min dumme bror (och hans fru)

Igår den23/2 i Lundby Nya Kyrka så gifte sig min allraste favoritbror och min allraste favoritsvägerska! (Sen att de är min enda bror och min enda svägerska är bara en detalj...)

Det var en jättefin ceremoni och jag lipade från att de klev in genom dörrarna till... ja hela resten av dagen var jag rätt gråtmild faktiskt.

vigsel
´
Hampus och Stina var båda jättesöta och fina och jag var hur nöjd som helst med förloppet i kyrkan!


ztina

hampebampeStina gjorde sin egen brudbukett och innan jag kom till kyrkan så var jag så himla nervös att den skulle ha blivit ful eller att hon tappat tålamodet och kastat den in i väggen och börjat gråta. Det hade lätt kunnat hända mig! Stinas bukett var dock jättevacker och passande för temat rosa och hjärtan-på-tråd!


bukett


Väl hemma för mottagningen så fick jag, mamma och jonathan fart under fötterna och började fixa i ordning. Hampus kom in med en smått brydd blick prydandes sitt annars denna dag så glada ansikte. Det visade sig att den inkompetenta bagare som två veckor tidigare mottagit en beställning till något så viktigt som ett bröllop hade satt upp beställningen till lördagen istället och därför inte gjort de tårtor och bröd som han skulle ha gjort. Han var även stört omöjlig att nå. Hampus satte dödspatrullen (mig) på att få tag på den hemska bagaren vilket jag tillslut fick, alldeles jättesent. Han var inte det minsta ångerfull och kommer nog ha en hel del illvilligt inställda fd kunder. Janne, brudens ena bror, räddade då dagen genom att åka på turné på hisingen och inhandla tårtor så det räckte. Räddaren i nöden! 


hampuz


Efter det så var allt frid och fröjd och alla hade trevligt och brudparet fick mången fin bröllopspresent. Brudbuketten kastades och tack gode gud det var inte jag som fångade den! Då såg jag såhär nöjd ut (se nedan). Ibland blir det bara så rätt =)


jagdum


Tårtorna skars upp och åts med lyckat resultat! Svårt att ta bra bilder med min kassa kamera med en stor lampa i bakgrunden och tusen blixtar. Hoppas att den officiella fotografen Fanny lyckades bättre, något jag inte tvivlar på!


kaka


Och såhär glad ser man sällan min bror (även om han inte är en surmulen person) men på sin bröllopsdag då drar han minsann rejält på smilbanden! Det är ju inte annat än att man kan förstå det då allt till slut gick så himla bra och var så fint och lyckat!gladhet


Kvällens brudbukettfångare: Annika
Kvällens teddybjörnsfångare (och vinnare av första parmiddagen): Mikael (och Maria-Therese)
Kvällens hjälte: Brudens bror, Janne! Räddade dagen sannerligen!
Kvällens brudpar: Hampus och Stina!
Kvällens första-barnbarnet-favoriserande: Mormor (hmpf!)
Kvällens matchning: Jag och Jonathan med våra fina lila kläder såklart! =)

Nu hoppas jag på många fina år som gifta för Hampus och Stina och för många delikata måltider hemma hos mig en gång i månaden i ett år framöver! (i enlighet med erbjudandet)

today is the day

idag gäller det. Bannemig. Min allra bästaste favoritbror ska gifta sig. Det händer bara en gång under en livstid (kan man ju hoppas). Jag sitter redan klar i klänning å strumpbyxor å skor, men har hår och smink kvar. Kanske ingen bra ordning att fixa det i men var tvungen att se att allt passade så jag hade tid att tänka om utifall det inte passade. Men det gjorde det, tycker jag iaf!

Förhoppningsvis kan jag lyckas snapshota lite ifrån mottagningen (vill inte plåga folk med min hemska blixt i kyrkan eller så, vill ju inte störa) och lägga upp på min underbara blogg =)

Nu är det dags att äta lite (så det hinner smälta innan det är dags att ge sig iväg, annars syns magen för tydligt =)) och sen göra klart resten av iordning-görandet!

=)

time goes by

Smsade lite med en gammal kär vän idag. Han har betytt så himla mycket för mig genom tiderna och jag tror jag tänker på honom åtminstone varje vecka även om vi inte har kontakt längre så att säga. Han bad om ursäkt för en sak han sa för ungefär fyra år sedan vilket fick mig att tänka på hur tiden flyger iväg.jag7jag5jag4jag3
jag6jagjag2jag6Det har funnits så många olika "jag" och så många olika andra som funnits, passerat och försvunnit i stort sett. Man vet liksom aldrig riktigt vad som ska hända och vad som ska vara rätt för en.

Det är rätt lustigt ibland. Hur det blir och vad som händer. Hur man formar sitt liv och hur ens liv formar en. Vilka faser man går igenom och vilka man återbesöker. Vad som alltid fortsätter vara viktigt för en och vad som man aldrig vill erkänna var viktigt.

It's funny how a year can make
So much of only one mistake
All I wanted was the life I planned
But now I understand
Now I understand

I wish I had never known
A heart that beats just like my own
How can one so close become so far away
In just a day


Allt folk man känt och allt folk man slutat känna. Alla man vetat allt om och alla som vetat allt om en själv. Och de av dem som man inte vet ett skvatt om nu och kanske inte ens hälsar på på stan.

Ja vad ska jag säga... vi får väl se vad som händer härnäst. Det ska bli spännande, eller nått =P


vi kommer att dö samtidigt du och jag

andas. jag kan inte andas för det låter så pinsamt kvavt när jag står bredvid dig. för trött för att dölja, det måste vara uppenbart. åh kom inte närmre. åh snälla kom närmre.

säkert is the shit.

för övrigt så är jag sjuk och det är bullcrap verkligen. inte så att jag inte alls är sjuk utan det är bara sjukt jobbigt att vara sjuk. Jag missar praktik och igår missade jag jobb och jag får så dåligt samvete för det. När det liksom hade gått för långt igår och jag irrade runt i Tuve utan att veta var jag var eller vart jag skulle och jag insåg att jag nog var sjukare än jag trodde så bara brast det. Väl hemma hos mamma och pappa så ringde jag mamma och bara bölade. Verkligen allt annat än normalt, men det känns som om jag inte blir trodd eftersom jag blir sjuk så ofta. Fan. Och så får jag dåligt samvete för att jag sätter folk i skiten. Fan. Och så missar jag Komet vilket jag verkligen inte vill. Och jag vet att en viss kometledare kommer dra någon dålig vits om att jag inte ville vara med eller missade eller whatever och jag kommer säkert börja grina på fläcken. Fyfan. Men that's life eller vad man säger

I morgon gifter sig min bror också. Haha. Som om det var en liten grej eller något. Nä. Imorgon gifter sig min bror!! Herrejösses! Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, det ska bli jättekul och spännande men samtidigt lite vemodigt på något sätt. Fråga mig inte varför. Kanske för att vi nu blir vuxna och det inte finns någon återvändo. Nu är vi där, jag som alltid tänkt att det skulle vara så långt bort, det där stället där jag och hampus minsann alltid ska vara bra vänner och hålla kontakt och aldrig glida ifrån varandra när vi blir vuxna. Nu är vi vuxna. Eller i alla fall Hampus, jag regredierar nog mer och mer för varje vecka känns det som ibland. Visserligen har vi väl inte glidit isär eller blivit ovänner så det är ju inte vemodigt på ett sådant sätt, men jag har alltid tänkt att det skulle vara en längre period där våran moster och morbror och mamma å pappa var familjens vuxna. Inte vi. Men that's life. Life's a bitch and then you die som de säger.
Men idag har jag fixat med det sista, nästan, inför bröllopet. Bara lite fix och trix kvar, sen bär det iväg imorgon, för att vara typ välkommen-hit-hälsare i kyrkan och sådär. Lite nervigt eftersom jag vart lite hes idag, fast det är bättre nu på kvällskvisten.


hjärtan 

Allt känns så konstigt surrealistiskt nuförtiden. Och jag blir trött på mig själv att jag gång på gång på gång på gång hamnar i samma lägen men samtidigt så är det inte bara jag själv som bestämmer över det. Men samtidigt har jag alltid ansvar. När ska det faktiskt vara bra? När ska det faktiskt fungera? Jag vet fan inte. Men för att citera den mansgrisiga agenten i Navy CIS så "if you always do what you've always done then you will always get what you have always got" och för att ännu en gång härleda till honom så; och även om det inte varit något fel på det jag fått så vill jag ha något mer nu.

Och det är svårt men det är så det är. Folk måste lära sig att man måste ge respekt och omtanke för att få respekt och omtanke, man kan inte bara leva på att en person som jag är snäll och omtänksam och bryr mig om lite oavsett sådär. Ibland blir det dags att betala så att säga.

Usch vad hemskt bitter jag låter nu. Jaja.

Nu ska jag gå å gosa lite för mig själv framför tvn och fixa lite inför morgondagen!

But now I don't know who you really are, it seems that the look of your eyes is that you're drifting of from afar, and you don't even seem the same. It's like you're playing a game with me. I used to love someone but now I'm on the run.

möhippa

Fredagen den 23/2 ska min älskade bror Hampus gifta sig med sin fästmö Stina. Trots att hon ger mig elaka pikar och ibland kastar iväg lite hårda ord åt mitt håll (ja, tro inte att jag inte tänkte skvallra om det stina :-P ) så hade jag i lördags väldigt roligt med henne, hennes svägerska och hennes vänner på hennes MÖHIPPA. Till saken hör den att Stina har hotat alla som ens tänkt ordet möhippa till livet eller i alla fall tortyr som får en att önska att man dog, så det var inget riskfritt uppdrag vi gav oss in på!

Vi började dagen med att runt klockan ett kidnappa den blivande bruden i hennes hem (även om modiga Mållan försökte hindra oss). Det blev en fartfylld (beroende på vilken bil man åkte í) resa ner till Varberg och det vackra Kallbadhuset. Här börjar det märkas att jag inte var med under planeringen av möhippan då jag absolut inte hade valt att bada i vatten som är 2,5 grader varmt (kallt), men det blev riktigt skoj faktiskt. Jag doppade mig hela fyra gånger och tog till och med några simtag första doppet (big mistake...) så jag är rätt stolt över mig själv!

varberg


Sedan blev det lite vildare när vi såg djupt ner i termosen och hällde i oss graverande mängder te och kaffe. Goda mackor och frukt blev det också, det ni! I vildaste taget kanske.... =P Efter det var det iaf dags att åka tillbaks till Göteborg och till Fanny for some more fun.

tedrickande

Även där blev det en hel del (te)drickande. Till en början. Sen blev det goda aptitretare och supergod mat med en touch av öldrickande till. Allt en kvinna kan tänkas behöva! Till råga på allt så avslutades det hela med en rejäl marängsviss! Jag var i himlen.  


maräng

Efter mycket intressanta diskussioner, mys och lite öldrickande var det dags att bege sig ut och göra stan osäker! Det var till Gretas som det mycket laddade men ganska trötta gänget begav sig och det är alltid en ordentlig hit! Till en början så var det inte så många på stället men partysugna som vi var så livade vi upp det hela rätt så mycket by ourselves!

grönt

Det blev dock mer folk och en hel del dansande till 80-talsmusik och annat smått och gott. Jag hade jättekul men den försiktigt drickande bride to be verkade inte ha riktigt lika kul. (även om det definitivt ser ut som det på bilden... det måste vara mitt underbara sällskap =) )

jösses

Inte ens när hon fick en drink som brann (!!) dansade hon av spontan lycka. Det tyckte jag att hon borde gjort tills jag vände bort blicken och hon hällde sin drink i min öl. Den smakade piss. Eller kanske lakrits, lite vilket som där. Det var en häftig drink iaf.


eld

Jag dansade på halva natten och hade riktigt kul (tills svetten lackade!). Stina blev kvarhållen sisådär 15-20 minuter längre än vad hon ville och var visst allt annat än glad för detta. Allt som allt tycker iaf JAG att det var riktigt kul och välplanerat. Vad jag hört ryktesvägen så tyckte även Stina det, tack och lov!

