Riseajkling

Då Jonna återanvände en skärmdump från min blogg i januari (det blev helt omöjligt att länka, men hennes blogg är dignelius.blogg.se och inlägget hette inled mig icke i frestelse) så kommer här återvinningshämnden.

I Jonnas familj har de planerat lite dåligt inför sitt soffköp. Kanske måste de hyra släp. Kanske bil. Vem tar då inte på sig att lösa detta problem om inte den där käcka göteborgaren (som nu lämnar ordvitsarna för medmänskligheten) som så fint fixat och donat på min blogg. Jajamänsan. Här är lösningen, Jonna:


Ayo?

När låten Ayo technology kom med 50 cent, Justin Timberlake och Timbaland så tyckte jag att det var den vidrigaste låt jag hört. I videon sitter de typ med mörkerkikare och smygtittar på tjejer och sjunger typ "I'm tired of using technology, I need you right in front of me" (fast det är nästan den minst vidriga delen). Både låten och videon var hemsk och gjorde mig till och med lite arg. Det

Nu har den belgiske artisten Milow gjort en cover på Ayo technology och jag vet inte vad det är med den men jag kan inte få nog... Jag kan inte titta på videon till den heller för det bara förstör, men han har en fin röst och den blir mycket mindre äcklig och kanske mer... passionerad? Jag vet inte. Jag lär vara trött på den i övermorgon men just idag har jag nog lyssnat på den 10 gånger redan. Den och en skoj-låt som min älskade Sebbe gjort har varit dagens soundtrack, hittills, kan man säga. Jag kanske är trött på att använda technology (gmailchatten och sms) för att prata med min Sebbe och behöver honom right in front of me? Kan det vara så simpelt?

Inatt kommer han i alla fall hem. Jag är mycket glad!


(PS: låten finns för övrigt inte på spotify men den finns på youtube, mitt tips är ändå att man inte tittar på videon utan bara lyssnar. Den går även på P3s spellista så man kan råka höra den även där.)

(PS2 (inte konsollen!): Matisyahu har jag lyssnat på massa idag också. Han ger mig vårkänslor på något sätt. Påminner mig nog en del om våren när jag och Sebbe blev tillsammans. Det är fint att vara ifrån varandra, då får man sakna varandra lite igen! Om man vill lyssna på Matisyahu så tycker jag fire of heaven/altar of earth är den bästa låten, eller unique is my dove. Han finns på spotify, men det är typ extrem-judisk reggae så det passar väl inte alla. Finns säkert på både youtube och jewtube. Har även sett honom live, vilket var en av de bästa framträdandena på just den festivalen.)

Fredagshändelser

Det blev en enkel fredag. Det blev inget in till stan, det blev ingen superaktivitet. Däremot så blev det tvätt (och ännu mer tvättirritation som jag får skriva om en annan dag, denna gången av långhåriga-progg-gubben) samt våffelfika inklusive lek och bus hos grannarna. Det är väldigt skönt att ha grannar som har småbarn samtidigt som de är jättetrevliga, båda två. Så såpass enkel och ändå såpass bra blev vår fredag.

Nu har dock Elsa tandfeber. Men hon sover. Förhoppningsvis är det över imorgon.

Fredag

Den här veckan är jag och Elsa själva då Sebbe relaxar utomlands och då vi slutat gå på öppna förskolan med de små bebisarna så är hela fredagen tom. Vet ni hur jobbigt det är att vara hemma en hel dag med ett barn som Elsa, och sen inte ens få avlösning på kvällen? Ni vill inte veta kan jag säga! Därför söker jag fredagsaktiviteter för mig och lilla loppan. Någon som vill umgås med oss måhända?

Uppdatering tvättäcklet!

Jag har sett honom, tvättäcklet! Han parkerar sin röda bil på parkeringsplatsen utanför oss. Så hur gör man nu när man vill ta reda på vad en person heter utifrån dess registreringsskylt? Vart ringer man? Vi har ju redan viss pejl på den konstige pundarkillen och långhårig-progg-gubbe som är de andra som vinner knepighetspris gällande sina tvättrutiner (typ tvätta mitt i natten och låt sen dina kläder hänga kvar när någons tvättid börjar på morgonen och hämta dem sen inte förrän klockan elva. Varendaste gång. Tvätta gärna stora plastade frottélakan och underkläder från landstinget också, så man vet att det är något konstigt på gång....)(och nej, jag ska inte börja förfölja tvättäcklet, jag vill ju bara kolla upp vilken lägenhet han bor i så att jag kan undvika att boka tvättid i anslutning till honom, så jag slipper honom)

Miffon!

Vi bor ju i lägenhet och eftersom vi valt att ha badkar så har vi inte plats för tvättmaskin utan tvättar i den gemensamma tvättstugan i källaren. Tvättstugan har vissa fördelar, som att det alltid går att få två okej tider i veckan, men tusen nackdelar. Den största nackdelen är att det inte finns något elektroniskt bokningssystem utan man bokar med små lås på en bokningstavla, och eftersom det finns tre dörrar och bara ett lås så kan man sen heller inte låsa om sin tvätt. Med ett elektroniskt bokningssystem så låses ju dörrarna så att bara den som bokat tiden kan öppna dem efter att den andres tid gått ut. Då slipper man idioter på sin egen tvättid!
Vi har fyra timmars tvättpass och sen får man en extra timma i torkrummet (fast alla tror att torktumlaren i tvättstugerummet ingår i den tiden men DET GÖR DEN JU INTE eftersom folk inte vill ha främmande i tvättstugan tillsammans med ens tvätt!).

Så idag kom jag ner för att hänga upp min tvätt och sådär en halvtimma efter att personen innans extratimma i torktummet tagit slut. Då står mongot och viker sin tvätt i godan ro i tvättstugan. Han ser fan dum i huvudet ut också och visslar på någon korkad melodi, typiskt bakom! I torkrummet är det fortfarande fullt av strumpor, underkläder och lakan (vem hänger strumpor och underkläder istället för att tumla dem? Vi har så tjocka rör att hänga kläderna på att man knappt ens kan hänga strumpor så det är bara dumt!) men torktumlaren är tom, så jag börjar med att stoppa det som ska in i den. Jag frågar honom om han är klar snart och han säger typ "Men, ja?" som om jag var den som var påträngande. Han suckar och går och hämtar sina lakan och proklamerar stolt att 60% av torkrummet är tomt! Okej. Jag väntar några minuter och han viker fortfarande i godan ro och jag blir irriterad. Säger att jag inte vill stressa honom men att hans tid faktiskt tog slut för en halvtimma sedan och att han får tömma torkrummet. Han tycker jag är dum i huvudet och att om jag hade kollat så hade jag sett att jag får plats med mina grejor bland hans! 60% är ju tomt! Jag säger att jag inte vill hänga mina kläder med en främlings kläder, att jag vill kunna låsa om mina kläder sedan. Han säger att ALLAS nycklar kan ju öppna det låset och jag nästan väser fram att jag tänker låsa med mitt lilla tvättstugelås, hämta dina saker!

Idiotmannen skakar på huvudet, suckar, stirrar på mig och går och hämtar sina äckliga strumpor och underkläder. Jag säger med min vänligaste röst "tack så jättemycket" och han stirrar på mig, suckar och skakar på huvudet. Tror han verkligen att jag vill att mina och Elsas rena kläder (för det var bara våra just denna gången) ska vädras runt i samma rum som hans äckliga jävla strumpor och underkläder? Och att han ska gå in där sen och hämta sina kläder och kanske röra vid våra? Kanske ta på Elsas nya linnen? Jag känner inte honom, han är inte min familj och jag vill inte ha honom bland våra kläder!

Dock kunde jag ju inte låsa om tvättmaskinerna eller torktumlaren både eftersom han stod inne i tvättstugan och viker sina kläder i slow motion samt att man bara kan låsa antingen torkrumsdörren eller en av dörrarna till tvättstugan (vilket är meningslöst eftersom det finns två), så med min tur så står han väl och kissar in i torktumlaren nu, eller stänger av mina maskiner mitt i tvättläget eller vad som helst. Pucko. Står han där nere när jag kommer ner nästa gång så ska jag kasta fuktiga sockar på honom!

Gissa själva!

Vad tror ni händer om en pappa som brukar gå upp kvart i sex ska vara ledig en fredag men glömmer att stänga av sin mobilväckningssignal (som för övrigt är en låt av system of a down) samt glömmer att ta in mobiltelefonen i sovrummet, vilket resulterar i att den ligger utanför barnets rum. Ja vad tror ni?


