nu händer det grejer

Just nu händer det hur mycket som helst i mitt och Näbbis liv! Det bara rasar över oss, överraskning efter överraskning. Men på ett bra sätt! Vad det är som håller på att hända ska jag inte säga här, vi ska inte sätta en såndär bloggförbannelse på det än! Men inom inte allt för kort så får ni veta alla nya roliga saker som är i görning, kan ni inte hålla er tills då så får ni väl ringa eller maila mig och se om just DU är utvald till att få veta i förtid! =)

Puss och kram!


Tävlingsdeltagare

Maria var en av dem som inspirerade mig att skaffa egen blogg, vi var klasskamrater i slutet på mellanstadiet och högstadiet och jag följde gärna hennes blogg för att se vad som hände i hennes liv nuförtiden, med hennes son och allt kring det. Desto mer jag läste hennes blogg desto mer ville jag själv också skriva om bra recept jag tillagat, allt pyssel jag gör och alla andra saker, som kanske bara är intressanta för mig och en handfull andra, vad vet jag, men ändock! Maria har blivit mer av en 'proffsbloggare' än mig och slagit sig fri från blogg.se:s kedjor och lagt ner tid på sin layout och sådär. Jag orkar inte riktigt, jag orkar ju knappt skriva i min blogg! =)

Nu har iaf Maria börjat med lite olika tävlingar i sin blogg, och den senaste var allt en riktig Lina-tävling med myspriser. För att vara med i tävlingen ska man helt enkelt skriva lite om den i sin blogg, så därför gör jag det!

Vad gör man inte för te, choklad och badmuffins! (låter som en riktig drömkväll, eller hur =))

(om ni trodde detta var ett inlägg om min och Näbbens viktkamp så nej, den har varit censurerad senaste veckan, och vi vägde oss inte ens i måndags, vi har ju båda varit sjuka i en vecka, och griniga, så det har blivit mycket käk av olika nyttighetsgrad)

Maraton i filmtittande

Nu i helgen har min älskade Näbbis varit sjuk som tusan. Jag lyckades gå till jobbet i tisdags (var ledig i måndags och då var även Näbb hemma) men är nu också helt sjuk. Typiskt.
Men en helg utan utgång (jag var på afterwork på fredagen som sagt) öppnade helt andra förutsättningar. Nyttigt blev det INTE utan snarare helt äckligt onyttigt. Men gott =) Och när någon är sjuk så får man unna sig!
Förutom allt ätande så har vi också sett mycket film!

Den första filmen i det här maratonet (speciellt för att vara mig, jag orkar nästan aldrig kolla på film, speciellt inte på bio) blev Transformers på Bergakungen i torsdags. Förutom highschool-dravlet i början och den ice age-aktiga "skoj"-roboten så var det en superfilm,  som absolut bör ses på bio! Väldigt häftigt att se Optimus Prime och Megatron fightas på en stor stor duk med massa ljud överallt. Näbben säger att jag typ såg helt frälst ut hela filmen. =)

På lördagen var jag jättetrött och ville inte se något som jag verkligen ville se då jag i stort sett visste att jag skulle somna, och därför blev det Spiderman 3. Förutom att både ettan och tvåan var halvkassa så blir Peter Parker i den här filmen helt emo och börjar ha kajal runt ögonen och snelugg i ögonen, och så blir han lite taskig och dansar läskigt på stan. Jag somnade efter typ en halvtimma, och fick se emo-scenerna i efterhand, för man måste ju. Ingen direkt höjdarfilm iaf. Kan man lätt skippa att se överhuvudtaget.

Sedan blev det väldigt mycket Harry Potter då vi har biljetter till att se den femte Harry Potter-filmen på bio på lördag! Vi hade båda bara sett ettan och tvåan så trean och fyran förtärdes snabbt på söndag och måndagen. Väldigt bra filmer också, om man har fastnat i Potter-träsket (jag gillade ju inte första boken och försökte mig inte ens på fler, sen ogillade jag första filmen ända tills jag såg den för tredje gången då jag gillade den massa... lite som brysselkål eller något, man måste vänja sig) men jag tycker faktiskt det har blivit mindre slut på filmerna desto längre det gått. Kanske är det för att hela Potter-grejen närmar sig sitt stora slut, men jag vill fortfarande ha ett ordentligt slut på varje. Film nummer fyra blev jag faktiskt förvånad när den slutade för jag trodde inte alls det var slutet. Men men... Ska bli spännande på lördag =)

Eftersom vi både fortfarande är sjuka så kanske maratonen inte är över än. Vi har tittat på massa Greys anatomy-avsnitt också, och fler lär det bli, men det kan också hända att det blir lite Last king of scotland, eller kanske morden i midsomer.

Mumsig hummus

Jag fick ännu en gång lust att göra hummus, inte minst för att jag för inte så längesen kokade en gigantisk mängd kikärtor, hade tahini ståendes i kylskåpet och, pga Näbbis sjukdom (som nu även är min), har en quest att få i så mycket vitlök som möjligt i maten. Vitlök är ju nästan som lökarnas pencillin, fast utan att jag blir allergisk, liksom.

