imitation of life

Den här helgen har bara flugit förbi och inte varit speciellt bra på något sätt. Det har hänt en del men det känns inte som att jag faktiskt gjort något. I fredags skulle vi gå på bio men missade att köpa biljetterna med en minut pga sjukt långa köer till kassorna. Vi orkade inte vänta tills det gick nån annan film vi ville se (*hrm* rocky *hrm*) så vi begav oss hemåt. På vägen köpte jag två toppar, en rätt slappskön-aktig och en fin rätt så speciell, båda var ju på rea så jag kom undan med att betala nästan inget alls. Topp nummer två är nog det bästa som hänt i helgen för jag gillar den verkligen!
När vi väl kom hem tittade vi bara på Little Britain och somnade som stockar efter det. Sjukt trötta var vi.

tröja


Lördagen blev inte direkt fylld med händelser den heller. Tränade cykel 60 med stina på förmiddagen och fick stressa iväg till Kållered för att hälsa på "svärföräldrarna" på eftermiddagen. Där åt vi middag och hade det trevligt med Jonathans föräldrar och hans yngsta syster. Därifrån åkte vi vid halv nio raka vägen till vår krog på vårväderstorget för att ta några öl med två kompisar. Ni som reagerar på att jag drack öl kan jag ju berätta lite om undantagsregeln för. Jag har ju en kost att följa men eftersom jag redan har de kraven på Jonathans föräldrar att de ska göra vegetarisk mat till mig så pallar jag inte att också kräva att det ska uppfylla gillian-kraven, och då har det tendens att bli så att hela kvällen, även efter vi lämnat hans föräldrar, blir gillian-fri. =)

I alla fall så fördrevs hela resterande kvällen på vår krog med kanske några för många öl, fast ändå inte då kvällen var mycket trevlig! Dock har väl detta resulterat i att jag bara varit lat och sunkig idag och gjort typ inget alls. Hade massa städ och annat som behövdes göra men nej nej...

Så därför känns den här helgen lite bortkastad. Och imorgon börjar en ny hård arbetsvecka med mycket sena tider och träningspass och extraarbete. Suck. Men vi får väl skylla oss själva. Det kan ju kanske vara skönt att få vila lite en helg också och inte göra så jättemycket. Bara det att oordning egentligen är det sista vi behöver. =( 

Men nu ska jag inte grina över min egen lathet (jag har faktiskt ändå rensat upp lite, lagt in lite kläder, handtvättat en topp, gått ut med tre påsar skräp, lagat nyttig mat inför veckan, och jonathan har diskat!) utan istället titta på filmen om FI!

puss!

VI, NI, FI

Idag går andra delen av dokumentären om Feministiskt initiativ. Jag såg första delen förra veckan och jag tycker den är mycket intressant. Jag tycker feministiskt initiativ som grej är väldigt bra, ett renodlat feministiskt parti, men sen hade jag ingen som helst vilja att rösta på dem då jag tycker att det är ett parti med rätt så världsfrånvända kvinnor. Precis som så många andra problem också är bundna till klass så är kvinnofrågan det i allra högsta grad och jag tycker personligen att det känns som något viktigare att som huvudsak fokusera på än till exempel om månggifte ska tillåtas. (då de var för månggifte, fast för homosexuellas skull (inte för att jag förstår meningen ändå) så tyckte jag det bara var löjligt!)

fi


Oavsett vad man tycker om FI så är det en intressant dokumentär om hur ett parti startas upp, problem och konflikter som uppstår i en sådan process osv.

Andra delen av dokumentären Filmen om FI går på SVT1 idag klockan 20.00. Inte att missas!

utsliten

Herre jösses. Jag vill nog aldrig börja arbeta. Jag är helt utsliten och känner inte för något annat än att sova. Visserligen så är det extra jobbigt att praktisera 40h i veckan då man också arbetar en och en halv dag i veckan, tränar och försöker hålla igång ett hem. Än värre är ju att Jonathan också praktiserar och jobbar extra och även övningskör vilket innebär att vi ses ungefär fem minuter i veckan nu. Inte alls kul.
Idag är det meningen att Stina, min svägerska, och jag ska träna men jag har verkligen ingen lust. Allt jag vill göra är att sova. Det enda som gör att jag nog ska träna ändå är att annars får jag för dåligt samvete för att jag är hemma utan att städa. Det ser verkligen ut som lägenheten som gud glömde här hemma.

Jag vill bara kunna ta det lite lugnt, planera mitt liv och få det lite vårfint här hemma. Dock verkar inte de styrande makterna vara på min sida.

Nu är det dags att hetsa i sig lite mat innan träningen. Förhoppningsvis är jag lite piggare efter den så jag hinner med någonting ikväll iaf.

(just nu är jag på världens sämsta humör. kommer antagligen inte hinna äta innan jag ska åka och måste hinna med bussen. grrrrrrrrrr)


gillian oh gillian

ja jag får väl skriva mer detaljerat om hur det faktiskt går med mitt stora vad/nyårslöfte om att prova på gillian mckeith-metoden.
Jag känner mig faktiskt riktigt duktig. Jag följer hennes lagar så mycket jag absolut mänskligt kan (ja jag erkänner! jag har haft lite peppar på maten vid ett tillfälle! hjälp!) och även om jag är rejält trött på att alltid tänka på maten så är jag glad att det märks resultat. Det som ska bli absolut skönast är sedan när det är över och varje måltid inte måste planeras in i minsta detalj.
Men så som det förlöper nu är jag faktiskt väldigt nöjd med resultaten även om jag inte tror det hade varit hela världen att äta en eller annan macka. Det kanske mest positiva med en sån här sjukligt strikt kost är att man saknar inte choklad eller chips utan snarare helt normala saker som en ostmacka med sallad och paprika, vilket innebär att om man får återfall och 'gottar sig' så blir det inte så jäkla onyttigt =)

kiwis


Sedan vet jag inte om man kan säga att jag har jättemycket mer energi med den här kosten, men kanske... inte direkt så jag märker det för att jag bara sprudlar eller så.

har dock tränat en del i helgen. body pump som sagt igår. Kändes nästan ingenting imorse, självklart stel och med värk men inte värre än att jag kunde dansa loss till Tina Charles 'I love to love' (typ den bästa låten i världshistorien). Jag var glad och kände mig pigg och stark. Såhär på kvällen känner jag mig mest stel, ond och åttio år gammal.

Med vetskapen om att jag kommer vakna stel som en ilsket värkande pinne i morgon ska jag nu gå å lägga mig och titta på 'ER' innan det är dags att somna! 

pump it

Idag har jag varit en mycket snällare och bättre person än igår. Jag har fortfarande huvudvärk men det är bättre än igår och kanske på väg att avta (ta i trä).
Däremot har jag inte varit snäll mot min kropp. Min bror drog iväg med mig på body pump. Jag följde visserligen med frivilligt men det var inte direkt glatt.
Jag överlevde dock träningen och det känns nu skönt. Det var hårt som fan och jag gav upp flera gånger om. Ni som varit på body pump förstår mig säkert (och om ni varit på body pump och inte förstår mig så är det något fel på er, sluta vara så vältränade!).

Imorgon är det iaf unga möter unga igen och jag lär vara helt död i kroppen och ha ont överallt, men det känns skönt att veta att man gjort något som är bra för en.

de färsfyllda paprikorna blev goda men lite lustiga när man måste göra dem gillian-style. Trots allt så är jag nöjd med dagens måltid.

Just nu tittar jag på dokumentären om Feministiskt initiativ och den är väldigt intressant faktiskt. Det är synd att en sån bra tanke i slutändan bara blir en kulturelitistisk sörja som pratar om folks rätt till månggifte. Var finns dem med fötterna på jorden och ett arbete inom vården? Istället ser vi Tiina Rosenberg som inte alls bryr sig om kvinnor utan bara sig själv! Nej jag är faktiskt besviken på feministiskt initiativ som kunde varit en sådan bra sak.
Jag är fortfarande en övertygad miljöpartist  =)

nu ska jag titta klart och sedan sova så jag är pigg och ung imorgon till unga möter unga!

puss!


mardrömsmigrän

Gårdagen var verkligen ett lågvattenmärke i mitt liv. Dagen började riktigt bra med att jag gick upp i god tid innan jag skulle till gymmet med min svägerska, jag kunde ta det lugnt och äta min havregrynsgröt utan stress. Trots att jag sovit ut och ändå gått upp tidigt så hade jag kvar min förbannade huvudvärk som jag haft hela veckan. 
Även gymupplevelsen gick bra. Vi gick på ett spinning 60 pass och trots att det var riktigt hårt och jag var riktigt svettig och slut så kändes det skönt och jag kände inte vid något tillfälle att 'fan heller, aldrig mer' vilket jag ändå hade väntat mig. (idag kan jag ju påpeka att jag faktiskt inte har någon träningsvärk alls, förutom att jag är lite stel i nacken vilket jag tror har att göra med att jag bar min otympliga väska hem i snöstormen. detta tillägnar jag min uppvärmning dansandes till 70-talshits på kasett och min nedvarvning hemma, görandes samma sak =))

Så ungefär till strax innan ett så var dagen okej. Sedan får jag för mig att gå hem en inte speciellt lämplig väg då man har tunga fuzzy-moonboot-skor, dum väska och det är snögeggigt överallt. Det var motvind varenda meter hem om jag var helt bedövad från pannan till nyckelbenen när jag väl var hemma. Då fick jag stressa mig och duscha, klä på mig, torka håret osv för att komma iväg till backaplan som Jonathan tydligen bestämt att vi skulle till. (fin tanke på ett sätt då jag brukar vilja gå och småspana på backaplan på helgerna.) Han fick åka före då vi behövde hinna till systemet utifall vi skulle till några polare och spela poker på vägen. Då det visar sig, när jag väl är där, att Jonathan håller på och missar "det enda programmet på tv som jag vill se denna veckan" så är det bara att stressa hem igen, utan att hinna handla mat eller något. 

Väl hemma börjar irritationen gro över att han inte påminde mig om att handla mat utan bara stressade mig hem, vilket innebar att det fanns INGEN mat alls som jag kunde äta hemma. Om irritationen eller migränen kom först vet jag inte, men när väl the mother of all migrains började sätta in så bara odlade de på varandra. Jag låg i sängen och bara grät för att jag trodde jag skulle spy och min skalle skulle spricka. Jag vägrade att säga vad jag ville ha för mat eller om jag ens ville ha någon mat (klockan var halv sju, jag hatar att äta middag efter klockan sex, och i ett läge som detta kan jag vara tjurig om något!) och blev någorlunda ilsken då jonathan (samtidigt som han hämtade sin beställda pizza!) köpte en fruktsallad till mig. Fruktsallad till middag. (och den bestod av inte speciellt goda vindruvor, halvgod kiwi och helt okej banan, ingen direkt sensation)

Jag var grinig hela kvällen även om det blev bättre när jag fick en kopp te och fick se på mighty boosh live ännu en gång och slumra till framåt slutet. Tro nu inte att allt var frid och fröjd sen. När väl mighty boosh var slut och jag precis vaknat till för att hinna se min favorit-del (old gregg) så ville jag bara lägga mig i sängen och sova för alltid ungefär. Då lyckas jonathan ställa ett stooort glas fullt med vatten på fönsterbrädan som är alldeles bredvid hans sida av sängen varpå han kastar sitt täcke över mig, rakt på glaset och får ungefär 0.6 liter vatten i vår nybäddade säng. Allt blir genomblött (lakanet, båda täckena, en av mina filtar, jagsjälv, ja allt utom Jonathan), jag blir klarvaken och får tillbaks migränen tusenfalt. 
När han tillslut bytt sängkläder (jag gick ut till soffan och la mig med massa filtar) och dragit tillbaks mig till sängen (vid det här laget var både han och jag ungefär lika arga på varandra) lyckas jag efter ett tags surmulet gnällande somna och äntligen blev det idag.

Så om någon tycker att de haft en hemsk dag eller varit jobbig mot sina nära och kära så är det bara att tänka på min lördag, rysa lite och känna sig lyckligt lottad =)

Idag ska jag se till att gå till affären och så ska jag låta Jonathan laga maten medan jag är borta och gymmar med min käre bror. Det ska bli skitkul faktiskt! 
Idag till middag blir det nyttiga veganska färsfyllda paprikor med råris. Färsfyllda paprikor är min favoriträtt så idag är jag nog snällare än igår =)

 


äntligen vaken igen!

De senaste dagarna har det kännts som om jag gått som i en dimma. Jag har inte orkat någonting, jag har haft huvudvärk och bara känt för att inte göra något alls. Har inte ens kunnat sova bort dagarna vilket annars kan kännas någorlunda produktivt då det faktiskt stärker ens imunförsvar å sånt. Huvudvärk har jag fortfarande av samma molande fast ändå ilskna sort, men jag är mer på språng och vaken idag.

Jag gick upp relativt tidigt och åt min havregrynsgröt med skivad banan och drack min färskpressade clementinjuice. Efter det sorterade jag och la in alla kläder som hängt på tork sedan igår. Sedan fick jag verkligen fart och damsög hela vardagsrummet och köket och halva hallen (kunde inte ta slutet på hallen eller sovrummet då jonathan ockuperade det). Sprang också över till blomsterlandet som jag bor alldeles bredvid och köpte två tulpanbuntar då det är tulpanens dag idag. De står nu vackert i två vaser och lyser upp mitt fina matbord.

Nu är det nog dags att fixa och städa lite till, ingen mening med att ha lite halvfint sådär. Imorgon börjar praktiken och då kommer jag nog inte orka städa riktigt lika mycket.

puss!

the world of the miiiighty booosh

The Mighty Boosh kan vara den bästa tv-serien någonsin och det är väldigt sorgligt att så få i Sverige sett den. Det är ju visserligen inte så konstigt då den aldrig gått på svensk tv. Mighty Boosh beskrivs ofta som en mycket surrealistisk komedi men Noel Fielding, en av skaparna, beskriver den i en intervju mer som magisk komedi, och det kan jag verkligen hålla med om.

mighty howard and vince

Huvudkaraktärerna i The Mighty Bosh är Vince Noir, elektrosnygging med stor kärlek för sitt hår, och Howard Moon, allsysslare, jazzfanatiker och mustaschtönt. Andra viktiga karaktärer är Naboo the enigma, shaman, Bollo, apa, och Bob Fossil, efterbliven.
Det finns inte så mycket man kan göra för att beskriva The Mighty Boosh utan man måste nästan uppleva det. Det är dock en otroligt humoristisk serie skriven av de två britterna Noel Fielding och Julian Barratt som också spelar just
Howard och Vince. Vince är helt klart den häftige av de två vännerna och lyckas med allt, får alla på fall och så jävla bra helt enkelt men precis som en kommentar på imdb påpekade så är Howard "strangely attractive" och jag har just nu en stor övertalningskampanj för att få Jonathan att skaffa mustasch så att jag kan inbilla mig att han är Howard. =)
Nästan alla roller spelas av samma lilla grupp personer som spelar de viktigaste karaktärerna och de lyckas verkligen med det. Sång och musik är en stor del av Mighty boosh också och de båda killarna är sjukt musikaliska och gör det jävligt bra, trots vad man hade kunnat tro om man bara såg dem =)

Mighty Boosh har nu också släppt ett av sina liveframträdanden som dvd och den hade Jonathan turen att få av sin syster när hon var här på besök. Vi har tillbringat de senaste kvällarna med att mycket noga kolla på framträdandet och vi har precis börjat på extramaterialet. Jag kan nästan bli lite besviken för att Jon har teorilektion ikväll för då hinner vi ju inte kolla något!

Så har man någorlunda sjuk och bra humor så bör man ladda ner (eller skaffa på annat sätt) mighty boosh säsong ett och två och köpa hem live-dvdn! (hampus, ni kan (bör) låna den av oss!)

den övergivna bloggen

ja jag har absolut inte varit bra på att blogga de senaste dagarna. Har varit mycket och sen när det slutade vara mycket så var jag bara utmattad.

Hade en stoor tentainlämning i måndags, den femtonde. Handlingsstrategier och etik i socialt arbete 15p, vilket är väldigt mycket då en hel termin bara är på 20p. Klarar jag denna tentan tog jag dock 25p förra terminen då jag läste lite dubbelt, vilket känns himla skönt för mina handledare på min praktik jag snart ska börja är lite impade av att jag läst dubbelt =) Ganska bra utgångsläge iaf, att de tycker jag är ambitiös.

Blev i alla fall klar med min tenta i tid. Var egentligen inte så himla stressigt men man hamnar ur fas och så fort jag inte sitter vid datorn och skriver tenta så sitter Jonathan vid datorn och skriver tenta eftersom han läst precis samma kurs, och då blir det ingen ledig tid vid datorn för att blogga. Dumt nog tänkte jag också vara snäll mot de andra i min grupp i skolan och frivilliganmälde mig att representera gruppen på den muntliga utvärderingen av kursen. Då de olika personerna i min grupp haft väldigt olika saker att klaga på och tyckt att mycket varit mycket dåligt (speciellt vår handledare) så fick jag ju dra upp väldigt mycket kritik framför min lärare. Alla som känner mig vet att jag är väldigt energisk när jag tycker är något fel och jag var absolut inte elak eller något utan försökte vara så snäll som jag kunde utan att vara oärlig, men handledaren fick verkligen slag. Han kommer nog aldrig kunna se mig igen utan att känna lusten att mörda, men jag har i efterhand bett om ursäkt och sagt att inget var personligt och att han faktiskt inte kan ta det så när det handlar om en kurs. Efter tentan och den hemska utvärderingen väl var inlämnad var det självklart dags att gå ut och fira och dagen efter dags att ångra att man inte tagit det lugnare kvällen innan. Och här är jag nu.

På fredag börjar praktikterminen och jag ska då börja med mitt "sidoprojekt" så att säga: Unga möter unga. Det innebär att man i grupper om fyra ska ut i olika gymnasieklasser och prata om sexualitet osv och göra värderingsövningar. Får veta mer på fredag, måndag och tisdag då det är värderingsövningar.
På onsdagen ska jag dock börja min riktiga praktik. Jag ser verkligen fram emot det då det verkar väldigt intressant och de jag ska vara mest med verkar riktigt trevliga. En av dem har till och med haft mig och min bror som små bebisar på bvc, snacka om tillfällighet! Och ännu konstigare att hon mindes oss såhär 25 år efteråt =)
Iaf ska jag få göra massa olika saker på min praktik, mest vara hos barn- och ungdomsenheten men även vuxengruppen, bvc, mvc och typ allt annat som finns i stadsdelen. Jag ser fram emot mycket att se lite hur min framtida karriär kan tänkas bli. 

Idag har jag nästan inte gjort något annat än tvättat, och klockan är halv fem! Jag tvättade sex maskiner och min tvättid var slut klockan två men då det visade sig att den ena torktumlaren tänkte gå sönder mitt i min tvättid så hann bara en och en halv tvätt bli torr ungefär, vilket innebar att jag fick springa runt i min lilla lägenhet och hänga upp kläder i ungefär en timma efter det. Sen hade jag lite saker att handtvätta, som våra underbart fina filtiga, runda bords-tabletter från design house stockholm, så ungefär nu är jag klar med allt som har med tvättandet att göra. Tills allt torkat och jag ska vika och lägga in det också förstås.

På tal om bordstabletterna som jag älskar och som passar vårt bord och vår lägenhet perfekt så kom Jonathan häromdagen hem och hade köpt två lite större rektangulära tabletter som matchade dem och som han tänkte vi kunde använda till att ställa serveringsfat och dylikt på när vi bjuder över folk. Så sött. Sånt som kan pigga upp ens dag, och som min svägerska som var hemma hos oss då sa, vi är riktigt vuxna nu =)

 Nu ska jag inte mala på mer om allt som hänt sen senast, jag får helt enkelt skaffa lite självdisciplin och skriva oftare.

Puss!

ps. Hampus, skaffa blogg snart, kom igen, join the trend =)

mellandagarna

Innan det blir allt för sent och jag verkligen måste lämna allt mys från julen bakom mig tänkte jag bara blogga lite om våra mellandagar och lägga upp lite bilder å så. (är så slö på att lägga in dem i datorn, därför allt blir så försenat =))
Jag och Jonathan tillbringade mellandagarna tillsammans med min mamma och pappa i deras torp i småland (sväng vänster mitt i ingenstans och åk lite längre in i skogen så är du där!).
Det var mysigt och då mamma och pappa precis skaffat en hund igen (två år gammal dock) så var det extra kul. Älskar att gulla med hundar!

landet i all sin glans
Så här såg det i alla fall ut på jul i "hallen" på övervåningen. Är nästan alltid motljus så detta tycker jag är en ovanligt bra bild.


jonathan fånar sig
Jonathan fånar sig. Som vanligt, inget nytt där. Inne i mitt (vårt) rum. 


alice latar sig
Här latar sig mammas och pappas nya hund Alice, som är en flatcoated retriever och mycket mycket söt. Väldigt duktig och väluppfostrad också! En riktig gullunge. Jag planerade ju länge inför jul att mellandagarna hos mamma och pappa skulle vara de dagar då jag befäste min roll som Alice favoritbarn i familjen så att min bror för alltid skulle ha förlorat. Det gick inte riktigt så, hon blev dock riktigt förtjust i Jonathan, även om hon gillar mig också =) Sen så är min brors fästmö en riktig hundperson så jag får nog akta mig lite där också, fast jag är en mästergosare så jag har nog alltid min plats i hennes hjärta ändå!


vi på tåget 
Sen blev det dags att åka hem, dagen innan nyår, och då åkte vi tåg och tog suddiga bilder på oss båda samtidigt =)
Kanske inte direkt världens bästa bild och kommer nog inte vinna något pris för sin skärpa, men den är faktiskt rätt gullig och jag tycker om den. Min kamera har en tendens att få bilderna lite sådär eldiga i tonen men jag tycker det är en rätt varm och fin ton, även om man inte vill ha den när man fotar lite mer seriösa grejer. Får köpa en ny kamera om det skulle bli en prioritet =)

Det var i alla fall våra mellandagar det, det och mycket mer så klart. Nu är dock julen och mellandagarna och nyår och allt sånt roligt över, och jag ska väl till och med komma över det här i bloggen så ni slipper läsa så mycket om det. Får börja planera inför påsken eller vad som nu blir skoj härnäst =)

puss!


Rotsakspytt-i-panna med quorn och ugnsbakade rödbetor

Det var riktigt gott med rotsakspytt-i-pannan jag gjorde igår. Eftersom jag är under matfascisten Gillian McKeiths styre så är det inte så himla mycket som är speciellt gott, men detta var verkligen det! =) nästan det godaste i det hela var den supergoda quornen som verkligen tjänade på att marineras över natten. Det smakar ju inte direkt jättemycket annars.


Rotsakspytt-i-panna med quorn och ugnsbakade rödbetor (2 stora portioner)
Potatis (jag hade en stor bakpotatis kvar hemma så jag tog hela den)
1 palsternacka
½ kålrot
1 stor vanlig morot
1 stor lila morot
2 marinerade quornfiléer

4 små gourmetrödbetor till ugnsbakning


pyttipanna

jag tärnade allt i ungefär lika bitar och la i en ugnsfast form med lite olivolja. Hade på några stänk peppar och lite av mitt McKeith-godkända buljongpulver så det skulle bli liite salt iaf. Alla normala människor kan ju bara använda salt =)
35 minuter i ugnen för alltihopa på 200-225 grader, så var allt klart och gott!
Superenkelt, supernyttigt och supergott!

(ett plus kan ju också vara att man kan frysa in den och steka upp den som vanlig pytt-i-panna när som helst, mycket billigare och bättre än om man köper såndär färdig i affären)

kvinnor på gränsen till genombrott

kvinnor på gränsen till genombrott

Kvinnor på gränsen till genombrott, här matchandes vår vackra soffa, är verkligen en riktigt bra bok! Den är inte skönlitterär utan handlar om "tidevarvets kvinnor", en grupp kvinnor som varit mycket betydelsefulla för historien och åstadkommit mycket men glömts bort och väldigt sällan eller aldrig tas upp. Vem känner igen namn som Elisabeth Tamm, Ada Nilsson och Honorine Hermelin?

Jag tycker detta är en viktig bok då den faktiskt tar upp sådant som kvinnor gjort, som berör kvinnor och lyft fram kvinnor till den platsen där vi är idag. Är man inte det minsta intresserad av kvinnor, kvinnohistoria, historia i allmänhet eller något dylikt så kanske den inte är jättekul men man borde faktiskt läsa den ändå, man har ju fått läsa så himla mycket tråkigt om allt trist som alla män kommit fram till i historien så varför inte? Boken är också bra skriven och man kommer igenom den fort. Tack Ulrika Knutson för denna boken =)

Groddning i full fart

Groddning är något jag gör för första gången någonsin as we speak. Jag tycker mig minnas någonstans djupt nergrävt i mitt minne att min mamma har groddat alfalfa-groddar någon gång när jag var liten men jag kan lika gärna ha fel. Nu har jag i alla fall för några veckor sedan äntligen tagit steget och köpt en väldigt basic groddningsburk i en hälsokostaffär (gröna boden på vasaplatsen) för under en hundralapp, och för några dagar sen kom jag mig äntligen för att köpa frön till groddning. Jag köpte de klassiska alfalfa-fröna men också bockhornsklöverfrö, vilket tydligen är en av ingredienserna i curry och ska ge lite kryddiga groddar. jag började med de kryddiga groddarna och de är nu två dagar gamla. De har groddat jättesnabbt inne i ett skåp i köket och det har verkligen varit jättelätt. Bara att följa instruktionerna på påsen (hellre det än de som kom med burken, de var otroligt mycket mer krångliga och meningslösa) och vänta. Om ungefär två dagar är mina groddar färdiga att avnjutas och har då ökat i vitaminer och massa nyttigheter! Nästan magiskt att grodda!

groddning i full fart


Självklart behöver man inte köpa en speciell groddburk utan man kan göra en själv av en glasburk hemma och lite tyg, men jag tyckte det var lättare såhär och så slapp jag oroa mig för om allt gick rätt till.

Min drömgroddning är rödbetsgroddar för de ska tydligen bli otroligt röda och fina och smaka lite som rödbetor, som jag älskar =) Men tyvärr verkar det vara mkt svårt att få tag på sådana frön. Well well, får väl bli ett kommande projekt, bara att hitta fröna! =)


groddar

dag 10, utmaningen

Jag börjar nog komma in lite i mina nyårslöften nu tror jag. Tränandet har det inte blivit något med än men det är eftersom jag sitter med världens tråkigaste tenta just för tillfället och stressar kring den, men träning är inplanerad! 15-18 blir det till att simma, iaf vid två tillfällen. Nittonde börjar jag mina två hårda veckor på gymet med min svägerska. Det ska nog kunna kickstarta mig.
Matmässigt har det gått riktigt bra tycker jag hittills, även om jag tjatat varje dag om att få baka en chokladkaka =) Har börjat denna dagen nyttigt som vanligt nuförtiden. En kiwi innan duschen och sen ett glas färskpressad clementinjuice och en skål havregrynsgröt med lite tinade frysta hallon och blåbär i. (Nej, det är inte som Hampus tror, jag har inte dubbelt så mycket bär som gröt, utan tvärtom). Till mid-morning snack var jag lite tråkig och åt två kiwis, bara för de blir snart dåliga. (Måste sluta köpa så stora mängder av allt!)
Till lunch idag blir det en nyttig chili sin carne, helt utan salt, socker och konserveringsmedel mm, med råris, och till middag ska det bli en spännande hemmagjord typ rotsaks-pyttipanna i ugnen med quorn och ugnsbakade rödbetor. Quornen har jag marinerat i en nyttig marinad (olivolja, lime, citronjuice, chili och vitlök) sen igår så förhoppningsvis blir det lite smak på det hela utan salt och köret.

Det absolut värsta är att eftersom jag inte hunnit träna något och hade en dag "ledig" från utmaningen när sambons syster var här på blixtvisit från england (ja den dagen har räknats bort ur utmanings-dagarna) så har jag typ inte gått ner något. Har ju inte så massa kilon att gå ner, men med tanke på att jag heeelt slutat med extra socker och salt, jag som åt hur mycket chokladkaka och chips och pizza som helst innan, så borde jag rasa i vikt! Men alla bra kurer är väl så, det funkar långsiktigt. Och så måste jag ju motionera =) och två kilo har jag ändå tappat, men det är ju en droppe i havet i stort sett.

nu är det nog dags att tentaplugga lite, återkommer med info om rotsakspyttipannan om den blev bra =)

Länge leve julen

Länge leve julen

Tänkte att jag skulle lägga in en härligt julig bild nu lagom till att julen är slut och jag missade julbloggandet. Detta var min julgran som monterades ner och stoppades undan för någon vecka sedan. Den står i mitt vardagsrum som numera är i stort sett helt om-möblerat då vi fick ett matbord i julklapp och fick tänka om allt =)

mitt första bloggande

Då var det dags att börja blogga lite. Precis som många andra har jag väl bloggat och skrivit "dagbok" och liknande på olika communitys men jag har aldrig haft någon riktig ordentlig blogg. Men nu! Nu är det minsann dags. Jag har faktiskt blivit mycket inspirerad av min gamla vän Maria som har en ypperligt bra blogg om sig själv, pyssel, matlagning, sin underbart söta lilla son och mycket annat på www.emen.blogg.se och då hon utlyst en stor utmaning efter nyår tänka jag väl lite att jag skulle delta (eftersom jag redan hade slagit vad med min sambo om något liknande =)) men har inte haft tid att blogga om det förrän nu.

Mitt nyårslöfte och min stora utmaning var att i åtta veckor klara av att följa matfascisten Gillian McKeiths kost (och självklart som alla andra, leva sundare, motionera mer, plugga bättre osv). Många känner säkert till Gillian McKeith från den brittiska versionen av "Du är vad du äter" och om man nu inte gör det kan man gå in på www.drgillianmckeith.com och spana in den hemska tortyr hon kallar mat.
Jag lovade mig själv också att en gång för alla bli riktigt bra på spanska innan jag glömmer alla mina färdigheter.
Detta har lett till att jag just nu idag har levt nio dagar i Gillians hårda regim och att jag också har anmält mig till lördagsskola i spanska fortsättningskurs. Allt detta samtidigt som jag snart påbörjar min praktik och med glatt humör ska utföra utredningar på barn och ungdomar inom socialtjänsten. Det blir nog inte lätt men jag ska klara det! =)

Nu ska jag nog fortsätta med den tenta som jag har rätt bråttom med och som är nyckeln till att överhuvudtaget kunna fortsätta framåt =)

puss!