twenty-two

I'm one year older now since last time I saw you
in case you wanna know, I'm about to say what I'm up to
first of all I'm a sluggard movin' slow in a clumsy way
some peace of mind is what I want, but that will be the day
I've been going with the flow for too long now, this must end
running 'round in circles, I've been so far away from myself
searching for the energy and the time to make a change in my life
instead of watching it pass by, get something done while I'm alive.

Det är inte direkt så att jag varit sysslolös eller så på senaste tiden, eller att det inte hänt så mycket. Min bror med fru ska få barn och göra mig till faster. Jag funkar som någon slags sambandscentral för alla möjliga och deras dysfunktioner i allmänhet (nej inte på jobbet, på fritiden! på jobbet hade jag kunnat ta det utan problem). Jag jobbar typ dygnet runt, bland annat på ett nytt jobb som är lite omvälvande. Har fått mycket ändrade levnadsförhållanden.
På söndag fyller jag 22 och på onsdag fyller min mamma 50. Det är big stuff. Mycket planering och allt vad det är. Jag hinner inte träna typ. Jobbigt. Och på fredag ska jag jobba.

Det är så himla mycket just nu. Jag är stressad och samtidigt jobbigt apatisk. Får jobba med det eller nått.

I'm twenty two, don't know what I'm supposed to do
or how to be, to get some more out of me.
I'm twenty two, so far away from all my dreams
I'm twenty two, feeling blue.

Annars försöker jag träna okej och äta okej. Håller mig verkligen inte på den smala vägen så att säga men vafan. Orka. Försöker hinna läsa böcker och bli vis men sitter mest och tragglar byråkratiska organisationsformer och analysmetoder inom organisationsteori. Inte direkt inspirerande. Känner att jag bara orkar sova just nu, inte så mycket mer.

Just det, jag har klippt mig också. Det blev fint faktiskt, lite gulligt, men jag tror inte jag kommer gilla det när jag ska gå ut och sånt där och vill vara mer snygg i håret än gullig i håret. Bild lär komma upp i helgen iaf.

Afraid that I will be weak forever
I can't stay in this shape any longer
my life's just another cliche.


flower

the times they are a-changing

Inte för att skugga gårdagens inlägg om världsbokdagen, och inte för att sprida nyheter som kanske inte nått alla på korrekt sätt än, men för att jag inte vill vara den sista att blogga om det, och för att jag faktiskt kommer bli faster till "det" så måste jag berätta att min bror ska bli pappa. Alltså ska hans fru, Stina, bli mamma och de ska bli föräldrar. Jag ska bli faster och det är inte så illa det heller. Mamma och pappa ska bli farföräldrar. Fast jag har alltid tyckt att det låter bättre med moster och mormor, så jag tror jag ska bestämma att jag ska vara moster istället, för det kommer ju barnet inte ha någon. Platsen som mormor är ju lite tillsatt redan....

Så nu går alla i olika slags dimmor. Stina och Hampus är såklart nervösa och lite lätt chockade, vi andra är i olika stadier av chock men i höga grader av lycka såklart.

Får blogga mer om det när jag faktiskt tror på det och inte bara tror att de hittar på för att se hur chockade alla blir. =)


 

Världsbokdagen

Idag, måndag 23/4, är det världsbokdagen och dagen till ära tänkte jag att jag får ta och skriva lite om några bra böcker jag har läst. Då alla som känner mig vet att böcker är det jag älskar allra mest (både att läsa, att ha, att klappa på, ja allt) så jag läser mycket både bra och dåliga böcker. En del är "god litteratur", en del har högt nöjesvärde, en del är bra inom sin genre och en del är bara tidsfördriv. Detta innebär ju att, förutom att alla har olika litteratursmak så slukar jag även en mängd böcker som inte ens jag tycker är speciellt värdiga att kallas bra böcker, men som ändå funkar för tillfället, och därför kanske inte uppskattas av någon annan. Döm mig därför inte helt på min boksmak, jag läser i alla fall inte harlequin som Stina!!

Middlesex
Jeffrey Eugenides

middlesex

Middlesex är en bok som jag köpte på Wettergrens, då det är 4 pocketar till priset av 3 eller något sånt där, för att den (1) var väldigt snygg (2) var tjock (många sidor för pengarna) och (3) rekommenderades av personalen. Den handlar om en grekisk-amerikansk familj och innehåller en himla massa historia och man får följa tidens gång. Den stora förvecklingen är dock att huvudpersonen, på grund av små förvecklingar inom familjen, är både pojke och flicka. Det är en mycket spännande skönlitterär bok och jag känner att även om jag läst den för över ett halvår sedan så tänker jag fortfarande på den ofta. Man lär sig väldigt mycket när man läser den här boken, och samtidigt har den framförallt ett skönlitterärt underhållningsvärde. Man fängslas och de många sidorna slukas snabbt. Och så är den snygg också.

Mamma sa att jag var sjuk
Julie Gregory

sjuk

Detta är en bok skriven av en kvinna som överlevt Münchhausen by proxy, som är en svår störning hos föräldern och som väldigt många barn får betala med livet för. Münchhausen by proxy är en mycket dold och farlig form av barnmisshandel där föräldern, eller ja, den som har hand om barnet, oftast modern, uppfinner symptom och sjukdomar hos sitt barn därför att han/hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet.
Jag som intresserad mig väldigt mycket speciellt för den här sjukdomen tycker att denna boken var fantastiskt bra, om man nu kan säga så om något så tragiskt. Som blivande socialarbetare så kan jag ju även se de stora problemen som socialtjänsten tampas med i sådana här situationer och hur jäkla fel man kan hantera det. Det som också är spännande med den här skildringen är att Julie Gregory lyckats överleva OCH undkomma, och är numera en frisk person, inte alls fast i sin mors totala galenskap. Känns som att det är en viktig bok att läsa om man arbetar eller vill arbeta med barn och ungdomar i någon form, det händer ju faktiskt och det är så himla svårt att tro på att en mamma eller pappa kan medvetet göra sitt barn sjukt för sin egna vinnings skull och just därför bör man ju veta lite extra om det så man känner igen det när det väl sker.

Klitty-deckarna
Anastasia Wahl

klitty

Klitty är en stenhård harmynt journalist som beskrivs som tuff, kåt, intelligent, god och "...det bästa knullet i hela Mellansverige",som i bok efter bok löser allt äckligare fall. Det finns fyra klitty-deckare, varav de första två sägs hålla högre kvalitet än de sista två. Den fjärde boken, Klitty och da vinci-kådisen, har jag inte läst än så den kan jag inte uttala mig om, dock kan jag säga att de är ungefär lika vidriga allihopa, fast trean är kanske lite mindre äcklig än de andra.
Det är grymt äcklig satirisk våldsporrsdeckare at its best och är man lite mindre äckelmagad än mig så är Klitty säkert fantastiskt rolig litteratur. Det är vitsigt och brutalt på samma gång med karaktärer som Dvärg-Olle, den snygge jäveln, Systrarna Muttander och Kommisarie Ballander. Om inte annat så är den så främmande från den numera så vanliga chick-lit-en men ändå tidsfördrivande och roande på samma sätt. Författaren, Anastasia Wahl, är såklart en pseudonym, och de som har utpekats för att vara Anastasia är bland annat Liza Marklund, Unni Drougge och Carina Rydberg, men ingen vill erkänna då det faktiskt är hela grejen med en pseudonym, man vill inte att folk ska veta att man skrev boken liksom. Det sägs även att det är olika personer som skrivit de två första böckerna och de två senaste och att det därför skulle vara en kvalitetsskillnad, men jag är nog mest tacksam för att det inte är riktigt lika äckligt i de senare. =)
Vill man bli lite road och inte bara matad med samma gamla smörja ständigt utan vill ha lite satirisk, politisk och snuskig litteratur med styrka i så ska man läsa Klitty-deckarna. Annars bör man ändå göra det, bara för att ha gjort det så man vet vad man tycker om det.

