Bebisar bebisar bebisar

Det har varit full rulle och mycket action på senaste tiden, och mycket har involverat bebisar. I torsdags så var jag på barnmorskemottagningen och tog lite provet och sådär som vanligt och fick för första gången dåliga resultat. Jag hade bra blodsockervärde, bra blodtryck, bebisens hjärtrytm var jättebra men däremot hade jag nästan inte ett uns järn i kroppen. Jag som ändå hade extraladdat med järntabletter i några dagar, jag visste ju inte riktigt att det tog så lång tid att få upp sitt järnvärde. Barnmorskan trodde först att maskinen som mätte värdet var trasig eftersom det var så himla lågt, men efter att ha tagit tre prov så fick jag lite skäll istället. Jaja. Det är inte min starka sida att hålla på och ta tabletter varje dag, speciellt som man inte får dricka te flera timmar innan och efter man tar dem, och som tur var så ska det inte vara så himla farligt att ha järnbrist. Det är inte farligt för bebisen när den är i magen iaf, men om jag fortfarande har järnbrist vid förlossningen så kan ju jag råka lite illa ut och inte må så bra kanske. Jag gick i alla fall, duktig som jag ändå är, och köpte de riktigt starka järntabletterna på apoteket och blandar dem lite med mina gamla vanliga. Barnmorskan föreslog att jag skulle "äta dom som godis", men det känns inte helt rätt. Hon sa dock att sisådär femton om dagen eller så nog är för mycket, men en hel del vill hon ändå att jag ska trycka i mig. Den åttonde februari får vi se om det hänt något. (hon sa dock att hon inte trodde det skulle hunnit gå upp tills dess men att vi bara får hoppas på att det inte sjunkit mer =))

I torsdags var även jag och pappa på IKEA och köpte allt sånt där nödvändigt, som en spjälsäng och en himla massa tvättlappar, en söt babylampa och annat sånt där. IKEA är alltid kul men det blev lite dyrare än tänkt, som vanligt! =)

I fredags var det trevligare för då hade jag besök av mina gamla socionomvänner och tillika mammor, Alice och Jenny, med sina små sötnosar Joseph och Nils. Joseph är en stor pojke som fyller två år senare i år, men Nils fyllde en månad i lördags och var då alltså inte ens en månad då han var på besök hos mig. Trots att bilden av det hela får mig att se jättetjock ut (jag är faktiskt inte ens så tjock, även om jag är i åttonde månaden) så stal jag den här bilden på mig, Alice och lille Nils från
Jennys blogg.

image93


Helgen försvann sedan i ett töcken med alldeles för mycket och alldeles för lite sömn på samma gång på något konstigt sätt. Vet inte om jag sover sämre eller om det är min totala järnbrist som gör mig så trött, men trött är jag. I måndags så var det mer babybesök då Hampus och Stina kom på besök med Vilmer. Då hände också det mest fantastiska, nämligen att vi fick ett helt sprillans nytt Tvättbjörne classic i present av Hampus, Stina, mamma och pappa. Jag hade precis förlikat mig med tanken på att inte ha något skötbord alls och blev mäkta överraskad, men jätteglad såklart. Hampus tvingade Sebastian att sätta igång och bygga ihop det direkt och vi har testat det lite med Vilmer ovanpå. Sebastian stod sen på kvällen när de andra hade gått och låtsaspratade med sin bebis på skötbordet och låtsades byta blöja. Han var inte så eld och lågor som jag var när det gällde skötbordet tidigare när han bara sett det på bild men nu är han helt överförtjust. Kanske till och med så förtjust att jag kan få honom att byta alla blöjor, bara han får stå vid det fina skötbordet =)

Vilmer är för övrigt helt förtjusande nu, skrattar och håller på hela tiden. En riktig charmknutte! Han fnissar liksom och gömmer sig lite förläget bakom sina händer, man smälter ju helt!

Nu blev det här väldigt långt så jag får väl börja runda av. Idag har jag för övrigt börjat få värkar som gör ont, eller sammandragningar eller vad man ska kalla det. De är inte regelbundna eller så, så jag tror inte det är någon risk att det poppar ut något barn för tidigt, men man får verkligen ett hum om hur ont det kommer göra under förlossningen! Sjukt verkligen. Men oavsett så har vi i stort sett allt man behöver till bebisen nu, det enda vi saknar är bärsele och babyskydd till mammas och pappas bil, och det är ju absolut inte hela världen om man inte har det direkt när den lille behagar dyka upp. 

