Ledsamt

Elsa har varit sjuk länge. Hon har varit kräksjuk och efter att varit okej en dag så blev hon dunderförkyld. Hon är fortfarande förkyld och jag är alldeles nojig över att hon ska bli magsjuk eller något liknande igen innan jul. På onsdag är det Elsas första julafton och då måste hon och vi må bra så att det kan bli en bra dag!
Så vi har hållt oss hemma mycket, de senaste dagarna har jag sett till att konsekvent gå promenader och sådant så att Elsa fortfarande stimuleras, men det börjar bli riktigt tråkigt.

Idag skulle jag fikat med underbara mammorna och fantastiska bebisarna men jag kan inte med det. Jag kan varken med att vi smittar någon av de barnen såhär innan jul, samt att jag är rädd för att något barn bär på någon annan smitta. Då jag vet vilka ansvarsfulla föräldrar mina vänner är så tror jag inte att någon av dem skulle smitta oss men om man går på barnvagnsfik och sånt där så vet man aldrig vilka kamikazemorsor det finns där! Och Elsas kropp klarar inte mer sjukdom just nu.

Så idag försöker jag fokusera på annat, städ och mys inför kvällen (det är sebbes sista arbetsdag idag) istället, men nu när det börjar närma sig fikadags så blir jag lite sorgsen och tänker på att jag kunde haft fikamys med bästa morsorna.

Men, vi ses väl snart ändå? Ni glömmer mig väl inte för att jag är feg och försiktig inför julen?

Julklappar

Ja, julafton är en bit bort men mina största julklappar har jag ändå redan fått. Av mamma och pappa önskade vi oss nämligen en bokhylla med låg dörr och eftersom den är så stor (och då jag, sebbe och Elsa ska åka med i deras bil på julafton) så har vi fått den redan nu. Jag och Sebbe har också bestämt oss för att köpa en lite större gemensam julklapp till varandra så att säga, så nu när vi bara har en bärbar dator igen så gjorde vi ju som så att vi köpte en till bärbar dator, så att vi har två. Man måste ha två! Nej, det måste man såklart inte, men det underlättar när man slipper slåss om datorn på kvällarna när Elsa sover, samt om man behöver/vill ta med sig datorn någonstans så behöver den andre inte vara utan.

Datorn är av märket Lenovo som jag aldrig hört talas om innan men jag har nu förstått att det innebär att jag är rätt okunnig. Både min bror och min mor kände till märket väl, och tydligen så har även Blondinbella fått en bärbar av märket lenovo i tidig julklapp. Så så var det med det.

Men jag vet att Sebbe i alla fall kommer få en mindre julklapp av mig och jag får säkert något mindre jag med. Och så får ju Elsa julklappar, och det ska bli då himla roligt! Hon fick vara med och öppna paketet som datorn kom i och jösses vad roligt hon tyckte det var!

Jag har varit dålig på att svara på bloggkommentarer men tänkte försöka hinna med det senare idag.

Igår: går!

Igårkväll så tog Elsa sina allra första riktiga steg. Riktiga steg. Hon gick på riktigt!
Hon har ännu inte gått idag men vi får se när Sebbe kommer hem för hon gillar att gå mellan oss när vi sitter i soffan och det var just i ett sådant ögonblick som hon släppte taget och tog sina första steg på vardagsrumsgolvet.

Just nu önskar jag verkligen att vi bodde i ett hus som vi ägde så att jag alltid kunde bo där Elsa tog sina första steg =) Man blir lätt sentimental. Kan ju för övrigt tillägga att jag grät lite en stund efteråt, det är så fint att se hur stor hon blivit och hur stolt hon blir när hon klarar någonting.

Igår var Elsa exakt 8 månader och 3 veckor och är alltså rätt tidig med att gå, till och med fem dagar tidigare än sin extremt duktiga kusin Vilmer. Men vi får se hur det går nu, Elsa har ju en tendens att pausa sina nya förmågor ett tag efter hon gjort dem första gången. Men det får vi helt enkelt se, nu gäller det att vara extra uppmärksam!