Det förkrympta kvinnoidealet
Barbro Backberger

barbro

Det förkrympta kvinnoidealet är en underbar bok, helt fantastisk och inspirerande. Vill man som kille imponera på mig och liksom fånga mitt hjärta för all framtid så är det ju denna boken plus en bok som heter Egalias döttrar som man ska läsa och ta till sig. Det enda som är negativt med den, det absolut enda, är att den skrevs på 1960-talet och är fortfarande så jävla aktuell. Det är en mycket smart och koncentrerad feministisk bok som öppnar ögonen på en. Och Barbro Backberger ställer inledningsvis den viktiga frågan: När börjar det stora upproret? Och jag frågar mig samma sak, när? 1966 var 41 år sen och så jävla lite har hänt. Så läs det förkrympta kvinnoidealet, det är en kort och lättläst bok med väldigt stort läsvärde!

Stephanie Plum-böckerna
Janet Evanovich

plum

Det här är chick-lit i sin bästa form. Det är en serie böcker som handlar om en prisjägare vid namn Stephanie Plum. Hon är inte så himla talangfull eller så, hon är bara prisjägare för att hon var arbetslös och tvingade sin kusin Vinnie att anställa henne, men hon är hård som tusan. Hon sjabblar ihop allt, lyckas alltid spränga sin bil och skjuta någon. Till råga på allt så sprider sig allt fort som tusan i det lilla området Byn där hennes mamma och pappa bor med mormodern. Mamman skäms ögonen ur sig över vilken dotter hon har, pappan bryr sig inte så mycket och mormodern är mest intresserad av att också skjuta någon, och kanske klämma lite på han den snygga prisjägarkollegan. På engelska heter böckerna fyndiga namn såsom "one for the money" och "hard eight", beroende på vilken bok i ordningen det är såklart, och på svenska heter böckerna något med byte i titeln, såsom "nedlagt byte", "lovligt byte" och "svårfångat byte". Det är böcker med högt nöjesvärde, väl värda att läsa för lite spänning och tidsfördriv, och jag önskar verkligen att det fanns fler i denna serien för jag vill inte sluta läsa, och jag har läst alla böckerna ungefär tre gånger. Som extra kvalitetssäkring kan jag säga att min käre gode vän Karin, som typ är smartast i världen, även hon har läst och gillat böckerna. Sådeså.


ANDRA BRA BÖCKER ATT LÄSA
men som jag inte orkar skriva om är:

Egalias döttrar av Gerd Brantenberg
Främlingen av Albert Camus
Ok, Amen av Nina Solomin
AlieNation is my nation av Ove Sernhede
Bara för att ge ett axplock.

Fetaostbiffar med rödbetstzatziki och hasselbackspotatis

I lördags hade jag ännu en av de numera månatliga middagsbjudningarna med min fine bror med fru. Då jag visste att Hampus skulle iväg efter ett tag och inte bara ville stressa fram och tillbaks med olika rätter så valde jag att satsa på en enda stor rätt som man skulle kunna sitta och mumsa på ett tag och sen ändå ha tid med en trevlig kopp te innan det var dags att springa iväg.

Det var faktiskt en mycket trevlig middag och trots att jag inte provlagat något och trots att jag hittade på det mesta as I went along så blev det mycket mycket gott! Jag gjorde fetaostbiffar men då jag inte hittade några vegetariska recept som jag trodde på så chansade jag lite och använde veg-bull-färs, vilket såg lite rått ut när det var färdigt men som blev supermumsigt! Till fetaostbiffarna så blev det hasselbackspotatis, blomkål, fetaostsallad och rödbetstzatziki. En riktigt bra blandning. I slutet hann vi med att sörpla oss igenom en hel kanna med te och Hampus och Stina mumsade glatt på den rostade majsen, solros- och pumpafröna, som var den någorlunda nyttiga avslutningen på det hela. =)

FETAOSTBIFFAR

1 pkt Vegfärs till bullar och biffar
fetaost
1 gul lök
persilja
2 klyftor vitlök

Jag använde min alltid så älskade mini-matberedare och mixade vitlöken, löken och persiljan till en lagom blandning, så att den gula löken var ungefär som finhackad. Jag blandade ihop det med den tinade färsen och saltade lite och pepprade ordentligt. Sedan skar jag stora bitar av en rätt så hård fetaost och tog en bit i taget och formade biffar som slöt tätt kring varje fetaostbit. Det blev rätt stora biffar eftersom det var stora bitar fetaost men det är mumsigt när man får en rejäl bit ost i varje biff. Det är viktigt att biffen sluter tätt runt fetaosten, speciellt på undersidan, då den annars smälter och rinner ut. Jag la biffarna i en oljad långpanna och stoppade in under potatisen i ugnen, på 200 grader i lite mer än en halvtimma. Då färsen är rödaktig och inte blir som vanligt kött så ser biffarna lite råa ut även när de är klara, men får man en bra yta på dem så blir de supergoda! Riktigt mumsigt och lite överraskande då jag var lite orolig för att färsen inte riktigt skulle hålla så som jag ville och inte riktigt smaka så som jag ville, men den klarade alla mina krav! =)


RÖDBETSTZATZIKI

Detta är ett roligare sätt att göra tzatziki, och eftersom rödbetor är nyttiga så måste ju detta vara lite extra nyttigt.
Jag utgick inte från något egentligt recept, även om det finns massor, utan plockade mer med det jag ville ha med och så mycket av varje sak som jag tyckte verkade lämplig, sen kan man ju variera med andra saker, såsom gurka eller persilja eller så, i evighet.

1 färsk rödbeta
ca 2 dl turkisk yoghurt
2-3 vitlöksklyftor
peppar

Detta är superenkelt att göra om man har en liten matberedare eller så, som jag. =) Jag skalade rödbetan och delade den i två-tre bitar och stoppade dem tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna i matberedaren och körde runt. Detta blandade jag sedan med yoghurten och pepparn. Lätt som en plätt, och riktigt gott och lite extra rosa och fint.

HASSELBACKSPOTATIS

Att göra hasselbackspotatis är egentligen inte svårare än att göra potatisklyftor men jag tycker att det blir godare och så är det lite ovanligare vilket ger det en fin känsla.

2-3 potatisar per person, beroende på person och storlek på potatis
Smält smör
Ströbröd

Man skalar ungefär lika stora potatisar, jag hade tyvärr lite små potatisar men annars är medelstora att rekommendera. Sedan ska man skära skåror längs med hela potatisen utan att skära hela vägen igenom. Det absolut enklaste var faktiskt att lägga potatisen i en slev av passande storlek och skära tills kniven når skeden, då blir det jämnt och fint utan problem. Sedan sätter man in potatisarna, som man lagt i en ugnsfast form eller så och penslat med smält smör och saltat, på runt 200 grader i ugnen (man kan sätta på 275 om man bara ska göra potatisarna, jag skulle göra biffarna samtidigt och ville att de skulle vara klara ungefär samtidigt så då blev 200 grader bra). Efter ca 20 min, eller lite mer om man som jag drar ut på det, tar man ut potatisarna och penslar dem igen och häller sedan på ströbröd ovanpå dom. Det blir godast och finast om man inte snålar så mycket med ströbrödet, det blir som en härlig skorpa ungefär. Efter kanske 30 minuter till i ugnen så bör potatisarna vara färdiga, beroende på hur stora de är. Låt det ta tid och se till att de är klara rakt igenom och lite skorpiga, det är inte alls gott annars.


Sedan var det bara en enkel sallad med fetaost i (alltid gott med lite extra), och blomkål. Mycket god och mättande middag, kommer nog ätas i enklare varianter i mitt hem rätt ofta!

juicy and nice

Katrinplommonjuice. Låter det vidrigt? Det är det faktiskt inte.

När jag genomgick (genomled) gillian-kosten så var det mycket juicer och dylikt som gällde. Mycket körde jag själv i min råsaftscentrifug men en del köpte jag också färdig. Då testade jag i stort sett hela friggs sortiment av olika juicer då de är okej i pris och stora flaskor. Just katrinplommonjuicen trodde jag kanske inte att jag skulle gilla så mycket men av någon anledningen köpte jag den ändå.

juicyyNumera dricker jag katrinplommonjuicen i stort sett varje vecka och tycker om den. Den innehåller förutom plommon och katrinplommonjuice även äpple och citron och har en trevlig smak. En fråga som jag ofta får när jag dricker den är om den inte kör igång magen ordentligt men det tycker jag nog inte att den gör. Självklart så innehåller den mycket fibrer men det är ju bara bra för magen, den har inte någon typ laxerande effekt, i alla fall inte på min härdade veggie-mage...

Så testa Friggs Katrinplommonjuice, men köp den inte om den kostar mer än 14,90. (på vanliga ica, typ brunnsbo och tuve kostar den 14,90, på ica focus kostar den 13,90, men jag var på någon mindre livsmedelsaffär och där kostade den 18kr, inte riktigt värt det...)

Mikrovågor

Jag har länge stått emot. I många många år har jag tillhört motståndet och hållt ett starkt försvar. Nu har dock min alldeles egna bror gått emot mig och tvingat mig till reträtt. Jag har fått en micro.
Det pirrar fortfarande lite i magen när jag tänker på den, det är så konstigt att den står där i mitt kök och bara väntar. Den är fruktansvärt stor för att faktiskt vara så liten, säkert en av de minsta microugnarna i världen.

Häromdagen höll jag på att irritera ihjäl mig på en lastbil som höll på och pep (ni vet så som de gör när de backar) utanför fast jag inte kunde se den. Jag ville veta ungefär hur länge den kanske skulle stå utanför och störa mig, men det fanns ingen lastbil i synhåll. Relativt snart, men inte snart nog för att det inte skulle vara pinsamt, så insåg jag att det var min micro som pep. Jag hade lagt någonting för att värmas några minuter tidigare....

image54


Jag har alltid varit rädd att  man (jag) ska börja äta crappy mat och sådär om jag har en micro men det är nog inte så jättestor risk ändå. Jag får lite dåligt samvete när jag värmer mat från frysen (alltså hemlagad mat) som jag skulle kunnat haft med mig till jobbet för att värma där, men ibland är det bara skönt att slippa stressa, typ mellan mina jobb och sådär. Annars har jag framförallt använt micron till att tina upp saker som jag ska tillaga, vegfärs och sånt där. Då är det jättebra att ha en micro. Och på morgonen när jag äter min havregrynsgröt med psyliium- och linfrön och frysta bär så kan jag tina de frysta bären lite innan så blir det såsigt och gott.

Summa summarum är nog att jag tror att jag behåller min microugn och tycker nog att den är bra!

Påsken

Ja idag är väl påsken över, eller i alla fall imorgon. Det gick ju onödigt fort. Det är just för att det går så himla fort som jag inte uppskattar att pynta så himla mycket och så. Nu har jag ju iaf pyntat lite och får väl plocka ner det idag, annars lär det väl aldrig bli gjort.

Påsken har dock fört med sig en del trevliga saker, såsom påskmiddag, påskägg, påskmys och påskledighet. Aldrig fel.