Jag träffade även vänner till mig på Gretas och festen fortsatte så att säga. För min del så avslutades kvällen med att en ganska så kort (i jämförelse med mig dååådå) men väldigt snygg tjej kom fram och lite urskuldrande placerade en lapp med sitt namn och nummer på i min hand. Jag är smickrad fortfarande =)
I alla fall: ett stort tack från mig till Maja, Fanny, Ann-Sofie och Maria-Therese som verkligen planerade och genomförde en riktigt trevlig möhippa, och skippade alla förnedringsmoment som min
kära bror fick genomgå på sin svensexa. Det hade gjort ont när Stina hade slagit oss i sådana fall, så det är jag mycket tacksam för!

Valerie Solanas, jag älskar dig.

Valerie Solanas är en totalt galen kvinna som föddes 1936 i USA. Hon utnyttjades sexuellt av sin pappa. Hon var hemlös vid 15 års ålder och försörjde sig på prostitution och även mer "respektabla" saker till och från. Hon tog examen i psykologi vid University of Maryland. En av de saker Valerie Solanas är mest känd för är för att hon sköt Andy Warhol. Han dog ju inte eller så, men sköt honom gjorde hon.
Det Valerie Solanas borde vara mest känd för (och ännu mer känd än vad hon är såklart) är att hon har skrivit The S.C.U.M manifesto. Första gången jag läste det måste jag ha varit  runt 14-15 eller så och det betydde grymt mycket för mig.

valerievalerie

S.C.U.M står för Society for Cutting Up Men vilket säger en hel del. Manifestet är helgalet och fullt med sjuka utläggningar om att män är 'walking abortions'  och att de är inkapabla att tänka eftersom de får blodbrist i hjärnan varje gång de får erektion. Jag älskar Valerie Solanas. Hon är spritt språngande galen och det är så underbart befriande. Självklart så kanske man inte alls borde utrota alla män förutom de som böjer sig för oss men säg att man istället pratar om könsroller och istället för män säger det manliga.

Det är för mig helt obegripligt hur man INTE kan förstår hur århundraden av kvinnoförtryck i allmänhet och åratal av kvinnoförtryck för henne i särskildhet kan skapa en sådan rörelse som SCUM i Solanas sinne. Jag ser det som en självklarhet och känner det mer och mer själv. (trots att jag inte ska jämföra mina upplevelser med Solanas, det vore orättvist mot många olika människor på många olika plan.)

Manifestet finns att hitta överallt på internet, det är bara att googla 'scum manifesto' så kommer det upp i hur många versioner som helst, dock bara på engelska. Det finns i bokform på svenska också. inte allt för dyrt.
HÄR kan ni lata trycka om ni vill läsa manifestet. Men strunta i vad det är för sida i övrigt, verkar deppigt =)

läs lär och gör något åt saken!

vad kom först? apan eller bananen?

har gjort en hel del saker idag. varit produktiv och duktig, även om jag inte pluggat spanskan riktigt så bra som jag tänkt mig. Fy. Jag har iaf lyssnat på musik hela dagen och kom till en tanke kring det hela. Jag projicerar ofta mina känslor på den musik jag lyssnar på. Jag gillar den mesta musiken men inte allt närsomhelst utan när det passar in i min stämning. Men är det jag som utifrån mitt humör väljer musiken eller dikterar musik, som i en slags spiral, mitt humör och fortbildar på så sätt sig själv? Den ni.

Det kanske börjar med R.E.M. Som det så ofta gör. Orange crush. Bad day. Losing my religion. Därifrån går det över till Anna Maria Espinosa - To win my love. Därifrån till Bertine Zetlitz - girl like you. Nu är humöret uppe men med tankarna på kärlek och förhållanden. Och party. Såklart. Men fråm Bertine går vi vidare till Jewel. Hands, her pleasure is my pain och kanske även I got the blues. Nu är det mindre party och det går snabbt över till Hello Saferide. Min favorit. Hon har allt, glada saker, ledsna saker, arga saker, säkra saker. Men vid det laget är det bara att ge upp liksom. Jag kommer bli deppig och bitter och lite emo så att säga. Fast samtidigt kreativ och snäll och rätt så rolig. Så det kanske är värt det?

Och för er som faktiskt inte tror att jag kan vara rätt så rolig så tänkte jag här ta tillfället att gå off topic och bevisa det! På introutbildningen till Unga möter Unga så fick vi i grupper sätta post its på varandra som sa något om hur vi tyckte den personen var. Jag fick massa pratglad, social, lättsam och sånt crap. Mitt bland alla de lapparna hade en underbar person (andreas!) pangat fast en lapp på mig där det stod "rolig". Då han förstod att jag rätt sällan får den komplimangen underströk han med "Ja, JAG tycker faktiskt att du är rolig!", vilket bara gjorde det ännu bättre =)

rolig

Så nu är det bevisat! =)

Back on track så kan det faktiskt kanske vara så att om jag bara ger mig blanka attan på att lyssna på den musiken som brukar lämna mig med ett glatt humör så kanske jag alltid kommer vara glad. (Just nu får jag en deja vu om att jag skrivit något liknande under min gymnasietid gällande studie-effektivitet. Det måste vara bullcrap helt enkelt...)

Well jag får väl testa och se. Nu blir det Hello Saferide oavsett! (ps. jag är hungrig)


Mungbönsgegga

Även om jag tack vare mitt humör och min praktik och allt vad det är kanske inte varit den bästa aspiranten Gillian någonsin haft, så har jag faktiskt försökt rätt tappert. Jag har vid flertalet tillfällen inte bara lagat godkända rätter utan även hennes alldeles egna recept. De har väl varit lite sådär och smakat typ lök och vatten och kanske lite lite kräks. Ingen höjdare helt enkelt (nu ska jag inte vara elak. Gentle lentil curry var helt okej). Trots detta bestämde jag mig för att göra hennes Aduki bean bake. Eftersom jag hade använt mina sista adukibönor dagen innan använde jag istället mungbönor och eftersom min kassa Ica inte hade någon squash så la jag i lite spenat och gröna linser istället.

Receptet blev alltså som följer:
1 msk olivolja
1 mellanstor lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
Några bitar färdigfrusen-i-bit-spenat (egentligen 1 liten squash)
1 stor morot, tärnad
2 bitar stjälkselleri, skivad
500ml precis-kokat-vatten
1 tsk organisk vegetarisk vete&jäst-fri buljongpulver
165g (ungefär) färdigkokta mungbönor (egentligen adukibönor)
1 mellanstor purjolök, typ tärnad
2 tsk majsmjöl eller arrowroot blandad  till en mjuk gegga med
1 msk kallt vatten
1 stor sötpotatis skuren i typ 5mm skivor

och som ni ser på bilden la jag även till en liten potatis bland sötpotatisen bara för variationens skull.

sweetpotatopie

Det blev en himla massa koka och steka och hit och dit, vilket jag nog egentligen inte tycker är så himla viktigt då det ska stå i ugnen en stund, men man ska ju få igång redningen och sådär också. Summan av kardemumman är iaf att man ska ha i grejerna i en stekpanna med lite olja och vatten i denna ordningen:
lök, vitlök 3 min
spenat, morot, selleri 2 min
precis-kokat-vatten, buljongpulver, koka upp, sänk värmen, puttra i 10 min
Purjolök, mungbönor 5 min
Redningsblandningen 1 min
Och sen ska det läggas i en ugnsfast form och sötpotatisen ska läggas ovanpå och så kan man spreja på lite olivolja (om man har en såndär praktisk olivoljesprej som jag har =), annars får man pensla på lite) och in med det i ugnen på 200 grader celcius i ungefär 30 min.

Jag kan ju tillägga att jag faktiskt inte spenderade så mycket tid som man skulle på alla de olika sakerna i stekpannan, men allt var väldigt färdigt när det kom ut ur ugnen ändå. Receptet räckte till två sådana formar som ni kan se på bilden där uppe. Blev mycket mättande mat.

I alla fall, det som är viktigt att komma till är att denna rätten, som jag väljer att kalla mungbönsgegga eftersom det ser ut som det, var JÄTTEGOD. Det är helt sjukt för det ser inte ens nästan gott ut när man lägger upp det utan det ser bara väldigt nyttigt ut, men det måste vara en av de godaste rätterna jag ätit på mycket mycket länge. Då blir man glad! =)

MUMS

Oh, I love you! I wish you got the flu

Jag är sjuk och hemma och lat och smågrinig. Jag är inte jättesjuk eller så men märkte att desto längre jag bara gick och låtsades att det inte var något, desto värre blev det. Försäkringskassan hade säkert velat att jag skulle arbetat halva dagen eftersom jag inte är såå sjuk men eftersom jag bara praktiserar och eftersom det låter helt sjukt att säga att man kanske skulle orka halva dagen så kan försäkringskassan dra dit pepparn växer så att säga.
Och om det är något jag hatar så är det att sjukanmäla mig. Jag vet inte varför men det känns ALLTID som att jag inte blir trodd. Där jag praktiserar nu har jag världens bästa handledare och arbetskamrater som är jätteomtänksamma så de tänker säkert inte en enda sådan tanke men det känns ändå ALLTID som om jag ljuger, oavsett hur mycket feber jag har. fast vid ett tillfälle i tvåan på gymnasiet så var jag så sjuk så jag skulle in till sjukhuset, då när jag ringde vår fina receptionist så var jag så dålig att jag bara grät för det gjorde så ont och inte kunde prata för att min hals var så svullen. Då är jag rätt säker på att hon trodde mig.

har suttit vid datorn mestadels av dagen, mest för att jag inte orkar ta tag i allt annat. för segt. Ont i magen också.

Är inne i en sån där period där allt mest känns trassligt. En såndär dricka-rödvin-blandat-med-julmust-i-badkaret-och-lyssna-på-alphaville-period. Vet inte riktigt hur det blir med allt men det får väl ge sig... jag tar till mig visdomsord från uråldriga källor såsom navy csi som går på tv3 och funderar över dem i dagar. Det är ungefär lika vettigt som att stanna hemma från en skojig fest pga sitt horoskop i aftonbladet. Jag läser böcker av drPhil. Det talar för sig själv.

bittert

Now, this will be the last bitter song, it will be my last, real bitter song about you. From now on, I’ll write about flowers and butterflies, chickens and kittens and shit. From now on, I’ll try to look myself in the face. From now on, I’ll try to find someone who knows I exist so I won’t have to feel like I do when I write my bitter songs. This is my last real bitter song about you. I won’t have to mention she was blonde and thin
with a peanut for a brain and volleyballs for chest, I won’t have to mention: that’s always what happens
when you leave him your key, he ends up having sex in your apartment with miss Non-Bitterness

So this will be the last bitter song. I’m feeling cheerful already. I’d like to break his neck, if I may. But most, I’d like to cut off that hair, and cut off that head, and cut off those volleyballs. And I hope her heart gets broken and I hope she turns bitter, really really bitter like me

Får ta å gaska upp mig. Vad spelar egentligen någon roll om hundra år? eller något sånt. Jag har ju faktiskt laddat ner absolute 80s och en skiva med 70tals disco idag. Får glädjas åt det.  Och åt den fina låten med Hello Saferide jag precis fick ner. Det är värt mycket.

Ska nog skärpa mig och gå ut med återvinningen.

(för övrigt, när man gillar någon, som vän eller som mer, så är det ingen bra idé att spendera flertalet timmar utspridda över en mängd dagar med att förklara hur konstig man är och att man inte är en så jävla bra person som den här individen kanske inbillat sig. Tro mig. Det är bara löjligt.)'

P.s min granne lyssnar just nu på musik som låter som att man sågar med en sticksåg genom mycket grov kartong till accompanjemang av light-techno/ett bil-larm. Stackars henne.


Valentine´s day


I won’t tell you, baby, you drink too much
This year, on Valentine’s Day.
And I won’t see you looking at that girl’s butt
This year, on Valentine’s Day.
I won’t remind you I’m not for granted,
Won’t have to beg you to take a shower.
I won’t even cry cause you don’t love me enough
This year, on Valentine’s Day.

Got my bags packed and I’m bringing the dog,
Going too fast on the highway.
Lost my love for me when I loved you,
Gonna reclaim it all on Valentine’s Day.

True love at last, on Valentine’s Day.


Gonna have dinner with the coolest girl,
Although she’s been broken down during this stay.
Just me, myself and my biggest laughter
Candle light dinner on Valentine’s Day.

And then, I’ll go dancing at the finest club,
Find a kid who’s ready to play.
Gonna get all the pleasure you never could give me,
This year on Valentine’s Day.

True love at last, on Valentine’s Day.


So I hope you are sorry and I wish you the worst
And that’s all I had to say.
I think we have fish sticks if you need dinner
This year, on Valentine’s Day.

Got a feeling this is going to be Valentine’s year.
Roses are red and violets are blue, sugar is sweet and I’m leaving you.


(ja. jag jobbar i morgon. ja jag är bitter. ja det är kapitalistiskt med sån skit. allt har ändå bara varit förvirrande och konstigt på senaste tiden så det är nog lika bra som det är. inget blir som man vill.)


I’ve had my fun and now its time to.....

Hemma så har vi ju fått ett bord i julklapp. Det är jättefint och jättebra och allt positivt som börjar på jätte. Ungefär. Jag köpte fina bordstabletter som jag säkert nämnt femhundratusen gånger. De är lila. Nu köpte jag också en linneduk som jag tyckte var grymt fin. Den är grön. Jag vet, det låter inte klokt att de skulle passa ihop men det gör de! Tycker iaf jag. Speciellt som vattenkaraffen och mina glasskålar är gröna och vinglasen är delvis lila. Mamma tyckte iaf det lät lite tveksamt så jag skulle lägga upp lite bilder här så hon kunde se lite ungefär.

Alla foton på hela bordet blir bara fula eftersom min kamera har en helt skruvad känsla för blixt, och för att det står konstigt till i rummet.

bordMeeen jag lägger väl in en i alla fall! Varför inte =) Dock ser det mycket finare ut i verkligheten. Mycket mer matchande =) Sen måste man väl gilla färger och så för att gilla mitt hem, staaarka färger =) Detta för ju ihop vardagsrummet och hallen lite också då hallen är starkt starkt grön och vardagsrummet starkt rött. Jag är iaf mycket nöjd med mitt bord och mitt hem, förutom att jag aldrig hinner hålla ordning eller städa för närvarande. Well well.

helabordUppdatering nyårslöften

Jag är kanske inte så mycket för just nyårslöften typ att bli slim till beach 2007 eller sådär, men när man ska inleda något nytt för en kortare eller längre period så varför inte leka att det är nyårslöften. Jag har ju också hoppat på Marias utmaning just gällande nyårslöften, och därför får jag ju skriva lite om det.
Jag hade kanske inte en massa specifika nyårslöften men om man ska ställa det på sin spets så var väl löftena:

Leva hälsosammare (gillian-kost 8veckor, mer träning, promenader osv)

Detta har gått bra. Ibland aviker jag från min Gillian-kost på praktiken men det är mest för att jag är orolig att de ska tycka jag är ett freak. Jag har dock förbättrat mina levnadsvanor markant och har lite recept osv som jag kan variera och som är sjukt nyttiga. Man märker skillnad, speciellt förbränningsmässigt och sådär, även om det inte alltid kommer pangsnabbt.

gillian

Tränat har jag också gjort. Fick ju ett tvåveckors gymkort på Sportlife av min blivande svägerska Stina i julklapp och har nyttjat det de senaste veckorna. Senare i kväll ska jag se över min ekonomi och se om jag har möjlighet att gå kvar där eller om jag måste satsa på något billigare eller så. Det mest positiva med sportlife är ju just att min bror och hans fästmö går och tränar där vilket innebär att de iaf då och då kan tvinga med mig, på ett annat ställe skulle det ju kunna komma å bli helt bortkastade pengar om jag aldrig går dit.... Sportlife har himla bra lokaler och instruktörer också. Ett klart plus.

hantel

Som ni ser tränar jag lite hemma också. Typ en gång i halvåret. =)

Lära mig spanska BRA en gång för alla

Snart snart börjar lördagsskolan och jag har kommit in! ska bara betala in den enorma mängden pengar som man betalar för att lära sig spanska men det får det vara värt! Äntligen ska jag gå från medioker till fenomenal!

