These city walls ain't got no love for me

(I'm on the ledge of the eighteenth story
And oh, I scream for you
Come please I'm callin')

Idag har hittills varit en bra dag faktiskt. Fått gå upp tidigt tidigt och skynda iväg till praktiken för att sedan skynda iväg till seminarie i skolan. Men trots allt så är det en fin dag och även om jag är megatrött så är jag vid gott mod. Hur jag ska orka arbeta 5,5timmar ikväll (fram till klockan tolv) vettesjutton, men det är väl bara att hang on så att säga. Blir säkert kul iaf, att arbeta åp GIRLOMANIA. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar att ta sig hem därifrån dock... blir lång väntetid på brunnsparken iaf. (falafel!!)

Annars funkar det mesta okej nu. Ska ha alternativ påskmiddag för min bror och hans fru på söndag, ska bli mysigt och kul. Har inte helt spikat menyn än men det löööser sig.

Idag gick jag dock på stan en liten stund med Julia, och om någon har dåligt inflytande på mig så är det ju hon. Aldrig dricker jag riktigt så redlöst som när jag är med henne, aldrig hittar jag på riktigt så korkade saker som när jag är med henne och aldrig får jag sådan lust att sätta sprätt på mina pengar som med henne. Tro nu inte att Julia är en dålig person, hon är underbar, hon är bara så sprudlande och positiv att man faktiskt tror att man kan komma undan med att agera sådär vårdslöst. Men shoppade inte som en tok idag, köpte ett par vita jeans som var mkt snygga (sommarens måste), en gul typ... tröja? Typ tröj-jack-sötkavaj-tröj-sak iaf, och en gråmelerad topp och en typ topp-kortklänning-aktig sak. Puh, mer svårförklarade kläder har jag sällan köpt! De är fina iaf, förutom att jag fck köpa de vita jeansen i en större storlek än vad som egentligen satt bra då det är rå-denim som krymper upp till7% i tvätten. Då passar de ju inte bra förrän jag tvättat dem vilket jag inte hinner i helgen, plus att de kanske töjer sig fortare när man använder dem då... eller tänk om de bara krymper en halv procent och fortsätter vara lite stora... jaja... har iaf öppet köp på dem, ska fundera på saken.

Nu ska jag nog klä på mig och gå å lägga mig en stund, alternativt äta, innan det är dags att åka till Musikens hus och jobbajobbajobba!

Sommarn är här, var glad!

fuuul
obs! länge längesen!

PUSS

Tranquilla

när det är så här varmt, härligt och fint så känner jag lugnet, lyckan och den härliga känslan av frihet och av att leva livet smyga sig på.
I år har jag ändå tyckt att jag faktiskt hanterat vintern oväntat bra men nu när värmen kommer så inser jag hur fel jag haft. Inget är så härligt som nu.

It's gonna be another shitty year - Nyårsuppdatering

Well hur har det då gått för mina nyårslöften. Kanske inte så jättebra.

När det gäller Gillian-käket så höll jag mig ganska bra till planen även om jag hade några mindre snesteg gällande typ en eller två frallor på jobbet och lite extra te med mjölk. Jag gick ner massa kilo dock, blev hela 6 kilo tillslut, och jag kände mig hälsosam å allt. Sen bakade jag kakor och gick upp två kilon igen, nästan iaf.
Nu har jag tränat lite mer igen (lördag, tisdag, onsdag, lördag, tisdag är senaste dagarna =P) och det känns väldigt bra, då kan jag äta en och annan kaka utan att må dåligt över det. Mycket har i alla fall förändrats och jag har fått upp ögonen för nyttiga alternativ, som hemmalagad pytt-i-panna med bara massa nyttiga rotfrukter, havregrynsgröt som frukost och sådär. Så nyttigare än innan är jag iaf! Och i tisdags köpte jag mitt årskort på sportlife! Så nyårslöfte nr 1 får väl räknas till en success!

Spanskaläsandet då. Nu blir det lite värre. Betalade dyra pengar för att läsa spanska och gick första lektionen. Det var skitsvårt men jag lärde mig mycket och var positiv till det hela. Veckan efter kunde jag inte gå eftersom det var möhippa för min svägerska och veckan därefter var bröllopet dagen innan så jag var helt slut på lördagen osv osv. Jag har helt enkelt inte haft tid vilket inte är konstigt med tanke på att jag jobbar sisådär 55h/vecka med praktik och extrajobb osv. Well, man kan inte hinna med ALLT.

Kulturfrämjandet (göra mer bildande aktiviteter var det väl) har det väl också gått sådär med. Jag har inte direkt kastat mig in i en värld av kulturella upplevelser, men jag har t.ex upptagit en del prenumerationer på tidskrifter som jag inte haft på ett tag och som jag uppskattar, t.ex Bang. Får fortsätta med kulturandet, även om gymmet verkar ta all min lediga tid nuförtiden. Nä, får se över det här!

Så nu vet ni, kära vänner, hur det går med mina nyårslöften. Och jag som säger att jag aldrig ljuger. HA! =P
 

kärlek

Jag har hört att du träffat nån 
Jag har hört att hon är allt jag inte var
Och jag hör att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag
Och jag hör att hon är den rätte
Ja dom säger att du verkligen menar det
Och jag hatar att jag älskar dig Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta


Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta
Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig
Skratta åt det, för då kommer jag kanske över det

Hur kunde du falla när hon sa, jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar migMina vänner säger vakna upp
Och sluta tänk på det
Men vad vet dom, nu är nån annan än jag närmare
Livet innan det kunde jag, utan och innan
Jag kunde haft det så för alltid
Men jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade
Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans
Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam
Och alla vill ju ha dig nu
Dom har ju väntat på det här
Och jag hatar att jag älskar dig Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Det var en gång det var en fest
Och jag gick med nån för att han påminde om dig
Men sen kom gryningen, jag reste mig gick ut genom dörren
Och jag gick genom den tidiga morgonen
Ja, genom tidiga morgonen
Och jag visste inte varför jag gjorde så
Åh, jag visste inte varför
Jag har hört att du träffat nån
Och den här gången är du riktigt säker
Och jag hatar att jag älskar dig
Älskar dig så mycket att jag hatar mig

challenge

Utmanad av Maria  REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Vet inte om det blir så knasigt men då jag är sjukt trött gör jag så gott jag önskar.

1.
Jag har varit full på en tentaskrivning. Inget jag gjort till en vana, men det var några år sedan nu och tentan var på en lördagmorgon tidigt och festen från kvällen innan pågick liksom lite längre än vad jag hade tänkt mig. Tentan blev i alla fall gjord och jag blev godkänd i kursen. Dock blev jag lite sen till tentan och satt och skakade mig igenom den. Vet inte hur jag blev godkänd heller då jag faktiskt hade missat att läsa allt relevant.

2.  Jag har tjuvåkt på spårvagnen (inte direkt häpnadsväckande), blivit kollad av en kontrollant och lyckats smita bötern genom att prata spanska och verka väldigt förvirrad. Även killen jag satt å pratade med på bussen trodde jag var spansk, vi hade en mycket intressant diskussion om La Liga. I alla fall så vet jag inte om kontrollanten var efterbliven och trodde jag var en okunnig turist eller om han bara tröttnade på mig eftersom jag verkade så tydligt efterbliven själv.

3. Förra hösten sökte jag en kurs på universitetet att läsa vid sidan av mitt vanliga program, då den var en av de valbara kurserna inom programmet som jag valt bort men ändå ville läsa. Jag kom inte in utan blev typ fjärde reserv. Jag tackade dock inte ja till min reservplats och blev alltså helt utan plats. Då mailade jag kursansvarig lärare som påstod att det inte fanns något hon kunde göra för det beslutet tas på högre ort, men efter lite tjat från mig så tjatade hon på högre ort och moi fick gå före kön och gå kursen. Fick högsta betyg i kursen sen. Gött.


4.
Min lärare i fjärde klass (bytte skola sen, konstigt nog =P) uttryckte tydligt att hon ansåg att min kropp hade intagits av djävulen och demoner. Det ni, det händer inte alla! Ring en excorist!!


5.
Jag har lite tvångssyndrom light. Jag kan inte sova med öppen dörr, öppna lådor eller öppna skåp/garderober. Sen är jag också rätt mesig och rädd för att vara själv och kan då ha svårt att öppna stänga dörrar på kvällen vilket i kombination kan innebära att jag blir rätt så fängslad i mitt sovrum hela kvällarna/nätterna. =)


6.
En utekväll som började med Liza och Gina om jag minns rätt så dracks det en del. Jag började med vodka och Liza började med tequila som hon shottade med saltgurka (testa aldrig det!!). Allt medan kvällens led funkade allt bra, speciellt som vi åkt in till stan å gått omkring en stund så var jag inte så himla fuller. Dock hamnade jag och Liza i Tuve hos en bekant och då jag blev uttråkad och det fanns en hel flaska tequila, citron å salt så drack jag shot efter shot (och en stor rom å cola å lite annat) tills allt svartnade. När jag vaknar nästa dag är jag hemma (wow) i min säng och har spytt blod över hela mig, min säng och mitt rum. Inte så jävla härligt. Tack och lov var mamma och pappa bortresta och min bror skulle iväg på dagen så jag kunde städa upp i min egen takt. Jag svor att aldrig mer dricka alkohol. Efter en timma svor jag att aldrig mer dricka sprit. Några timmar senare svor jag att aldrig mer dricka tequila och det löftet har jag i alla fall hållt i flera år nu! Den 'dagen efter' räddades för övrigt med kinamat, annars hade det nog aldrig funkat!

Då inte så många i min bekantskapskrets bloggar får jag nöja mig med att utmana tre bloggare.

Utmanade är:
Mållgan     Hampus     Deniz


kvinna and damn proud

idag är det internationella kvinnodagen i världen. Kvinnor har under så jävla lång tid varit förtryckta och blivit illa behandlade. När man läser feministiska böcker från 60talet inser man hur jävla lite som förändrats. Det är fan dags att det blir en förändring nu! Det är dags att både män och kvinnor står upp för att förändra könsrollerna och låta både män och kvinnor utvecklas till sitt sanna jag.

Jag blir så jävla trött när jag tänker på hur illa världen faktiskt egentligen är. Så jävla missnöjd.

anyways så ska jag och min "die sexist shit"-tshirt bege oss ut i världen strax och förhoppningsvis är den annorlunda innan dagen är slut.

die

Man kan inte bara nöja sig, man har en skyldighet att vara ett föredöme och kämpa för sina och andras rättigheter!

puss

lifesavers

Step one you say we need to talk
He walks you say sit down it's just a talk
He smiles politely back at you
You stare politely right on through
Some sort of window to your right
As he goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
And you begin to wonder why you came


Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life


Let him know that you know best
Cause after all you do know best
Try to slip past his defense
Without granting innocence
Lay down a list of what is wrong
The things you've told him all along
And pray to God he hears you
And pray to God he hears you


Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life


As he begins to raise his voice
You lower yours and grant him one last choice
Drive until you lose the road
Or break with the ones you've followed
He will do one of two things
He will admit to everything
Or he'll say he's just not the same
And you'll begin to wonder why you came


Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life


Hämnare och vänner

Folk som får dåliga nyheter eller liksom nederlag och känner sig tvingade att hämnas på grund av det är så otroligt osäkra och pinsamma så det är inte sant. (fuck you and your bad haircut too!)

Har typ inte vart hemma något på sistone, sitter här hemma nu en liten stund (kom för typ tio min sen, ska åka om 30 min) å får en sekund över att blogga.

På tal om bloggar så får jag väl flagga lite för
Deniz/kristnjovs blogg som tydligen är svindyr, eller iaf inte billig. Jag har bara läst lite där men om jag känner Deniz rätt (vilket jag säkerligen (förhoppningsvis) inte gör) så kommer man kunna läsa om hans flipper-resultat, kräksporr och trevlig musik. Det är ju alltid mysigt sådär en söndageftermiddag.

Igår fick jag ett sms som gjorde mig jätteglad. Det gör mig väldigt glad att sådana som jag inte hade väntat mig brydde sig om mig ändå gör det. Extra fint var det eftersom jag hade tänkt messa den här personen men han hann före. Han är verkligen en av de få människor jag träffat som BARA är snäll. Finns inte en ond cell i honom, även om han har en förkärlek för alingsås =P

Nu ska jag iaf springa omkring lite och verka stressad. Bussen går om 24 min.

puss!

Nothing's going right today cos nothing ever does

Fools, they think i do not know the road i'm taking, if you meet me on the way, hesitating, that is just because i know which way i will choose
the corridors of discontent that i've been travelling, on the lonely search for truth, the world's so frightening. Nothing's going right today cos nothing ever does
oooo, i don't wanna know your secrets. oooo, they lie heavy on my head. oooo, let's break the night with colour, time for me to move ahead


nu är det som det är och från och med imorgon halv fyra så bor jag ännu en gång allena. enough about that.

fick idag den finfina boken "Femkamp - bang om nordisk feminism" som säkert kommer vara superbra! "Hjärnsläpp - bang om biologisk" är ju en av de bästa böcker jag läst så jag blir säkert nöjd med denna också! Skriver om den när jag läst den, den är lååång och jag har ooont om tid =)

Idag blir det lite lätt utgång (maria ska tydligen dricka kaffe men jag ska nog få henne på annat humör!) och förhoppningsvis så blir det lite mer party imorgon. Imorgon på morgonen är det också invigning av Kulturpunkten i Tuve (på tuve torg, där gamla norumsgården låg) och då ska jag dit, bakis eller ej! Det är mellan 11-14.30 och det är lite tal, musik och sånt där. Och så kan man gå runt i den fina byggnaden där jag jobbar och se vilken härlig arbetsplats jag har =D

Lyssnar på Dolly Parton - Jolene, vilket är en ypperlig laddning inför att träffa min älskade Maria, då jag alltid tänker på henne när jag hör den låten =)

Nu ska jag betala lite räkningar jag hade förträngt att jag hade! Jippie!

PUSS!