Påskmiddag hade jag med min käre bror och min kära svägerska. Då gav jag också påskägg till dem båda. Sen har jag fått påskägg av min chef på praktiken och även av min mamma å min pappa. Det som jag fick av mina föräldrar var bland det finaste påskägg jag sett någonsin. Det var väldigt stort och väldigt vackert och innehöll massa choklad å andra godsaker utan gelatin i. Hur fint som helst, och ihopplockat av min pappa.


pappeggAnnars har jag mest tagit det lugnt i påsk även om det blivit en redig utekväll och så lite sporadiskt öldrickande, framförallt på Vår Krog på vårväderstorget. Utekvällen begav sig på Rockbaren med ett skönt gäng människor och avslutades på Burger King med en himla massa veggieburgers åt mig =D

Allt som allt har det varit en bra helg med mat, godis, umgänge, träning och myspys. Faktiskt riktigt finemang!

Nu ska jag ligga framför min lilla sovrums-tv och dricka te och äta choklad! Mums!

Puss!

McDonalds goes veggie

För första gången på många många år (måste vara upp emot en sju år) så har McDonalds återigen en vegetarisk (faktiskt vegansk!) hamburgare. De har haft vegetariska nuggets, en grymt äcklig och otillfredsställande vegetarisk pita och nu har de då bestämt sig för att även vegetarianer är människor och skaffat sig en hamburgare som passar.

Dock är jag varken överförtjust eller överraskad. Precis som med allt annat vegetariskt som McD har gjort de senaste åren så är denna hamburgaren ingen typ vegetarisk big mac eller något vanligt för oss som vill ha en helt normal hamburgare utan att döda den gulliga kossan för att få den. Nej, McBean eller vad sjutton den nu heter, är en konceptburgare som mest råkar vara vegetarisk. Den är kryddstark och smakar typ taco-sås eller något sånt. Kan ju vara kul någon gång men faktiskt inget sånt som jag blir sugen på när jag blir sugen på just hamburgare.

Nä, Burger King är mycket mer rätt ute med sin veggieburger, även om deras pommes smakar urk. Det är ju det som ketchupen och pepparn finns till för!

Viva BK.

Dinner de la pesach

När min bror gifte sig med Stina så fick de massa presenter av massa folk. Av mig fick de lite allt möjligt, bland annat ett erbjudande om en luxuös middag i månaden i ett år, hemlagad och serverad i mitt mysiga hem. Mars månad gick så fort så de fick även använda första april till detta, och så blev det att Hampus och Stina kom på påskmiddag i söndags.

Min planering kanske inte var ultimat och jag hade fortfarande lite småsaker att pyssla med när gästerna anl'nde men jag tyckte faktiskt att jag fick ihop det rätt snabbt ändå. (även om jag inte hann dammsuga å sådär.. hrm)

Jag hade temat Gult och den mesta maten var då gul eller brandgul-aktig.
Till förrätt blev det en vegansk sötpotatissoppa med gul och orange paprika, minimajs och morot. Den blev gul och härlig med orangea toner och jag tyckte den var smaskens. Onyttiga Stina struntade helt och fullt i hälsan och krämade på med salt, men vi får acceptera att vi alla har brister. =)


suppe


Huvudrätten var curry-marinerade quornfiléer, ugnsbakade med halloumiost och till det klyftpotatis och gula kokta ägg (de blev lite halvgula, jag experimenterade och kokade dem med gurkmeja). Jag är ju verkligen ingen mästare på att koka ägg då jag så sällan gör det så även om den resterande maten var mer komplicerad är jag mest nöjd med att äggen blev såpass bra! =)
Jag hade gjort en massa massa mat och det allra mesta gick åt vilket jag tar som ett bra betyg.

Till efterätt blev det påskbakelse, något som jag förstått är klassiskt men som jag aldrig hört om förrän nyligen när jag var på matlagningskurs med en social stödgrupp i stadsdelen där jag praktiserar. Finessen är iaf att det är god rulltårta och god grädde och god persikohalva, men det ser ut som ett stekt ägg.
Jag ville inte ha typ röd hallonfyllning eller brun chokladfyllning eller så, utan gjorde lite annorlunda och fyllde med vanilj-och-banankräm, lite mer neutral färg och supergott! Mmmm!


bakelse


De fick även var sitt påskägg fyllt med naturgodis av olika slag. Populärast var wasabiärtorna (nej faktiskt inte, de smakade skit verkligen, men såg rätt häftiga ut). Vi satt och knaprade lite på godiset som inte fått plats i deras ägg efter måltiden, tillsammans med en god kopp te. Kan det bli bättre? (ja efter det så åkte vi till ica focus och tokshoppade massa god och spännande mat! Lina likes Ica Focus!)

Nu ska det ju bli en sådan här middag i månaden och varje en av dem kanske inte blir tre-rätters eller så, men de ska nog förhoppningsvis bli MINST lika goda som den här. (och bättre planerade, jag spånar redan nu på nästa...)

helgsvirande

Denna helgen som varit har varit mycket bra och händelsrik utan att leda till allt för grymma baksmällor eller bakslag av något slag.
I fredags arbetade jag ju som sagt på Girlomania, bland annat med en unga-möter-unga-vän som praktiserar ute i majorna, och med mina nya arbetskamrater från min nya fritidsgård som jag arbetar på. Det var ett sjukt trevligt arrangemang, så jäkla mycket bra tjejer. Jag var euforisk och lite lätt lyrisk hela kvällen över hur duktiga och häftiga och bra och tuffa alla dessa tjejer var. Och det var så skönt med ett arr dit det kom flest tjejer men ändå killar också, där det spelade mest tjejer men ändå killar också. Killarna var med och visade sitt intresse och sin vilja men fick stå bak för alla de fantastiska tjejerna som var där. Gött.
Efteråt var det iaf så att vi i arbetsgruppen gick ut och socialiserade lite. Sen att vi inte åkte ifrån min kursares handledare förrän vid ungefär sju på morgonen är ju en annan sak... =)

Kvällen innehöll dock en del tjafs. Inte från ungdomar eller från arbetskamrater eller kurskompisar utan från till kvällen helt orelaterade vänner och bekanta. Jag var besviken över hur folk kan uppföra sig mot en bara för att de druckit lite och därför slipper ta ansvar för vad de pysslar med. Jag är i alla fall i nuläget stolt över mig själv som stod upp för min egen sak och inte gav vika och mesade med på andra människors dikterade villkor. Jag hade kul med mina arbetskamrater och det var det som kvällen (natten?) var till för.

Dagen efter (lördag) var en jäkla soft dag. Fick ta emot ursäkter från ångerfulla men fortfarande puckade personer som betett sig illa kvällen innan. Det handlar på något sätt om att alltid ta ansvar för sina handlingar och faktiskt ibland låta andras väl och ve komma före ens egna.
Det blev iaf en bra dag, full med baksmälla fast inte alls min egna (det var det som var så bra!). Hade tänkt att gå ut men då kvällen innan blivit så himla sen så var det skönt att vara hemma hela kvällen. Jag +vän lagade mat halv elva på kvällen, då vet man att man latat sig hela dagen när man liksom bara äter för att kunna somna mätt =)

Söndagen blev en mysig, men lite stressig, dag då jag hade påskmiddag för min bror och min svägerska. Den kommer det handla mer om i en senare blogg! Min timing var dock inte helt perfekt den dagen, kanske lite för att jag fortfarande var seg sedan dagen innan, och jag hann inte dammsuga och sådär, men jag tyckte det gick bra ändå.
Efter middagen åkte vi till Ica Focus, som jag ÄLSKAR, och jag riktigt sörjer att jag måste jobba ikväll och inte får gå hem och organisera mina skafferier! Köpte massa roliga och dyra matvaror!! =)

Nu ska jag strax äta en smula och vila lite innan det är dags att work hard for the money igen!

puss!