Piratpartiets valsedlar förstörs, göms undan och blir inte emottagna!

Idag kan man läsa att Piratpartiets valsedlar trots ett MASSIVT aktiviststöd ändå inte kommer finnas överallt. Varför? Jo för att tröga puckon som känner sig hotade av den nya vågen av politiska aktivister som tar rätt väg och röstar antingen vägrar att ta emot, slänger eller gömmer undan Piratpartiets valsedlar. Om man inte tror på allt man läser så kan man även titta och lyssna och förstå vidden av problemet!
Det här är inte klokt! Får det se ut såhär i det demokratiska Sverige?? Är det här något som gemene man, oavsett partitillhörighet, tycker är okej? Så här illa behandlas inte ens de äckliga SverigeDemokraternas valsedlar! Är ni så jävla rädda för framtiden???

Jag uppmanar ju ALLA att rösta på piratpartiet om inte för något annat så som ett statement för en friare värld och att man inte tänker tolerera sådana förtryckarfasoner som utövas i dagens Sverige. Men OM man nu inte kan tänka sig att rösta Pirat så tycker jag att ALLA som går och röstar ska fråga efter piratpartiets sedlar och se till att de ligger framme synligt. För vi vet nog alla att kristdemokraternas sedlar inte skulle behandlas på det sättet om de åkte ur riksdagen och EU-parlamentet. Och vi vet alla att det här är odemokratiskt och fult. Om piratpartiet inte ska komma in i EU-parlamentet så vill vi ju att det ska ha att göra med att inte tillräckligt många människor röstade på dem inte för att man INTE KUNNAT rösta på dem. För om det är det vi vill så kan vi ju inte heller fördöma de länder där folk tvingas till att rösta på något särskilt eller där det inte är anonymt vad man röstar på. Anstränger vi oss inte för demokratin så är vi emot den, i hårda ordalag.


Så alltså en sista gång: rösta pirat, men även om du röstar på något annat så FRÅGA efter piratpartiets sedlar. Åtminstone i stockholm, göteborg och malmö så kan man vara väldigt säker på att de egentligen SKA finnas där. Finns de inte där så fråga varför. Våga ställ de obekväma frågorna för demokratins skull!

Kommentarer
Postat av: Hampus

Det är ju väldigt viktigt att veta att man inte behöver partiets egna valsedlar utan att det räcker med en blank valsedel på vilken man skriver partiets namn.

2009-05-22 @ 20:42:08
Postat av: Lina

Jo, men som Rick Falkvinge skriver; vi vet alla att i praktiken funkar det inte riktigt så. Man tappar många röster på att ens valsedlar inte finns ute. DU SJÄLV sa att "hoppas deras valsedlar finns där då så jag rösta på dem". Svårare att personvalsrösta utan röstsedel också.

Postat av: Lina

Och antingen ska ALLA aktuella partier som har valsedlar och själva distribuerar ut dem finnas ute eller så ska INGA partier finnas ute utan skrivas på blankt. Vi bor väl för sjutton inte i zimbabwe? Jag efterlyser valobservatörer i det svenska eu-valet!!

2009-05-22 @ 21:10:47
URL: http://linita.blogg.se/
Postat av: Hampus

Jag menar på intet sätt att det är rätt att gömma valsedlar, utan påpekar mest hur man kommer runt det om man upptäcker att någon fulat sig...

2009-05-22 @ 21:30:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback