20 dagar senare

Ja idag är Elsa 20 dagar och jag har varit jättedålig på att blogga. Det har varit upp och ner med livet som småbarnsförälder, vissa dagar har det kännts som att vi är grymt bortskämda medan det andra dagar kännts som helvetet på jorden, nästan. Men det är ju så när de är sådär små, vissa dagar händer så extremt mycket i deras utveckling, mer än vad som händer på en vecka för oss, och vi minns nog alla hur det kändes i tonåren då man också utvecklas mycket. Det är inte helt kul och man kan lätt bli lite besvärlig.

Idag var vi hela lilla familjen på backaplan och inhandlade en babybjörn active-bärsele. Den går Sebastian i skrivande stund omkring med och har alltså Elsa med sig alldeles nära hela tiden. Jättemysigt. Det verkar vara ett toppenköp faktiskt, och såklart svart/röd som både babysittern och babyskyddet. (har mest blivit så, men rätt så kul att allt är i samma färgskala =))
Vi köpte också en extrahylla till vårt jättebra tvättbjörne classic-skötbord. Den här hyllan sitter liksom ovanpå skötbordet och skyddas när man fäller upp skötbordet och det går alltså att ha några extrablöjor och tvättlappar instoppade i hyllan, vilket är jättebra eftersom alla extragrejer tar upp en hel del plats på skötbordet just nu, och Elsa behöver ju den platsen.


image100


Elsa är fortfarande en väldigt snäll bebis. I slutet på sin andra vecka och början på sin tredje så hade hon en tillväxtperiod vilket innebar att hon ville amma HELA tiden och var lite kinkig resten av tiden. På natten innebar det att hon sov 4-5 timmar istället för 5-7, så det var ju inte jättehemskt även om det kändes så. ;-)
Hon är i alla fall sötast i världen och en väldigt gullig bebis. Folk säger att hennes skrik och gråt låter väldigt behaglig, och även om jag kanske inte helt håller med så kan jag ändå tycka att hon till och med är bedårande när hon är ledsen och gråter. Hon tycker om att sitta i sin babysitter och sover sin långa period på natten i sin egen spjälsäng som står bredvid vår, även om det blir mycket underbar närhet också, till exempel hela morgonen när hon ligger mellan oss och sover med öppen mun.

Vi har ju haft mycket besök här hemma också och fått så himla mycket fina saker. Allt från vackra blombuketter som glatt vårt hem till kläder, filtar, leksaker och mat. Det har hunnit bli så mycket att jag inte kommer hinna nämna allt här, men vi har verkligen blivit glada för allt vi fått, och Elsa kommer uppskatta allt som hon kommer få glädje av när hon blir lite äldre. Just nu är hon mest otacksam och tycker att det roligaste som finns är att stirra på kontrasterande färger på väggen i flera minuter i sträck, men det kommer en tid för leksaker och gossedjur också! =)

Nu är det dags för mat som fina fina Sebastian lagat. Alltid lika skönt när man får slippa! (även om jag fick amma istället =))  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback