Lägenhetsvisning

Jag var så himla laddad inför visningen häromdagen, jag hade skärskådat planritningen och var så himla nöjd. Enda felet var väl egentligen de där tre trapporna utan hiss.. Och gällande just planritningen och hur lägenheten var i grunden kan jag inte klaga något, det var en helt perfekt lägenhet åt vår familj. Den var lagom stor och de rum som vi vill ha rätt små var små till fördel för de andra rummen, det fanns gott om förvaring och utrymme i alla rum och det var en fin, stor balkong, tyvärr med lite småtrist utsikt men inget direkt värre än vi har nu. Tilläggas ska att det här var en lägenhet i bostadsbolaget som är ett bolag som jag alltid litat på och sett som ett mått på kvalitet, ni vet, som IKEA liksom, sådär lagom kvalitet för priset och lika för alla ungefär, inte massa fusk och spel bakom kulisserna. Oj vad fel jag har haft, eller i alla fall har nu.

Det hade bott en äldre man i lägenheten (säkert först ett äldre par, och nu hade nog mannen också dött, men det sas inte rakt ut) och lägenheten var i mycket slitet och sunkigt skick. En del saker, som köksluckorna, var välbevarade men ändå från 70-talet och inte så roliga, detsamma med garderobsdörrar och liknande. Vi hörde oss för lite om vad som kunde tänkas bli tillfixat och vi fick svaret att "På grund av det ekonomiska läget nu så hyr vi ut i befintligt skick, vi fixar inget alls, men vi kan tänka oss att tillhandahålla material som tapeter och så om ni gör arbetet". Say whut? Denna policy har de alltså haft i över ett och ett halvt år och det där ekonomiska läget som han nämner är inte alls finanskrisen utan helt enkelt bostadsbristen som gör att de KAN skita i att fixa sina lägenheter, folk hyr till dyra priser ändå!

I ett av rummen var plastgolvet otroooooligt sunkigt (ska jag tillägga att nästan hela vår nuvarande lägenhet är fiskbensparkett...) och vi fick veta att "ja, om ni gör ALLT annat så måååste vi väl byta mattan, men vi tar INTE bort de tre obeskrivligt fula och oförklarliga raderna med rosa klinkers längs med fönsterväggen, som även finns i vardagsrummet".

Alla tapeterna (förutom kanske köket som bara var enkel, vitmålad strukturtapet) var väldigt gamla och fula (bruna, mycket struktur, 70-tal) och i vissa fall var de jätteslitna. De har alltså tänkt sig att de som flyttar in där ska riva ner strukturtapeter som suttit sen 70-talet och sen tapetsera en hel jävla lägenhet på nästan 72 kvadrat ÅT bostadsbolaget, för det är ju bara de som tjänar på det sen när man flyttar. Utöver det så skulle även hyran höjas eftersom badrummet renoverats upp till skälig standard... man tycker att det åtminstone kunde kvittas mot att resten av lägenheten var i asdåligt skick, men nej.

Kvartersvärden som var där och visade oss var väldigt kritisk till det han hade att säga oss men det var ändå så det var och fanns inget att göra åt det. Han sa att de förändringarna som bostadsbolaget gjort var det sämsta som hänt dem som kvartersvärdar någonsin, nu hade inte bostadsbolaget några målare eller dylikt anställda längre så det fanns typ inte ens möjlighet att få saker fixade ALLS. Och det är egentligen först under de senaste åren som ALLA bostadsbolagets lägenheter alltid är uthyrda, de har aldrig en tom lägenhet ståendes och när vi kollade häromdagen så har de endast FEM lägenheter i göteborg ute att sökas internt (alla lägenheter går internt först). Så för bostadsbolaget har det aldrig gått bättre, för de boende har det nog aldrig varit sämre.

jag är skitbesviken på bostadsbolaget och också på de som styr bostadspolitiken i det här landet som inte får tillräckligt mycket byggt! Vi som hyr bostad är ju i en jävla sits nu. Vi har dock kommit fram till att vi får inget bättre än den lägenheten vi har idag förrän vi köper så vi ska bestämma oss för att bo kvar och verkligen komma i riktig ordning (vi har ju alltid tänkt att vi snart ska flytta) istället för att gå på visningar hela tiden. Om man räknar bort idioter till grannar i tvättstugan och alldeles för dyr hyra för storleken så har vi faktiskt en toppenlägenhet. Men jag är ändå arg. Tänk på alla dem som INTE har en toppenlägenhet att falla tillbaks på. Ska de få hyra äckliga ruckel för flera tusen i månaden? Vilket land var det vi bodde i nu igen?

Kommentarer
Postat av: jonna

ungefär samma deal som vi fick här med andra ord, men då var ju vår lägenhet inte i sunkigt sjuttiotalsskick utan över lag mer i välvårdat femtiotalsstuk. men den var inte flyttstädad, även om de hade gjort en ordentlig normalstädning.

men ge inte upp! ni kommer få en ännu bättre toppenlägenhet till slut. vi behövde ju bara vänta sex år på den här :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback