nu jävlar!

igår köpte vi en fin och jättebra våg, så nu finns det inga undanflykter! All den där extravikten som verkligen inte är klädsam ska bort, och jag börjar med ett förstamål som är att gå ner fyra kilo. Det är ju inte så mycket och jag hoppas att jag med viss ansträngning ska lyckas gå ner det på en månad. (ja jag vill ju inte anstränga ihjäl mig). Lyckas jag så blir det hemskare mål framöver! :) (tänker inte säga hur mkt jag väger just nu, haha, men kan ju uppdatera er lite kring hur mkt jag går ner och upp och sådär. Just nu -+ 0)

Hon kryper!

Ja, okej, för att vara helt sanningsenlig så har Elsa krupit EN gång, idag på det underbara caféet glädjebubblan. Men hon puttar gärna omkring sig bakåt, men nu börjar der även gå framåt. Så nu får vi börja se upp!! :)

hello saferide

hello saferide är så himla bra. Hennes nya, could have named her anna, är så fin så jag klarar inte ens av att lyssna på den. Anna är för övrigt ett av Elsas andranamn! Så we have named her anna! :p

Usch blä för morot

Jajamänsan, nu är det officiellt. Min lilla Elsa avskyr morot. Hon gillar potatis och palsternacka däremot. Häromdagen så hade det gått så bra med potatis så sista dagen för potatis-smakisarna så gav jag hälften potatis och hälften morot, varannan sked ungefär, så sträckte hon fram huvudet och gulpade i sig potatisen men när hon såg att det var morot så tryckte hon sig mot stolsryggen och gapade "ääääähh" åt mig och slog ut med armarna. Fick jag in nån morot i munnen på henne så spottade hon ut den. Jaja, vi får helt enkelt öva mer på morot. Banan gillar hon inte heller, hon gillar inte sött helt enkelt eller nått. Idag var jag och Sebastian och såg the dark night på bio med gabbe och johan. Det var trevligt och en väldigt bra film, men medan Sebbe stannade ute med grabbarna och är ute än så rusade jag efter filmen för att hämta Elsa hos min mamma och pappa. Det var lika skönt tycker jag. Elsa somnade som en stock när jag kom hem, jag la henne faktiskt bara provisoriskt i sängen när jag skulle hämta upp vagnen, och när jag kom upp sov hon... med strumpor, byxor, body, tröja och haklapp.. och kissig blöja... vad gör man? Ja, jag tog iaf och tog av byxor, strumpor och haklapp och bytte blöjan, utan att hon vaknade det minsta =) Antingen talang eller världens tur =) Nöjd är jag iaf! Nu ska jag nog ta mig en liiten kopp te och sen sova!

Sommar, sommar, sommar

Ååååh jag skriver ju aldrig! Orkar inte, hinner inte... ingen lust. Blablablaa. Får väl försöka sammanfatta allt som hänt =)

Elsa börjar bli en stor flicka och har idag fått äta sin första lilla måltid riktig mat! Alltså morot... och hon spottade mer än åt. Men hon var jättegullig och när hon senare fick en skalad hel morot där jag liksom gnagt ut ett handtag åt henne så gillade hon att sitta och gnaga lite på den så det ska nog bli framsteg här i veckan =)

Hela familjen, alltså Sebbe, Elsa och jag var förra veckan i Småland hos min mamma och pappa och hunden Alice. Det var toppenväder och vi hade jättekul, och Elsa gillade mamma, pappa och speciellt Alice som däremot ignorerade den lilla bebisen. När vi kom hem från småland så passade vi på att flytta ut Elsas spjälsäng till hennes egna rum. Hon sover så bra och hela nätterna igenom så vi mest bara stör henne genom att ha henne i vårt sovrum. Hon sover nu jättebra i sitt rum för tredje kvällen i rad.

Elsa gör stora framsteg och har vänt sig åt alla håll från alla håll och till och med rest sig upp själv!!! (hållandes i min arm) Men hon gör bara allt en gång! Hon har vänt sig från rygg till mage innan hon ens var tre månader, EN gång, och sedan från mage till rygg åt höger och sen åt vänster, men bara en gång vardera, och rest sig upp en gång. Varför gör hon aldrig om något? Det är lite skumt.

nyvaken och söt
Såhär söt är hon när hon är nyvaken mitt på dagen, eften en skön tupplur =)


Såhär glad kan man vara i köket minsann!


Jag ska lägga upp bild på första måltiden och även från smålandsresan men de finns inte på datorn än. Ska börja skriva oftare nu!! Lovar!!

Vikt/längduppdatering: 7720g 66cm
Stora flickan =)