Då jag inte hade ett recept direkt i huvudet och inte ville göra en gigantisk mängd så sökte jag runt lite på nätet och kollade i mina kokböcker hemma efter ett recept jag trodde på. Nu var kanske inget recept helt till min tillfredsställelse så jag kokade ihop ett lite eget i min galna hjärna. Det blev supergott och väldigt vitlökigt fast på ett gott och milt sätt.

image88

Linas Hummus
Ca 2 dl kikärtor
3 msk tahini
3 vitlöksklyftor (jag använde det sista av mamma och pappas färska vitlök. Helt underbar!)
Lite citronjuice
ca 1 tsk spiskummin
½-1 dl vatten blandat med vetefritt ekologiskt buljongpulver
Lite peppar
Och så bara mixar man allt med en mixerstav eller i en liten matberedare.
Innan jag serverade det första gången så pudrade jag över lite av mitt supergoda paprikapulver också (som jag fått av svägerskan!) vilket gjorde att det såg superfint och aptitligt ut.

Efteråt la jag också i lite linfrön, bara lite, för att öka nyttighetsfaktorn lite extra.

Ett enkelt recept, som kan göras både med kikärtor från burk och egenkokta. Den här hummusen blev jätteluftig och god, nästan lite moussig, vilket blev supergott. Väldigt gott att ha som dip åt t.ex morotsstavar eller på mackor eller knäckebröd, och nyttigt!

Insikter

Alltså, Paris Hilton dricker ju aldrig diet läsk, för det är bara för losers. Jag har idag insett att det är ju faktiskt för losers att banta, eller typ inte äta allt vad man vill och sådär. Alla häftiga människor äter vad de vill och så är de bara galna och sådär och rör på sig mycket så man inte blir töntigt fet heller. Så därför ska jag äta resten av min halva chipspåse idag, och kanske något med fett till middag! Det ni!


Så nu ska jag vara häftig och dansa till Timbaland och häftiga Keri Hilson framför spegeln!
(ja jag dansade nyss till blå tåget - den ena handen vet vad den andra gör, så Timbaland is going to be a piece of cake)

Bigmouth strikes again

Ja sannerligen. Idag har varit en dag av helvete. Hela veckan har i stort sett varit en vecka av helvete. Äh, jag vet inte, orka klaga en himla massa. Idag har iaf det mesta kulminerat. Jag får lust att som ett litet barn skrika "varför kan inte JAG få som JAG vill?", men det är ju den där narcissistiska ådran jag egentligen bara ska kväva.

Idag har jag i alla fall tröstätit. En god nyttig lunch, förvisso, men sen ett antal chokladbollar (dock gjorda med liite mindre socker än vanligt, och fiberhavregryn) och en smörgås med creamcheese.

Igår dracks det fyra öl på RB med min nya och väldigt väldigt trevliga kollega, som jag tyvärr inte ska jobba så mycket mer med i sommar. Trist alltså. Vid hemkomst åts det fyra sojakorvar med mörkt korvbröd och ketchup utan tillsatt socker och vanlig senap. Inte så bra, men jag hade faktiskt inte ätit något sedan min nyttiga lunch så vad ska man göra?

Nu ska jag gå och plocka upp min telefon ur komposten (ja, den hamnar alltid på de allra mest korkade ställena när jag kastar den ifrån mig i ilska, som om den hämnas liksom) och sedan åka iväg, tror jag.

Himlen är grå som mitt humör.

Att spisa eller inte spisa, det är frågan.

Ja, tiden gick, min ugnslucka fortsatte trilla av, min kvartersvärd fortsatte sätta fast den tillfälligt, den fortsatte trilla av, de letade efter reservdelar, det fanns inte, nu gick den inte ens att sätta fast igen. Då var det väl dags att få en ny spis? Ja, efter två veckor utan ugn så stod den helt plötsligt där. Utan att jag hade godkänt att de gick in i lägenheten, utan att jag fått förbereda mig lite. Men ändå, en ny spis!

Det är svårt att ta bra bilder på den då den står lite joxigt till, men första dagen jag hade den så brände jag in plattorna och ugnen och så lagade jag massa mat, både i och ovanpå, och passade då också på att fotografera lite.

image86


Spisen är väldigt standard, den har dock bara tre plattor men det är ju för att det är en såndär smal modell. Den fungerar som vanligt men är väldigt fin, speciellt i jämförelse med min gamla som hade sönderrostade plattor och hur äcklig och flagig ugn som helst. Nu kan man glädjas åt att baka och laga mat, ännu mer alltså! =)


image85


Under ugnen finns, som vanligt, ett utrymme för plåtar och sådär. På dem här spisen så är det utrymmet ganska stort, vilket passar mig perfekt. Nu har jag massa plåtar av olika slag där, plus långpanna och mina stekpannor. Får jag lite bättre utrymme i övrigt!


image87

Det jag dock måste göra nu är att dra fram spisen och städa noga bakom. Den här spisen är lite kortare i nederkant än min gamla så jag måste också städa mycket noga framför spisen, då det är en äcklig rand i det äckliga golvet som de borde bytt för längesen.

Jag är iaf mycket glad åt min nya spis, som jag med glädje använder!


Who let the dog(s) out?

I lördags var en för mig lycklig dag, jag fick nämligen passa mitt extrahåriga brorsbarn Mållgan (ja, den normalhåriga har ju inte dykt upp än). Bror och fru skulle ha besökare som var rädda för den här lilla varelsen. Han är ju föör gullig. Dock var meningen att han skulle stanna över natten vilket väl kändes sådäär med tanke på att jag skulle ha bråttom på morgonen och han skulle hatat mig om jag inte gick ut med honom, men det löste sig i och med att fegisarna avlägsnade sig rätt fort och Hampus kunde komma och hämta den lilla lurviga. 


image84


Vi hade en jättemysig dag med promenad, massa mys och gos. Han berättade alla möjliga historier för oss, men han läspar lite så jag tappar ungefär hälften av alla ord han säger, men låtsas att jag fattar ungefär ändå. Dock är han mer lättförstålig på
sin blogg.

Även om jag är säker på att Mållgan hade en mycket mysig dag hos mig och Näbben så hade han såklart hemlängtan. Att Mållgan skulle få ett frispel och yla som en kidnappad varulv när han genom fönstret såg Hampus komma gående kunde vi dock inte ana. Han blev lycklig och glad, kanske gillar han inte att Hampus och Stina har sånna där tillställningar utan honom, tänk vad mycket magklapp och rester som ramlar från bordet han kunde ha väntat sig om han fått stanna hemma....

 
image83
Han tycker om att titta ut genom fönstret

daysleeper

Idag, för första gången på många många många dagar (känns som en evighet) har jag fått sova ut. Och jag hade absolut ingen jävla lust att sova ut alls! Hela förra veckan, hela helgen och absolut på måndagen ville jag inget inget inget annat än att sova tills jag var gammal och grå, men tidigt imorse när Näbbs klocka ringde så kände jag mig rätt så pigg och utvilad. När jag var tvungen att gå upp på toa så var jag livrädd att jag var så pigg att jag inte skulle kunna somna om, så utvilad var jag. Dock tvingade jag mig själv att sova till klockan nio (och nu snackar vi tvinga) vilket har lett till att jag har lite ont i huvudet nu. Suck. Så jävla typiskt.

Denna veckan jobbar jag helt stört också, måndag, onsdag, fredag. Varannan dag. Skönt att inte jobba så mycket (även om måndagen var ett avslut då jag jobbat både lördag och söndag) men ingen direkt ledighet heller. Vad hinner man på en dag egentligen?

Well.
Idag har jag:
- Bränt av min nya spis och ugn. (kommer separat inlägg om den)
- Diskat all min disk (flera omgångar blev det tillslut, as the day went on)
- Omorganiserat i köket, både av rent praktiska skäl och för att min ena låda pajat (ja, den var söndrig redan när jag flyttade in) och jag behöver en tillfällig lösning tills min kvartersvärd är snäll nog och faktiskt pallrar sig hit med en ny.
- Städat i köket, dock ej golvet, det blir för morgondagen!
- Bytt fyra glödlampor
- Tvättat fem maskiner tvätt, torkat det mesta och lagt in det som hunnit bli torrt.
- Gått ut med återvinning, kompost och sopor. (ja, jag har kompost nu när jag lagar så mycket mat med rotfrukter och sådär, fyller lätt en påse, fyllde en idag t.ex)
- Handlat massa goda grönsaker och frukter
- Lagat mat, både för att äta idag och även en panna med rotsakspytt med en touch av mammas och pappas UNDERBARA färska vitlök.
 Och mycket mycket annat!

Jag måste få fortsätta till och berätta om den färska vitlöken som jag fick av min mamma och pappa, som vuxit på landet. Jag älskar ju vitlök och är lite av en vitlökskännare. Vitlöksmarinader, vitlökssåser, vitlöksbröd, you name it, och mycket ska det vara! När jag då skalade en av de färska vitlökarna från Småland så blev jag helt hänförd. Det luktade så extremt gott och all annan vitlök kommer hamna i skamvrån efter det här. Okej, deras jordgubbar var goda, men jordgubbar bara ÄR goda, den här vitlöken var verkligen något i en klass för sig.

image82

Nu ska jag lägga lite tid på min Näbb, återkommer inom kort (typ torsdag kanske) med blogg om spisen!

viktkampen än så länge

Idag var det första invägningen i viktakampen.
Jag hade gått ner 2,2kg vilket var ca 3%. Näbben hade gått ner strax under hälften av mina procent och alltså vann jag. Hittills. Inte bra att leda i början, det minskar min motivation.


Ätit fyra mackor idag. Inte bra. (ätit massa nyttigt också såklart)