Nu på senare tid har jag väl också lagt till:
Göra mer bildande/nyttiga aktiviteter (typ politiska/kulturella osv)

Denna idé spirade faktiskt när jag tog ett bad och läste lokalbladet om Backa och såg att de faktiskt har en del kul grejer på gång här i Backa. Nu ska jag ju kanske inte göra alla de grejerna som händer just i backa men jag kan kanske göra någon av dem, plus några andra lite överallt. Svårt bara eftersom jag inte definierat just vad det är, men jag får återkomma till det. Några besök på världskulturmuseet och sådär kanske =) Om någon är på att hitta på roliga bildande aktiviteter med mig är det bara att tjoa!


För övrigt var helgen helt störd men det ska jag berätta om i en senare blogg!

(please don't take a picture) It's been a bad day

Snarare har det varit en dålig vecka än bara en dålig dag. Eller dålig och dålig. Stressig, sen och utmattande. Det är verkligen mycket att praktisera 40h/vecka och arbeta extra 11h/vecka och försöka hinna träna och ha ett liv. Det är tidig lördagkväll och jag är urtrött. Helt utmattad. Och ikväll ska vi visst ut. Typ ut-ut och inte alls bara till Vår krog eller Guldhedskrogen eller något. Fast jag vete sjutton. Kan hända att jag flyr hem till min sköna säng efter förfesten.

Jag längtar efter att vara glad och avslappnad och nöjd igen. Det var jag väl typ senast förra sommaren. Tänkte posta lite sköna bilder från förra sommaren för att minnas lite. (Ja vi ser kanske liite sunkiga ut, men efter typ fem dagar utan att duscha på roskilde så skulle ni också se lite smått ofräscha ut =))

sexyjo

Me and sexy J-by! (Jo, säg till om jag ska ta ner, men jag valde en bild där du är het  =))


bollträdet

Det underbart fenomenala bollträdet. Det var så fint. Som en saga.


jag glad

Detta var ungefär fem minuter innan en kille kom fram och la en dansk tvåkrona mellan mina jeans och min rumpa och jag hällde min öl över honom. Det var en riktigt fin och skön dag, satt och mös till Matisyahu!

Ah the memories. Nu känns det lite bättre.

Idag har jag drivit igenom ett ordningssystem här hemma. Jag har satt upp tre olika lappar på frysen; Att göra varje vecka; Att göra varannan vecka; Att göra i mån av tid och behov. I dessa kategorier finns det rubriker som är: sovrummet, badrummet, hallen, köket och badrummet. T.ex:
ATT GÖRA VARJE VECKA
KÖKET
Torka av diskbänken och spisen

Det är då meningen att man ska "signera" när man gjort någon av sysslorna med sin initial och vilken vecka det är. Detta är av flera olika anledningar: bl.a att hålla reda på när saker gjorts och se till att de faktiskt görs men också för att se vem som gör vad oftast osv. Idag gick jag ut med tidningsåtervinningen, soporna, den vanliga återvinningen och diskade. Då signerar jag med L5 (det är väl vecka fem?) bredvid de sakerna.

Jag VET , det är superkrångligt och fascistiskt osv. Men vi behöver faktiskt ha det på något liknande sätt nu när vi båda praktiserar så att saker och ting blir gjorda och inte bara struntar i allt tills vi bor i ett råtthål.

TILL SIST dagens höjdpunkt: Jag fick VG (högsta möjliga betyget på GU) i Handlingsstrategier och etik i socialt arbete som är en sjukt krånglig 15poängs kurs (en hel termin är 20, så 15 är nästan hela) som jag nästan inte ens trodde jag skulle klara! WOHO!
NU är det party =)