För er som inte har barn eller lite dålig slutledningsförmåga så kan jag berätta att en stackars mamma och ett stackars tröttigt barn får gå upp strax efter sex på morgonen. Enda fördelen är väl att det var tillräckligt tidigt för att hon skulle kunna äta ersättning. Annars vägrar hon ju ersättning numera, bara riktig mat och gröt och sånt som gäller.
För er som nu blir upprörda över att pappan får sova vidare så kan jag berätta att jag somnade halv nio igår, så det kändes som om jag nog hade sovit tillräcklligt ändå, även om jag hade hoppats på att HON skulle sova tills åtta. (som om det någonsin händer längre!)

Busybee

Idag har vi varit så himla produktiva! Det har varit massa småsaker och mindre små saker som vi velat fixa såhär helgen innan kalaset och det allra mesta fick vi fixat idag. Det var ju allt från fönstertvätt till att flytta ner massa skit i källaren (typ gåstolen. Varför har den stått aslänge i vårt sovrum? Ett mysterie.) och slänga ut massa bråte och gamla kartonger och skit. Det mesta märks nog inte på ytan då mycket var rensa ut dolda förvaringutrymmen men det märks i själen. Det är så underbart att rensa!

För att kunna vara såhär produktiva så har vi idag fått hjälp av min fina mamma som lekt med Elsa under tiden. Annars finns det ju inte en chans till sådan total effektivitet :) De hade för övrigt jättekul och Elsa lärde sig skrämma mamma. Hon stod och stirrade henne i ögonen och psykade henne och plötsligt ropade hon till. När mamma spelade skrämd så dog hon av skratt och sen så gick hon snabbt tillbaks till allvarlig min och började om med skrämmandet. Jag har nog nästan aldrig hört henne skratta så otroligt mycket :D

Vi har även börjat jobba hårt med att Elsa bara ska sova en gång om dagen, även de dagar då det inte bara blir så helt naturligt. Hon verkar må bättre och sova  bättre på nätterna om hon bara får sova en gång om dagen men det är ingen lätt omställning! Både idag och igår har hon fått sova en kvart i min famn/bredvid mig i soffan framåt eftermiddagen för att överhuvudtaget klara sig till kvällen. Förhoppningsvis så får både hon och vi in en vana att få henne i säng lite senare på förmiddagen så att hon klarar eftermiddagen bättre. Numera så somnar hon i alla fall runt sju på kvällen och sover till sju-åtta på morgonen. Det är mer värt än massa dagsovartimmar. (även om dagsovartimmar ger mig tid till att dricka te och diska utan att hon biter mig i vaderna, men ändå)

Vi får väl se hur det blir, förhoppningsvis är hon bra på entillfällessovandet innan kalaset så hon inte krashar helt framåt eftermiddagen. Men det är ju inte så troligt förstås, så kul som hon kommer ha! :D

Det borde vara olagligt!!!

Istället för FRA och IPRED och allt vad det heter, kan vi inte införa en lag att Peter Sunde måste blogga varje dag? Eller åtminstone varannan? Först tyckte jag ju att han verkade lite bitsk och arrogant (ja hur någon nu kan se arrogant ut bredvid arrogansens mästare Gottfrid, men men) men jag kan nu säga att jag förstår honom bra mycket bättre efter att ha läst en hel del på hans blogg.
Han verkar vara trevlig och intelligent och också väldigt empatisk, och det tycker jag ju om. Och så är han vegetarian (vegan läste jag på en sida, men sånt där missförstås ju ofta så jag går på att han är vegetarian) och nybliven miljöpartist! (jag är ju också miljöpartist för er som inte visste).
Ja jag tycker i alla fall det låter bra mycket mer vettigt (och faktiskt inte alls lika integritetskränkande även om det säkert kommer vara pressande för just Peter) att vi lagstiftar gällande
Copy me happy-bloggen istället för FRA och IPRED: Då säger vi så då? Bra!

Sitting Bull

Ett av de absolut största framstegen Elsa gjort de senaste dagarna är att hon kan sitta!!! För de flesta med småbarn så är det ett framsteg som kommer runt halvåret men Elsa har varit en stor motståndare till att sitta normalt och har bara suttit på knäna eller åtminstone med benen bakåtvikta. Så häromdagen så bara satte hon sig självmant på rumpan med benen framåt, flera gånger på samma dag. Hon föredrar fortfarande att sitta Elsa-style med benen bakåt och ibland blir hon arg om man försöker sätta henne på rumpan, men hon KAN det i alla fall!
Förstår ni vad det här innebär? Hon kommer kunna åka rutschkana till sommaren! Woho :)


Och för er som vill ha Elsa-länken, ni kommer få den, jag är bara lite lat och långsam. Håll ut!