväll så Elsas farmor kommer och tar henne, och jag och Sebbe får komma iväg och kämpa lite. Skönt.

Färger

Nyss mailade jag min mormor (och tackade för att hon köpte den fantastiska shampoodle-tracksuiten som jag trånat efter i månader!) och skrev då bland annat att grönt är Elsas färg. Det är ju roligt med sånt, man passar i olika färger och vissa passar man inte alls i. Men jag har mycket bättre koll på vad Elsa passar i än vad jag passar i. Jag vet mest bara att jag inte passar i blått alls (förutom om den blir väldigt mörkt petrolfärgad), och inte så jättebra i vitt heller, och många nyanser av rosa kan se rätt hemska ut på mig. Jag vet inte vad som passar bäst. Svart tycker jag nog att jag passar bra i, men i övrigt beror det nog mycket på hårfärg. De färgerna jag inte alls passar i skär sig nog mest mot min hudfärg tror jag.

Elsa passar bäst i brunt, grönt och lila. Hon kan även passa i rosa men då ska det gärna vara lite färgstark rosa. Hon passar inte i klemiga färger liksom. Men den värsta färgen på Elsa är nog svart, hon är extremt ljus i hyn och ser nästan sjuklig ut i svart.

Ja jag tycker det är spännande det här med färger i alla fall, hur olika vi kan passa i det och vad det framhäver på gott och ont. Just nu har jag ett favoritplagg på Elsa (bodysuit av märket hugin och mugin, heter iceflowers, ska försöka lägga upp en bild på henne i den) och den är lila-brun-aktig i mönstret. Hur fint som helst på henne. Hade kanske sett helt galet ut på ett annat barn.


Ja, nu får det vara nog med färganalys idag :) (dags för mig att gå och lägga tvätten i torktumlaren och sätta på nya maskiner, när alla i familjen passar i olika färger så blir det svårt att tvätta, det blir många maskiner! Tur att Elsa och hennes pappa passar i exakt samma färger!)

Shampoodle

http://www.melike.se/product.asp?product=1484&attrib=2&attrib2=1241

Ja. Fy vad livet är orättvist. Precis en sådan vill jag ha till Elsa och den finns bara kvar i storlek 80 (hennes storlek) och säkert inte i så många exemplar, och på rea till råga på allt. Och jag som inte ska (har råd att) köpa några barnkläder nu. Grrr. Ibland blir man bara ledsen när man letar runt på nätet.

Danska barn?

Jag har inte så mycket erfarenhet av danska barn, förutom att jag tittat på den danska tv-serien unga mödrar, och där är det mest kaos och jag tror inte de representerar medel-dansken direkt. Eller? Men typ ALLA snygga barnkläder kommer ifrån danska märken. Är danska barn helt galet snyggt klädda och skithäftiga? Man kan ju undra. Och om de inte är det, varför kommer då alla snygga barnkläder därifrån?
Ej sikke lej, Me Too, Katvig, Molo, Kik Kid, Ida T, Ubang och många många fler är danska. I Sverige har vi typ Lindex och HM. Helt okej men inte speciellt spännande :)

Och nu letar jag efter världens finaste jacka till Elsa, märket är Me Too och den verkar inte säljas någonstans, i alla fall inte på svenska webshoppar. Grrrrr! Man kanske ska flytta till danmark?

Alltså...

nu när jag tänker på det, ser hon inte väldigt stor ut på bilderna nedanför? För att bara vara några dagar liksom. Ibland när jag tittar på bilder på henne så skulle det kunna vara ett foto från idag när det egentligen är från fyra månaders ålder eller så. Hon är så himla lik sig, mitt lilla ap-barn. Men det har ju folk alltid sagt att jag varit mig också, alltid sett likadan ut, så det kanske är ärftligt :)

För övrigt har hon börjat gå på riktigt nu. Inte hela tiden, men lite mer självmant och lite mer som transportmedel. Nu klarar hon kanske ungefär 10 steg i taget. Eller ja, hon klarar säkert ännu mer, men det är väl ungefär så många steg hon tar som max i taget :) Våran långsamma fegis :)

Apajävel?

Alltså.. när sjutton var Elsa och kravallade i Rosengård? För det kan ju knappast vara någon annan de pratar om när de säger apajävel?

apa
Elsa-apan - 2 veckor och 2 dagar gammalMen till de elaka poliserna (för jävel tyckte jag var lite hårt, hon är ju bara ett barn), skulle jag vilja säga att hon faktiskt kan vara riktigt söt också!


Elsa-gosen - 9 dagar gammal


FIN!

Idag, kanske inte precis när jag vaknade (07.50, dags att gå ner med tvätten innan Elsa vaknar så Sebbe kan få sovmorgon även fast tvätten måste tvättas) men inte långt efter det så kände jag att det var en underbar dag idag! Så fint ljus ute så man blev pigg och glad istället för seg och trött. Sebbe är dock rätt förkyld så han var ju inte så sugen på äventyr, men jag kände för att åka in till stan och fika eller något. Ja drömma kan man ju alltid! Men se där, inte långt efter det så ringde telefonen och vi blev utbjudna till stan på lunch. Så bra kan det lösa sig ibland :)
Så nu ska det bara tvättas klart så ska hela lilla familjen allt bege sig in mot stadskärnan för lite förtäring :)

(för övrigt, jag är numera i stort sett uppbokad onsdag/torsdag/fredag varje vecka, typ, men jag missar alltid att planera något på måndag och tisdag och då Elsa HATAR att vara hemma med bara mig så gör vi gärna saker de dagarna :) har du en måndag eller tisdag över så hör av dig så hjälper vi dig säkert gärna med att fördriva den! :) )