FIKA

Imorgon vill jag åka in till stan och fika. Men med vem? Har ingen just nu som vill fika med mig i alla fall. Jag vill åka in till stan och dricka en kopp te eller liknande som någon annan gjort och jag vill ta bussen och komma ut lite och sätta Elsa i barnstol och låta henne sitta och stirra ut folk så som hon älskar. Jag vill gå till Condeco för de har barnstol, det vet jag. Eller glädjebubblan om jag inte är allena barnförälder.
Men jag har som sagt ingen att fika med. Usch så trist. Frivilliga?
Även idag skulle funka men det verkar ÄN mer otroligt.


(nu var det för övrigt flera dagar sen som Elsa ramlade och slog sig så att hon verkligen grät. Hon har fått lite bättre balans och vi har lärt oss att lägga ut en kudde bakom henne så hon landar mjukt när hon väl faller. Men förut brukade hon ju slå sig ungefär en gång om dagen, men nu har jag sådan skräck bara för att det gått flera dagar. Det känns som att om hon slog sig nu skulle det vara som första gången hon slog sig någonsin, total panik. Inte bra. Just nu håller hon på och försöker lista ut en strategi för att komma ner till golvet igen från fåtöljen. Det går rätt bra.)

BeastmasterBella

Såg en liten pyttesnabbis av vakna med the voice imorse då BlondinBella var med, av en ren händelse. Man får tycka precis vad man vill om Isabella och det verkar på något sätt finnas lika mycket positivt att säga om henne som negativt. Hon är ju tonåring, det är ju så de är liksom, även de bästa är vidriga men alla har vi vart sånna. I alla fall, på the voice så hade hon på sig en kappa som hon sa var rävpäls och lammskinn. Jag kräktes nästan upp frukosten jag inte ätit. Kollade hennes blogg nyss, mest för att kolla om hon bloggat om denna dödens kappa, och hon verkar ha en smak för blod den lilla tjejen. På hennes blogg skriver hon en kaninpäls samt på en annan bild står det att hon har mink på sig. Finns det något djur som undsluppit Isabella Löwengrip? Hon har säkert använt canada goose i sina dagar också så även kanadagäss har hamnat under hennes yxa.
Jag förstår ju att folk som äter kött (vilket är äckligt bara det, men jag ska inte vara taskig nu. Jag tycker om, gillar och älskar många köttätare) också kan tänka sig att använda skinnkläder och sådär, men räv? mink? kanin? Äter hon det ofta tror ni?

Nej jag trodde sånt där djurdödande bara för skojs skull och för att få ha en varm kappa som Bellas barnbarn säääkert kommer kunna njuta av också, hihi, var helt ute. Men jag hade visst fel. Kanske ska totalblonderat hår och enorma silikonbröst bli mode igen också? Jag visste inte att det tidiga nittiotalet var tillbaks, men det har väl kanske med den där lågkonjunkturen som Bella skriver så mycket om (i samma inlägg som hon skriver om dödsjackor för 14000 och sånt där).
Alltid lär man sig någonting.

(ja, jag är lite arg)

picasa

För er som har tillgång till vår Picasa kan jag ju berätta att vi lagt upp nya bilder igen. Det var längesen sist. Men vi glömde att lägga upp Lisebergsbilderna, så förlåt Hampus! Ska se om vi kan göra det ikväll eller i helgen =D

För övrigt har jag fått någon slags konstig hemsk nackspärr fast i ryggen.. men känns som så som en nackspärr känns i nacken, jag kan typ inte röra halva ryggen. Hoppas det försvinner innan imorgon, jag har en busy helg framför mig.

Elsa är förkyld och snoret bara rinner. Men hon är nästan lika glad ändå. Hon är väldigt besvärlig att ha att göra med på dagarna nu, för nu när hon kunnat ställa sig upp i typ en vecka så tror hon att hon kan släppa taget och gå omkring. Det blir rätt många fall till marken. Och så fort hon inte gråter längre så gör hon om samma sak. Jag blev nästan galen idag. Till slut satte jag henne i bumbon och så satt jag bredvid och vek tvätt. Hon var lugn av den rena chocken av att hamna i bumbon. Det har inte hänt ofta.
Nu blir det kanske en kopp varm choklad. Då tar nog pulvret slut =D Så mycket har jag gottat i mig.

jovisst ja

Om det var någon som undrade så var strudeln god och det var en rolig rätt att laga :) Bara att köpa hem filodeg och experimentera :) Vi har foton också men vi är totalkassa med fotouppläggning för tillfället.
Strudel var alltså gott i alla fall.
Ikväll blir det fläskpannkaka igen (med fejkon istället för bacon) och jag funderar på att göra en liten bit utan fejkon till Elsa... för att liksom introducera ägg.... Ja det ska nog gå bra, hon blir ju sju månader om två dagar!! Hon är stora tjejen nu och kan en himla massa.

Till helgen fyller Vilmer ett år också. Ska bli spännande att se hur en ettåring ser ut, men är lite nervigt att se hur Elsa kommer reagera på kalas nu. Hon har ju inte direkt varit en kalasfantast innan men jag tycker hon är bättre med folk nu. Man kan väl hoppas. Nu klättrar hon på mig....

mat på stora fat

Inspirerade av våra grannar så gjorde vi igår vår första veckoplanering av mat, vilket också gjorde att vi kan planera våra inköp lite bättre. Det resulterade även i att vi ska göra strudel för första gången idag. Det kan ju bli hur som helst. Jag vägrade dock grönsaksstrudel då jag tyckte den såg vidrig ut. Det blir vegofärs-och-ost-strudel. Det blir nog gott, hoppas jag :) Jag ska baka foccacia också, det brukar bli supergott. Jag gör min foccacia med massa olja, vitlök och fetaost samt lite soltorkade tomater. Förra sommaren, när jag var fattig som en lus, så bakade jag en hel massa foccacia i början på sommaren och frös in, sen levde jag på det hela sommaren. Det, och netto-pasta. Sebbe sa att jag absolut får baka foccacia nu, om han också får äta denna gången. Jag var nog lite snål med det förra året...

Utkast: Idag går ...

Idag går i städandets tecken. Woho, alltid lika roligt.
Klockan är bara tolv och jag har redan torkat golvet (dammsög gjorde jag igår), diskat (däribland popcornkastrull, potatisgratängform och annat hemskt), tvättat fyra maskiner (och vikt och lagt in två hittills), badat både mig och Elsa och ska nu åka och handla, diska lite till, lägga in resten av tvätten, klippa Elsas naglar samt dammstorka. Och laga mat såklart. Gud vad roligt man kan ha.

(detta skrevs igår onsdag. Howcome att det aldrig las upp? Vem vet... Nu ska vi strax åka till rytmiken!)

Höstmys

Nu när det är höst vill man mysa och ha det trevligt. När det är fint väder är det underbart att ta promenader utomhus för att sedan komma in och värma sig. Jag gillar att dricka varm choklad men jag gillar INTE varm oboy och jag orkar inte alltid stå och göra riktig varm choklad. Idag köpte jag en burk varm-choklad-pulver från Clipper (som gör en del ekologiskt te och sånt, som ofta finns på hälsokosten) som är rättvisemärkt och organiskt odlat och jag tyckte det blev mycket gott. En burk kostade nästan 60 kronor så visst blev det dyrt, men med tanke på att det blev god choklad (vilket kan kosta 20-30kr/koppen på café) och med tanke på att man bara behöver blanda med vatten (gratis) så är det absolut värt det :)

Jag köpte det på Hemköp på Selma Lagerlöfs torg! :)

coco

Elsas horoskop

Väduren 20 mars - 18 april
Din vädurbaby är otroligt pigg från start. Han är en riktig äventyrare som inte kan vänta länge nog innan han börjar upptäcka sin egen förmåga och världen runt omkring. Det är full fart hela tiden...han kryper tidigt, och han springer nästan innan han ens kan gå så bråttom är det. Och var inte orolig för att han inte säger ifrån. Även det gör han så det riktigt märks, ibland bara för att retas.

För sju år sedan

När jag läste Jonnas blogg (http://www.dignelius.blogg.se) så hade hon skrivit om var hon var för sju år sedan. Det är intressant att fundera över.
För sju år sedan var jag väl 16 och ett halvt. Jag började på Donnergymnasiet och läste Samhäll. Jag var tillsammans med en kille som jag var tillsammans med ganska så länge. Jag bodde såklart hemma hos mamma och pappa, och min bror bodde också hemma, samt vår hund.
Det är verkligen ett helt annat liv nu när jag försöker tänka tillbaks. Jag menar, jag har sedan dess hunnit gå klart gymnasiet, läst 25p fria kurser samt en hel jäkla socionomutbildning på universitetet. Jag har flyttat hemifrån och flyttat typ tre gånger sedan dess. Jag har fått barn, bildat familj. Jösses vad sju år kan göra stor skillnad :)

personlighetstest

gjorde ett personlighetstest på nätet. Försökte verkligen svara ärligt men ibland beror det på liksom. MEN jag fick i alla fall veta att jag passade som bl.a socialarbetare. Skönt att jag är det då :)

Såhär blev det:

Din personlighetstyp:
Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

Så om testet hade något alls rätt, så verkar jag ju vara på rätt bana :)

usch

ikväll har varit min värsta kväll någonsin. Har ju varit tvungen att bygga om Elsas säng, och jag vet inte vad det varit med henne, men hon skrek och GRÄT värre än jag någonsin hört HELA TIDEN. Jag försökte allt. Och Sebbe är som sagt borta. Och det var skitjobbigt med sängen och jag är helt förstörd nu. Och Elsa sover inte ens! SÅ jag har det värsta kvar.

Och ingen middag blev det heller, tänkte vänta tills sebbe kom hem för han skulle säkert vara hungrig. Så messade jag och bad honom ringa mig, så var de på något ställe och åt, så han blir ännu senare plus att han redan är mätt. Ingen mat då alltså. Och nu stänger affären om nio minuter och det hinner vi inte på, så det blir inget. Och jag är arg och ledsen och utmattad. Fy vilken jävla pisskväll.

Smart drag

Nu åkte det nyss förbi en man i en bil. Att han tog sig ungefär en meter på fem minuter, att det rykte om hela bilen, att han väsnades hur mycket som helst, att han körde in i stolpen utanför och att bilen inte hade några framdäck vet jag faktiskt inte om han märkte. Så kan det vara en mörk natt på elevator nobody. This is the shit alltså, en lägenhet med vy över upplevelser! Och Elsa vaknade inte ens. Woho.

Övergivna

Idag åkte Sebastian till Malmö med jobbet och kommer vara borta över natten och kommer inte hem förrän imorgon kväll. Så nu är jag och Elsa övergivna ett tag. Men det klarar vi ju :)

Jag tycker det är svårt att veta ibland, var man ska svara på det som skrivs i kommentarer till ens inlägg. Som en egen kommentar? Som en ny bloggpost? Som kommentar på deras blogg? Jag har i alla fall sett att Jenny (www.jennybelin.blogg.se) ibland svarar folk i sina blogginlägg så nu gör jag det också :)

:Angående burkmat så har jag köpt fyra burkar burkmat till Elsa och en av dem har ätits. Jag köpte dem både för att jag har noja för bitar i maten (den har stillats lite på senare dar då Elsa faktiskt är bättre med småbitar nu än tidigare, och då jag märkt alla de lite större bitarna som mixern missat innan skeden nått Elsas mun) och utifall att jag har bråttom någon dag. Det finns tyvärr inte så jättebra vegetarisk barnmat på burk, det är typ pasta m grönsaker, pasta med ostsås eller potatis med grönsaker. När de blir åtta månader ska det tydligen finnas böngryta och kanske även vegetarisk lasagne, men jag har bara sett dem i reklamblad, aldrig i affären. Att bara äta pasta och grönsaker tycker jag ju inte är en tillräcklig måltid, så jag brukar lägga till mungbönor eller något när jag har gett burkmat. (den burken hon har ätit var pasta med ostsås, broccoli och gräslök. Hon gillar den jättemycket, men jag har ju lagat min egna variant av den nu i efterhand.)

Så i stort sett alltid lagar jag alltså maten själv till Elsa och jag tycker inte det är speciellt jobbigt. När jag gjorde grönsakssoppa till oss så gjorde jag den passande till Elsa med, samma med lasagnen. Ibland på dagarna gör jag något som bara är till henne, till exempel vegetarisk köttfärssås eller potatis eller linser eller något och så mixar jag och fryser in det. Då har jag ju mat som räcker ett tag. Och när jag ska iväg någonstans lägger jag bara 3-4 isbitar (har stor iskubslåda från tupperware, så det är typ en halv stor burk med mat) i min fisher price-matskål som har lock och så tar jag med mig den. Eftersom det är isbitar så blir det ju inte dåligt liksom, utan det tinar lite. Det brukar ju inte vara speciellt lång tid innan det är dags att mata henne, oavsett. Gröt äter hon ju också två gånger om dagen och då lägger jag grötpulvret i matskålen och så får jag hälla på varmt vatten när det är dags. Det är rätt skönt att sån köpt pulvergröt faktiskt är nyttigare än hemlagad, så slipper man det i alla fall! =D

Det enda jag tycker är svårt är just proteinkällor, men mungbönor fungerar jättebra så jag måste koka och mixa lite mer mungbönor eftersom de tagit slut häromdagen. Läste att keso är en jättebra proteinkälla för vegetarianbarn, man kan blanda det med all mat liksom, men jag vet inte om keso går bra när de bara är 6 månader? Jag är visserligen inte jätteförsiktig med mjölkprodukter, men ändå.

Idag mår jag lite bättre faktiskt, mina öron mår definitivt bättre och jag har mest snuva och en hel del hosta, men det är ju sånt man kan få dras med ett tag.
Idag funderar jag i alla fall på att svänga förbi fritidsgården där jag arbetade förut och hälsa på med Elsa. Jag har inte varit där sedan hon var en månad gammal, och då var hon ju inte så rolig :) Och då kanske jag kan passa på att hälsa på mamma och pappa lite snabbt. Men ikväll ska jag framförallt vara hemma och äta godis och helt enkelt bara vara för mig själv! :) (ja, elsa sover ju från åtta ungefär, så då kan jag verkligen koppla av!)

Nu är det dags att gå och kolla om jag har tvättid idag =D

Tand-pank?

Jag vill ta jättemysiga höstpromenader och sätta Elsa i klädd overall i små lövhögar och ta fina bilder. Tyvärr så är jag typ dödssjuk och hostar som en lungcancerpatient och tyvärr så kan Elsa inte sitta. Så det funkar ju inte alls.

Men igår var jag hos tandläkaren och jag såg i datorn att jag inte varit där sen 2004. Tandläkaren blev superorolig och trodde väl jag knappt skulle ha en tand kvar. Som tur är så är jag välsignad med underbart hälsosam mun, så jag fick privilegiet att bli överöst med fina ord om hur perfekta mina tänder var, och debiterades bara 850 kr! En struntsumma för att få höra så vackra ord om min tandhygien i fem till tio minuter.  Jag fick dock också veta att om jag vill dra mina undre visdomständer, vilket jag vill så fort jag har råd typ, så är det bara att ringa så ska hon  ta två röntgenbilder och fixa remiss till odontologen. (två röntgenbilder... hmm.. 700 kr? eller vad tror ni?) Det finns tydligen inte plats för mina tänder att växa upp så de sitter liksom fastklämda och kommer ingen vart, och därför var det tydligen väldigt rekommenderat att jag tog bort dem. Så det ska göras till våren. Ska kanske börja sälja mindre viktiga organ för att finansiera det. (får man tio kr styck för de bortopererade tänderna av tandfen sen? Skulle sitta fint i alla fall.)

Det är ju också på ett sätt tandläkarens fel att jag är dödssjuk eftersom jag vägrar slösa mer pengar på min hälsa och därför vägrar gå till läkaren med min dubbelsidiga öroninflammation och förmodligen lugninflammation (nej, säkert inte, men det KÄNNS så!) Förhoppningsvis blir det bättre av sig själv snart.

Igår lagade jag även lasagne, och det är väl ingen stor happening, men jag lagade den så att den kunde ätas av alla familjens medlemmar. Den är alltså Elsa-vänlig. Och igår var det ju försent för ett mat-mål för henne, så idag ska hon få smaka den underbara rätten. Fast just nu håller jag på med potatis, quornfileer och currysås för första målet. (insåg att hon gick typ gluten i ALLT hela dagen, då det är gluten i hennes gröt och hon fick pasta typ jämt, så nu måste potatisen få ett uppsving. Och kanske även riset.)

Nu måste jag nog mata min gnällis :)