Och i övermorgon är det bara sju veckor kvar! =)

Datenight

Förra veckan var Sebastian lite sjuk så vi gick inte ut och åt något. Däremot så lagade han en hel del god mat, och så köpte vi hem god mat. Vi köpte hem thai-mat från Thai Spice Take Away, ungefär mitt imellan wieselgrensplatsen och vågmästareplatsen (jag är inte speciellt förtjust i thaimat så det var väl sådär. Sebastian tyckte om det.) och så köpte vi en annan dag hem mat från Mother India som ligger i Nordstan. Jag älskar Mother India, har ätit många luncher där och tycker deras mat är god till ett bra pris. Jag tror det är en familj som arbetar på Mother India, även om vissa säkert bara är anställda utan släktband. Dock så sitter det nästan alltid en stor indisk kvinna i övre medelåldern, som har ett lite tandlöst leende, och pratar i telefon bakom disken. Hon tar i stort sett bara paus i sina samtal för att ta betalt eller möjligtvis ge ut en dricka eller så (fast hon är inte otrevlig på något sätt, när hon ler sitt smått tandlösa leende så ser hon alltid väldigt vänlig ut). Det känns verkligen som att hon är Mother India. Det var gott som vanligt, väldigt gott. Man måste dock komma ihåg att köpa med sig naanbröd, och så kan jag ju tipsa om att friterade grönsaker inte alls var en så god förrätt som det lät som, även om det var gott.

Igår däremot så gick vi ut och åt, och för att hämta oss lite från förra gångens fiasko (Knossos, på Linnégatan) så gick vi till det (enda?) andra grekiska stället på Linnégatan, nämligen Taverna Mykonos, som ligger i andra änden av den långa gatan, nära Olivedalsgatan.
Vi har, om det inte finns något mer grekställe på Linnégatan (vi hittade ett som hette amfora på sveavägen men det är ju inte samma sak), beslutat att utnämna Mykonos till bästa grekrestaurang på Linnégatan! Jag har ätit lunch där innan, och även om lunchen är lite dyr så blir man verkligen MÄTT och det är verkligen gott. På Mykonos är det lagom mysigt, servicen är bra och maten är mycket god. Man får också väldigt mycket mat, och varken jag eller Sebastian åt upp helt. Till förrätt så åt jag grillad halloumi med honung (lite liten portion och inte ens sallad till) och Sebastian tog calamares (stooor portion för att vara förrätt, sallad och tzatziki till, kostade lika mkt som min förrätt konstigt nog) och vi var båda nöjda även om Sebastian var lite nöjdare. Till varmrätt så åt Sebastian Pikilia och jag åt vegetarisk Pikilia. Pikilia är någon slags blandtallrik kan man säga, och på min så fanns det vegetarisk pastagratäng, stora vita bönor med sås, tzatziki, oliver, sallad med gurka, paprika och annat, fetaost, chitipiti (mixad fetaost med stark paprika) och friterad potatis (jättegoda potatisskivor). Jag har säkert glömt något, och till allt det får man också väldigt gott bröd. Sebastians tallrik var lite liknande, fast han fick inga bönor eller vegetarisk pastagratäng, utan moussaka, grillspett och lammfärsburgare. Det är iaf en väldigt stor och väldigt god portion man får. Det enda jag sörjde var att man inte fick med den extreeemt goda grillade squash som jag ätit där till lunch, då jag ätit liknande tallrik.

Nej, det var supergott och mycket på Taverna Mykonos, och vi rullade ojandes därifrån mycket nöjda. Ska ni äta grekisk mat på Linnégatan så välj för guds skull inte Knossos!

(jag vill också tillägga att pizzerian som ligger hos oss, som jag talat väl om, den heter Valentinos och inte Antonios, som jag påstått. Vet inte om jag haft en hjärnblödning av något slag eller om de helt enkelt bytt namn, men nu vet ni!)

Nu ska jag ner och hämta tvätten!

Skötbordspanik!

Jag vill ha ett Tvättbjörne classic-skötbord! Jag vill jag vill jag vill! Men det kostar 1200, och det är mkt pengar, speciellt för ett skötbord. Jag sitter dygnet runt på blocket och söker efter sådana skötbord men varje gång jag hittat ett så har jag varit för långsam. Det är mitt eget fel att jag inte riktigt förstod spelets regler först, men nu när vi själva har lagt upp lite saker till salu på blocket så inser jag. Man måste ringa minuten efter att annonsen kommit upp. Inte minst när det gäller det superpopulära skötbordet!

Så om det är någon vänlig själ där ute i göteborgsregionen som har ett tvättbjörne classic och funderar på att sälja det, så finns det 600 kr att garanterat få för det från mig. (600 är det högsta priset jag sett för det på blocket, så jag antar att det är ett bra pris, och man får också min eviga tacksamhet och fina lovord). Jag vill ha! (på något sätt är jag mer besatt av detta än av vagn, spjälsäng och allt annat sammanlagt. Det enda som kanske kan tävla är min längtan efter ett datorskåp..)

Så nu vet ni vad jag suktar efter!

Idag

Idag är det exakt nio veckor tills bebisen är beräknad!


Filmvår

Nu är det mycket att göra, en c-uppsats att skriva och en jättejobbig kurs att ha tenta i. Sen börjar allt om med nya svåra kurser. Men det är ju slutet på utbildningen så jag får stå ut! Blir dock inte så mycket tid att skriva här på, men försöker skriva lite då och då iaf, så den stackars bloggen inte dör helt! =)

Så var jag och Sebastian i fredags och såg Alien vs Predator 2 på Bergakungen, och alltså... det är ingen film som är läskig på det sättet att det ger mig mardrömmar eller får mig att tycka att det är läskigt att gå upp och kissa på nätterna, men det kanske inte var ett taktiskt val just nu. Filmen var okej, och vi hade väl inte väntat oss mer heller. Jag som bara sett en liten del av AVP1 och inte sett Alienfilmerna på många år hade först lite svårt att skilja på alien-en och predator-en, och det var tydligen så att alien-karaktären var en alienpredator då den växt i en predators mage, så det gjorde det ju inte lättare. Under slagsmålsscenerna mellan de två monstrena hade jag väldigt svårt att se vem som var vem och orkade inte anstränga mig heller. Den gav lite transformers-vibbar med en löjlig highschool-aktig sektion i filmen. Sånt är alltid tråkigt när det känns omotiverat. Den var väl bitvis underhållande och sådär, men LITE för mycket konstiga saker i folks magar, plus att en del av filmen utspelade sig på en BB-avdelning med små bebisar och gravida kvinnor som monstrena såklart gjorde hemska saker med. Gör ju inte saken bättre att Alien-karaktärerna lägger ägg i ens mage, som rör sig ungefär så som den lille i min mage gör nu. Så de var som sagt inte så taktiskt just nu, men ändå en okej film. (så okej som vi hade förväntat oss typ)

Dagen efter såg vi däremot I Am Legend med Will Smith, och jag är verkligen inget fan av honom som skådespelare. Han var typ bra i Fresh Prince när man gick på högstadiet och sen dess har han känts ganska passé och tråkig. Jag hade inga förväntningar på att filmen skulle vara något särskilt, men den var faktiskt riktigt bra. Bitvis fin, bitvis spännande och sådär. Lagom lång också, man hann inte tröttna på den eller så. Så ska man välja mellan I Am Legend och Alien vs Predator 2 så skulle jag nog föreslå att man väljer I Am Legend faktiskt.

Innan biofilmen i fredags så hade vi även lite mini-datenight och åt på Knossos på Linnégatan. Sebastian åt kolstekta lammbiffar eller något sånt där, och jag åt typ pastagratäng. Maten var medioker och det var verkligen sådääär kul. Så blir det ibland. Men då har vi klarat av grekisk mat också! =)

Nu ska jag tentaplugga lite mer innan det är dags att ta hand om Sebbe som är lite sjuk! =) På tisdag smäller det med en hemskt konstig salstenta och då gäller det att vara förberedd!

Hoppas det nya året börjat bra för er allihopa!


Nytt år

Nu är det 2008, vilket känns otroligt läskigt. Jag har tusen gånger tittat på 1/1 i min almenacka men Gud vad fort det har gått! 2008 blir ett stort år i mitt liv, och det är verkligen mitt och Sebastians år! Detta året blir förhoppningsvis året som jag tar min examen och alltså sista året som jag studerar på heltid någonsin. Kanske att jag läser mastersprogrammet eller steg1 och 2-utbildning sen, men det kommer ju vara vid sidan av jobb, inte som heltidssysselsättning. Det är också i år som jag och Sebastian får träffa och ta hand om vår bebis, som är planerad till 20/3. Det blir allt mer verkligt och jag ser allt mer fram emot det. Lite tråkigt att ha skola kvar bara, men utifall att den går över tiden så kan det ju vara skönt att inte bara ha massa dötid. Också väldigt skönt att vi nu bestämt att Sebbe ska vara hemma tillsammans med mig den första månaden. En hel månad, bara han, jag och bebisen! Fast jag kommer ju ha lite skola och sånt, men i stort sett.