Önskas

En sån här önskar Elsa sig: http://butik.manniskohjalp.se/BizPart.aspx?tabId=50∏=164&catId=213

Elefanter är fantastiskt fina! Det fanns prydnadsvarianter också, men de var oskäligt dyra tyckte jag. Och den affären finns ju till och med här i GBG, på Linnégatan 24. Fast de har väl inte hela sortimentet där förstås.

Men vi uppskattar gåvor som är rättvisemärkta eller ekologiska eller välgörande för världen på något sätt. Jag försöker själv hitta sådana presenter och klappar när jag letar.

lärdomar

Jag vill lära mig virka och så vill jag lära mig sy bättre. Jag kan ju sy på maskin men jag är inte bra på att vara noggrann och jag är heller inte bra på att läsa mönster och sådär. Jag vill lära mig. Jag vill sy kläder till Elsa nämligen, fina plagg sydda med precision. Finns det någon som kan lära mig? Jag vill bli bättre på att sticka också. Jag har ju baskunskaperna.

Julklappar?

Om någon köper julklappar till Elsa så kan det vara bra att veta att hon önskar sig precis vad som helst, men om man köper kläder så är storlek 80 den storlek som efterfrågas (eftersom hon har överdrivna mängder av storlek 74) och de kommer då passa framåt februari (ja vissa 80 passar nu faktiskt, men de 80 som är stora kommer passa i februari). Sen vill hon heller helst inte ha något som måste skruvas eller spikas upp på väggen eller i taket, mest för att hennes mamma inte vill borra samt att det inte finns någon direkt ledig väggyta i hennes rum längre :)

Annars är hon mest uppskruvad eftersom hon hört att man får paket med omslagspapper som prasslar och som man säkert kan lyckas äta på en liten stund innan någon märker det och tar det ifrån en. Jisses, vad roligt!Såhär ser min lilla flicka ut nuförtiden!

finfin


Jag har lovat att lägga upp bilder på Elsa och här kommer en. Den är från innan magsjukan så om hon nu blivit tunnare så syns det inte på denna bilden. Men hon är så söt min fina tjej.Såhär såg lilltjejen ut när hon på något sätt lyckats hitta en smula mörk choklad på golvet och smetat den i hela ansiktet och smackade förnöjt. Hur söt som helst! Tidigare samma dag hade Hampus varit hos oss och vi hade ätit varsin kaka med choklad på och därav chokladsmulor på golvet =D


Lill-Elsa

Lill Elsa blir mest bara mindre och mindre. Magen blir inte bättre. På onsdag får jag väga henne på bvc så får vi se hur stor skillnaden är, men det ser ut som om hennes armar och axlar börjat bli smalare. Oavsett kommer hon säkert ifatt sig rätt snabbt, men jag vill att magbesvären ska försvinna. Just nu avverkar vi minst en pyjamas per natt eftersom hon bajsar så mycket att inte ens en vuxenblöja hade kunnat hålla inne det. Vi får hoppas att det tar slut innan jul i alla fall.

nattliga sängklädesbyten

Inatt fick vi byta Elsas sängkläder igen. Men inte på grund av kräks utan på grund av något ännu mysigare. Bajs. Svart blåbärsbajs som läckte över hela alltet kändes det som. Och när hon vaknade imorse var det lika mycket svart sörja fast av ren tur så hade allt hållts inne i blöjan. Jag vet inte ens om man smittar när själva magproblemet drar ut såhär men man inte kräks och så längre, men vi får nog stanna hemma från våra fikor imorgon känns det som =(

Jag har nog sluppit undan däremot, men idag fick jag ändå vila en stund. Det tar ju på krafterna att vårda sjuklingar. Så när Elsa sov på förmiddagen så gick vi och la oss igen och när hon vaknade gick Sebbe upp och jag la mig och sov i dryga två timmar. Skönt. Jag har precis gått upp. Måste nog laga nån mat känns det som =)

Nu ska jag njuta av att Elsa sover igen =D

det tar aldrig slut

det är fortfarande illa i kräksjukeland. Och ikväll börjar jag känna mig illamående... hoppas det bara är inbillning. Sebbe och Elsa är i alla fall dåliga än, även om Elsa verkar blivit bättre nu ikväll. Funderar på att möla i mig hönökaka med ost utifall att jag inte får i mig något alls på några dagar.....