Julen, som jag alltid brukar älska så himla mycket, försvann lite i år. Jag fick ingen riktig känsla även om det var god mat och mysigt och allt som det brukar vara. Blev inga speciella julkort, blev inga speciellt fint inslagna julklappar och väldigt lite bakade och pysslande. Får hoppas på ett uppsving nästa år. Dock fick vi väldigt många fina julklappar, och jag tror bara jag kommer glömma ett par om jag börjar räkna upp alla här, och det vill jag ju inte. Kan dock nämna att vi fick en SodaStream Pure med extraflaskor och smak och allt av mina föräldrar, Sebastian fick GuitarHero 3 med sladdlös gitarr av mig, och jag fick en ursnygg mobil (sonyericsson w660) av Sebastian.

image92


Vi fick massvis av andra fina julklappar också, mycket till köket vilket jag tycker om, och inte en enda julklapp vi inte tyckte om. Det var såklart väldigt kul =)

Men om jul var lite av en ljummen besvikelse så kändes nyår desto mer... spännande kanske. Min nyktraste nyår sedan barnsben kan jag ju garanterat säga att det var, och det kändes lite konstigt att fira nyår utan stor fest, men det är väl bara till att vänja sig. Vi firade dock hemma hos min bror och hans fru med en mysig middag, alkoholfritt vin, både mousserande och stilla, mycket "gissa låten" (till Hampus förnöjelse och Stinas förtret kanske =)) några rundor familjegeni och kvällen avslutades på deras infrauppvärmda altan med väldigt bra utsikt över en himla massa fyrverkerier! Lite lite riktig champagne blev det också, lite mer för de andra än för mig, jag fick väl i mig en matsked sammanlagt under kvällen =) Det var en mysig nyårsafton även om det är lätt skrattretande att vi alla verkade ha svårt att ens hålla oss vakna efter klockan tolv =) Jag hade dock väldigt trevligt och det var så underbart skönt dagen efter att varken jag eller Sebastian mådde det minsta dåligt, annars brukar ju första dagen på året vara en av de värsta =))

Något som också gjorde min nyårsafton mer speciell var att min mormor fyllde 75 år då, och det händer ju inte varje dag! =)

När det gäller nyårslöften så hade jag förra året rätt många, och vissa gick det riktigt bra med och vissa andra gick inte alls, även om jag försökte. I år har jag valt att sammanfatta några av förra årets löften i ett gemensamt löfte som blir: Göra mer roliga saker med familjen. I det löftet ingår allt ifrån promenader och matlagning till restaurangbesök och konserter. Jag, som är den oekonomiska i familjen, har även bestämt att jag och Sebbe gemensamt ska ha som löfte att tänka mer ekonomiskt. Sebastians löfte blev att komma i form, jag har verkligen drivit honom långt från sitt nyttiga jag in i en värld av hembakta kakor och fredagsmys =) Jag har idag gått emot vårt gemensamma löfte och för rätt mycket pengar köpt en present till Sebastian som kommer främja både mitt löfte och hans, men det får jag berätta mer om när han fått den så han inte läser det här först =) På fredag ska vi även gå på bio och se Alien vs Predator 2 (ja gissa vem som fick välja film!) och det är absolut en rolig sak med familjen som vi inte gör så ofta som vi borde, så nyårslöftet verkar inte allt för omöjligt att uppfylla! =)

Jag har till viss del bestämt mig för att detta ska bli ett år av eftertänksamhet och av att faktiskt göra det där som man borde göra. Vi går allt för ofta och lägger oss efter att ha kollat på en, eller ibland två(!), filmer och säger saker som "vi borde tatt en promenad" eller "jag borde diskat". Jag ska försöka, även om det verkligen är svårt, att göra en del av de där sakerna när jag faktiskt borde göra dem, istället för att samla allt som verkligen inte går att undvika till en lång hemsk dag av bara måsten.
Så nu ska jag nog gå och plugga lite, för det BORDE jag faktiskt!

Återkommer inom snart med halvtaskiga mobilkamerabilder på vår vackra gran, uppdateringar kring den växande magen och annat!

GOTT NYTT ÅR!

Inte riktigt

Helgdagarna har inte riktigt blivit som jag hade väntat mig. Inget stort, mest en utebliven lust och känsla. Det har oavsett varit mysigt och trevligt och MYCKET har hänt sen jag sist skrev. Har blivit mycket tröttare igen och har inte orkat skriva, men tänkte jag skulle försöka sätta mig och skriva ordentligt imorgon! Så i alla fall inom några dagar bör det finnas ett lååångt sammanfattande inlägg här =)